Pàgines

dilluns, 10 de gener del 2011

GAMBES BLANQUES I ESCAMARLANS/ GAMBAS BLANCAS Y CIGALAS I EL "SEDUCCIÓ 2010"


....O LA DELICIOSA ELEGANCIA DE LES COSES SENZILLES


DSC00568
Els que vau llegir el post anterior potser recordareu que us vaig dir que aprofitessiu aquests dies de bojeria consumista que ja passaven per fer bones compres .
L´any passat recordo que després del dia de Nadal vaig sortir a comprar i vaig tornar amb una pintada i un ànec a menys de la meitat de preu .
Com per festes nosaltres treballem quasi tots els dies, doncs no fem cap àpat important a casa, llavors no faig grans compres , el dia 24, en sortir de la feina cap allà a les set de la tarda i veient que tenia el rebost escurat , vaig sortir a corre cuita a buscar ni que fos la llet per poder esmorzar i salmó fumat per fer el pastís capriciós que tant li agrada al meu fill.
Primera parada la carn , important el pernil dolç ,fent cua veig un rètol que deia, 1/2 xai a 7,95 € i li dic a la carnicera :- són aquests?- si nena, pren-lo que estàn regalats , en veig un molt petit i li dic, és un cabrit? em diu, no no, xai de l´aragó si el prens te´l deixo a 10 € , la mitja bestiola pesava 2,5 kg ,infanticidi! apa , li dic, pose´l que ja el congelo , i cap al cistell amb el pernil dolç i una bona previsió de formatges , aquests que no faltin , escolta, em diu, no vols pas un ànec ?, aquest tant maco te´l deixaré per la meitat de preu ( sort que el congelador era buit ) i un altra bestia cap al cistell....
Aquí no acaba la cosa, paro a buscar unes gambes pel pastís , i li dic a la peixatera, posem unes gambes d´aquestes congelades , miro la parada del peix fresc i veig el que a mi em van semblar gambes de les que en diem argentines però dubtava si eren llagostins, grans impressionants, i li dic - és fresc el llagostí? a quan és? em diu que és gamba blanca de huelva, jo m´ho crec , que he de fer! em diu que són a 35€ però que les prengui que me les deix a 17€ , li dic, doncs fes-ne una dotzena , i mes bèsties a la saca, segueix dient, els llobarros a 18€, són yankies, però si prens els tres a 9 € cadascun, es que tanquem tres dies, i ja spas, el gènero s´ha de treure , mentalment jo feia lloc al congelador, tanta bèstia semblarà l´arca de Noè.
Les bèsties esperaven i aprofitant unes ganes terribles de menjar alguna cosa simple i bona , em vaig dirigir al mercat , vaig portar una cua de lluç que em va sentar millor que el millor dels àpats i vaig emportar-me uns escamarlans per fer companyia a la dotzena de gambes ( llangostins) que eren al gongelador, ahir les vam fer i puc dir que tot i no ser una gran amant del marisc eren rebones, boníssimes, només planxa i una bona picadeta d´all i julivert, les coses bones no necessiten grans coses.

DSC00571

Com ja sabeu, no necessiten gaire , però per descomptat una planxa ben calenta, sal gruixuda i tindre preparada una bona picada d´all i julivert, jo la picada la faig una bona estona avans i deixo que es separi l´all i el julivert de l´oli.
Quan la planxa és calenta hi escampo una mica de sal i llavors hi poso les gambes, les deixo així sense oli que vagin agafant temperatura i es coguin d´un costat quan les hi dono la volta és llavors quan les ruixo amb l´oli verd de la picada , la picada en si els hi tiro quan ja són a punt de sortir del foc, així evito que es cremi i amarguegi, doncs la planxa està molt calenta i m´agrada mes el gustet que dona.

DSC00572

Aiiinssss, Mai ara si que m'has tocat la fibra sensible amb aquest plat de sencillesa culinària i alhora riquesa gastronòmica tant impressionant i desitjable.
Per trobar la parella ideal per aquest festí de fruits del mar es fàcil buscarla sempre en vins de costa, ja siguin catalans, gallegs o sobre tot andalusos, vins joves, frescs i iodats, però, m'atreviré a trencar amb la primera idea i fidel a la meva voluntat de maridar els plats de la Mai amb vins Catalans he decidit anar cap a l'interior, en aquest cas, de Tarragona, fins arrivar a l'Alt Camp i concretament a la "catedral del vi" de Nulles, on entre tots els seus vins Adernats he volgut triar el fantàstic Seducció 2010.
Un vi d'anyada fet amb el cupatge de Muscat i Xardonnay reforçat amb Xarel.lo i Parellada, una explosió de fruita blanca on predominen els aromes de raïm, sobre les pomes, peres i plàtans.
Perfum femení, pura seducció. Un vi que ens acompanyarà el plat amb fina acidessa, amb boca ample i eterna, un vi de la DO Tarragona amb un final dolç i inolvidable com un petó apassionat.

la foto

31 comentaris:

  1. HOLA MAI ! Mmmmm quina gana que fan que bons
    quinas fotos mes presiosas tens !!
    GRACIAS PER la teva visita
    y la teva sutjeréncia de pastas gallo
    una abraçada desde las illes

    ResponElimina
  2. Ai, ai, ai... m'estan mirant amb ullets!! M'encanten, la seva senzillesa no pot resultar més deliciosa!

    ResponElimina
  3. Hola Mai:

    Me alegro te guste el postre. Está muy bueno y por lo menos es algo diferente y que se puede presentar de varias formas. Besos mil yg gracias

    ResponElimina
  4. Desde luego que las fotos hablan por si solas. qué maravilla y qué lujo poder comer ese plato!!!. un beso.

    ResponElimina
  5. Pero pero pero pero quina entrada tan bona!!

    I no parlo només de la gamba, parlo del 'conceto', el consell i la filosofia...

    Ostiassssssssssss! Boníssima :D

    ResponElimina
  6. uf! son excelentes! decí que por acá son medio caras que sino ya estaría corriendo a hacer tu receta... :)

    ResponElimina
  7. Quan la matèria primera és bona poca cosa i falta... a mi també és com m'agraden més, volta i volta a la planxa i poc més.
    Tens raó que els preus aquests dies estan molt millor, tot i que aquest any jo no he notat que s'encarissin gaire per Nadal. Recordo altres anys molts pitjors, oi?

    ResponElimina
  8. A la plancha y con la picada de ajo, yo creo que es una de las recetas que más les va, y se ven de lujo.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  9. Quina gràcia m’ha fet llegir com anaves emplenant el cistell de bestioles i més bestioles.. Les fotos parlen per si soles... Un plat boníssim. Petons,

    ResponElimina
  10. Hola Mai, vengo siguiéndote el rastro desde mi blog, y mira que se me han puesto los dientes largos con esta receta...y por lo que veo en tu blog me has de obligar a fortalecer mi incipiente catalán que lo tengo muy descuidado (que diría mi abuelo madre mía!!)
    Un beso guapa y gracias por la visita
    y claro que me encantaría que vuelvas y que me visites muy a menudo, estoy preparando los posts para San Valentín, que debe ser toda una fiesta al mor, que al fin y al cabo es lo que nos da a vida, cierto?
    Un beso muy gordo
    Pili
    http://tuechef.blogspot.com

    ResponElimina
  11. Mirando la foto ya no hay que buscar mas,fantastico este plato de lujo.

    Saludos
    Antuán

    ResponElimina
  12. Hola !!!

    Vinc a agrair-te la teva visita al meu blog i em trovo amb una gran sorpresa ... Això no és un blog, es una obra d'art !!!!!!

    Gràcies i fins aviat.

    Marga

    ResponElimina
  13. Ohhhh!!!
    Yo quieroooooo!!!
    La foto muy buena, has captado la esencia de estas maravillosas gambas.
    Besos

    ResponElimina
  14. Quin fart de riure que m'he fet amb el teu post, si noia s'ha d'aprofitar quan està bé de preu, segur que jo també hauría arrassat!
    M'encanta el teu blog , ja em tindràs per aquí donante la tabarra.
    Les gambes i llagostins espectaculars!!!

    Judith

    ResponElimina
  15. Hola Mai soy María del bazar de los sabores, gracias por tu visita.
    Menudo plato de marisquito ¡me encanta! y como bien has dicho no es necesario condimentar demasiado algo tan extraordinario.
    No encuentro tu opción de sguidores.
    Por cierto el cochinillo se sale de la pantalla¡que maravilla!
    Un beso desde el bazar de los sabores

    ResponElimina
  16. Hola! No coneixia el teu bloc i he arribat aquí per casualitat, però m'agrada molt el que he vist!! M'ha fet molta gràcia això de bestioletes a la saca i l'arca de Noé. A les fotos pareix que les bestioletes surten de la pantalla.
    Em quedo com a seguidora i amb el teu permís vaig a mirar que més trobo per aquí. Una abraçada, Paula (bontiberi.blogspot.com)

    ResponElimina
  17. Caram! Sí que vas firar-te! Ja m'agradaria a mi tenir aquesta arca de Noè al congelador... i a aquest preu!
    Els escamarlans i les gambes fan una pinta exquisida.
    M'anoto això de deixar separar l'oli de la picada i afegir la picada al final. Gran consell!

    Salutacions!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  18. Delicioso!! yo no me canso de comerlas!!
    Unas fotos estupendas.
    Saludos Da y Mer

    ResponElimina
  19. Quan vulguis anem a comprar plegades noia!!!!!
    Apa quines gambes més bones!!! i el vi el tastarem, tot menjant peixet!!!
    Dinem un dia???
    Ptnts
    M

    ResponElimina
  20. ciao!!!grazie infinite della tua visita e del tuo gentile commento!!!
    passo con piacere nel tuo blog!!! le foto poi sono eccezionali!!! complimenti!! a presto!!

    ResponElimina
  21. Parece que las gambas se salen de la pantalla y hasta tocan el teclado. Ja! Las ganas mías de querer probarlas :D

    Besos.

    ResponElimina
  22. Hola, he descobert el teu bloc. Està molt bé.
    Salut!

    ResponElimina
  23. Ohhh!!! casi puc tocar els escamrlans... com m'agrada un plat d'escamrlans i un bon vi blanc ben fresquet.
    Gràcies per venir a la meva cuina.
    un petonet

    ResponElimina
  24. No se puede cocinar tan rico! Esto es un lujo!
    Besitos

    ResponElimina
  25. Ummm que bonas !!!
    Puc agafar una?.... encara no estic farta de gambas i cigalas....
    Gracies per la teva visita.
    Un petó

    ResponElimina
  26. Madre mia que bueno! esto es una tortura mirar tal maravilla a estas horas y no poder catarlo!!!
    Besitos guapa.

    ResponElimina
  27. Hola Mai, esta entrada me encanta, el marisco me gusta mucho, un saludo.
    JUAN

    ResponElimina
  28. Vaya espectaculo!Con este plato me chupo los dedos uno,a uno....nosotros tambien las comimos asi en noche vieja...es como mejor estan.
    Besets.

    ResponElimina
  29. Hola querida Mai!
    lastimosamente el traductor no me funciona hoy, no sé que pasa que no traduce, así que solo entendí la mitad , jeje
    Igual te quiero desear un feliz inicio de año, que sea maravilloso
    un fuertísimo abrazo
    Gaby

    ResponElimina
  30. nena, sembla que a plaça hi haguem anat nosaltres amb aquestes explicacions!!!
    Amb el que ens has explicat que tens a la nevera i al rebost tindras cua a casa teva, jejej
    Em demano tanda...

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  31. Hola Rosa. Hay que ver como con tan pocos ingredientes sale un plato para chuparse los dedos jj. A la plancha y con esa picada de ajo y perejil de esas gambas me comería unas cuantas. Unas fotos magníficas.
    Saludos

    ResponElimina

VUESTRA OPINIÓN SIEMPRE CUENTA