Pàgines

diumenge, 3 d’abril del 2011

MONES DE PASQUA/MONAS DE PASCUA

DSC01301

Hi ha setmanes que passen sense pena ni glòria, arriba el divendres i tens la impressió que s´ha produít un salt en l´espai temps i has perdut tres dies sense saber com fins al punt que penses, que vaig fer dimarts? i dimecres? dies que et lleves al matí i quan t´adones és l´hora de sopar i anar al llit i tens la sensació de no haber aprofitat el temps ; d´altres molt al contrari quan al vespre et deixes anar al sofà presa de l´esgotament després d´un dia frenètic i fas repàs dius, carai, com m´ha cundit avui!aquest és el cas del passat dissabte , al matí ens vam llevar d´hora doncs haviem de sembrar les patates, ja anavem una mica endarrerits i s´acabava la lluna així que s´havia de fer si si so si , el dia acompanyava , sol solet i calor de la bona , tant que em vaig rostir confiant en el traïdor sol d´Abril però a l´hora de dinar ja ho teniem llest, uns bons crestalls de "Red Pontiac "que als voltants de sant Cristòfol si tot ba bé ens donaran la collita de patata de tot l´any , també hem sembrat dues varietats més, poca cosa , però tenia caprici i vaig enredar l´Anton per sembrar unes quantes patates "Ratte" i ell per la seva part va posar unes "Patata bonita" de Canaries que un company i amic ens en va proporcionar la llavor , feta la feina i esgotats, sobre tot ell , cap a dinar , pensant però que a la tarda m´havia de posar a fer les Mones dels meus fillols.

Photobucket
Photobucket

I vet aquí les mones , jo n´estic prou satisfeta , sobretot perquè cansada com estaba hi va haver un moment que vaig pensar, tira i compra-les que avui no te´n surtes , però el resultat final va valdre la pena.
Vaig fer una Sara i una de Gema i no em podria decantar per cap de les dues, vosaltres ja em direu quina us a agradat més.

DSC01296

PA DE PESSIC

4 OUS
125 GRS DE SUCRE
125 GRS DE FARINA
PELL DE LLIMONA

.Preescalfeu el forn a 180º
.En un recipient adient batre els ous amb el sucre fins que es munti
.Afegir la farina tamitzada barrejant la mescla amb molta cura.
. Abocar en un motlle engreixat i coure entre 25 i 30 minuts.

Per fer les dues mones en vaig fer tres tallats per la meitat i tres planxes per cadascuna.

GEMA

3 OUS
175 GRS DE SUCRE

Batre els ous amb el sucre i posar-ho al foc ben baix remenant sense parar fins que comenci a bullir, coure-ho un minut sense deixar de remenar i escampar al marbre remenant-ho amb una espàtula fins que sigui fred.

CREMA DE MANTEGA

TPT MANTEGA/ ALMÍVAR

Amb la mantega a temperatura ambient anar afegint l´almívar i batent-ho enèrgicament fins que quedi ben barrejadai cremosa.

D´ALTRES INGREDIENTS

PLOMES
GALLINES
POLLETS
GRANET D´AMETLLA
AMETLLA FILETEJADA
MELMELADA D´ALBERCOC
FRUITES CONFITADES I TOT ALLÒ QUE US AGRADI

MUNTATGE

Tallar els pans de pessic en dues planxes cadascun , a la primera capa posar mantega i a la segona melmelada, el farcit per tots dos el vaig fer igual.
A la de mantega cobrir amb la crema i enganxar-hi les ametlles laminades, que poden ser crues o torrades, en aquest cas eren crues.
A la de gema, el mateix farcit recobert amb la gema i per les vores amb crocanti d´ametlla, acabar amb fruites confitades .

Desitjo que us agradi.


Tallar el pa de pessic per la meitat

30 comentaris:

  1. T'han quedat totes dues genials! Però a mi personalment, m'agrada més la de gemma!

    ResponElimina
  2. wow, Mai! son hermosas ambas! increíblemente hermosas! ya me gustaría que las tortas me salieran como a vos, pardiez! maravillas :)

    ResponElimina
  3. Si no et fa res posam un trosset de cada i un tallat!...je je. M´en porto la de gemma que no la tinc. Ptons

    ResponElimina
  4. pues yo como tengo dos sobrinos me las llevo las dos y una para cada uno je,je
    preciosas te han quedado y el huevo como tiene que ser grande!!
    peto
    miquel

    ResponElimina
  5. Nosaltres som uns clàssics, preferim la de yema, però la nostra fillola sempre la demana de xocolata!!!

    ResponElimina
  6. precioses totes dues, com les fotos, i com el fet de plantar, cuidar, recollir... així el menjar és molt més bo. realment el dia va donar molt i molt de sí!

    ResponElimina
  7. Te han quedado las dos preciosas, así que es difícil decidirte por una. Al ver la primera, me ha impresionado, pero después con la de gemma me ha dado más sensación de pascua. Jo!, qué lio...... en fín, si tengo que decidir una, la de gemma. Un petonet!!!.

    ResponElimina
  8. Che bella! La decorazione poi è stupenda, non posso non farti i miei complimenti ma non solo per questo ma anche per il resto! Un abbraccio e buonissima giornata

    ResponElimina
  9. Hola Mai,
    Després d'un matí tant profitos.. fas aquestes dues Mones tan maques!! Quins ànims. Jo no puc dir-te quina m'agrada més.. el que segur que els fillols gaudiran molt amb elles. Petonets

    ResponElimina
  10. Me gustan las dos se ven preciosas y además tienen que ser tan ricas¡¡

    Besotes

    ResponElimina
  11. Doncs jo no sabria quina triar, noia! per que t'han quedat maquísimes les dues, però maques de veritat. quin goig que fan. Ai senyor, quin poc negoci faran les pastisseries, pobres :-))

    ResponElimina
  12. Que bones.
    Mai ni fet cap.
    Sempre les compro.
    Petons preciosa.

    ResponElimina
  13. A mí me ha gustado más la de almendras laminadas, quizás mi opinión venga influenciada por esas preciosas gallinitas rosas que has puesto encima, ¡son estupendas!

    Yo no sé si me atreveré este año a hacer una mona... más bien haré bunyols!

    ResponElimina
  14. Ahir vaig fer la prova de la mona de gema, i veient la teva foto em sembla que em va sortir prou bé. Ara em toca provar la de glaça de xocolata i la sara.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  15. Em quedo amb les dues!! Pots creure que no he fet mai??? Aquest any no tinc excusa, els meus fills me les han demanat i no puc dir que no. Unes fotos impecables. M'has donat molta enveja amb aixó de plantar les patates, m'encantaría fer-ho.
    Mil petons bonica

    ResponElimina
  16. LEs dues t'han quedat fantàstiques... però em demano dos talls de la de gema! jejeje Boníssimes i molt maques!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  17. Mai, he aplegat tart ja no quedará res per a provar, crec que em fet gandul...........son pressioçes Mai, paco

    ResponElimina
  18. Ohhhh maravillosa, fantástica, preciosa, buenísima, unas fotos estupendas
    Bsos

    ResponElimina
  19. Mai, ja et vaig dir que totes dues són precioses!! Els teus fillols segur que van quedar ben contents! Renoi, lo teu té mèrit perquè fer-ne dues després de plantar patates... déu n'hi do!
    Petons!

    ResponElimina
  20. Pues yo tendría grandes dificultades si tuviera que decidirme por una. Me quedo con las dos.

    besos

    ResponElimina
  21. Muy bueno y la presentación de lujo, amiga capricornio yo tambien soy capricornio. Un saludo

    ResponElimina
  22. Mira que no sòc de mones jo, pero t'han quedat ben boniques, tradicionals tradicionals, digues que si.

    petonets guapa

    Ara.

    ResponElimina
  23. Jo en vull un bocí de cada!!! les dues són precioses i em costaria molt i molt decidir-me per una i descartar l´altra...
    Estic amb tu, no hi ha res com un dia ben aprofitat...encara que de vegades m´agradaria passar de dilluns a divendres amb un sospir :))
    Molts petonets

    ResponElimina
  24. Bonísimes totes dues, i precioses, jo em, quedo amb la sara, m' encnata la amentega!

    ResponElimina
  25. Mai: mi vecino dice que él es el papá de los pollitos. Así de dice aquí cuando alguién se siente muy alzado, muy presumido. Pero lo que pasa es que tiene un montón de gallinas y gallos, unos recondenados gallos que cantan toda la noche y no me dejan dormir.
    Este pastel sería estupendo para él. Pero más más para mi. Me han encantado los dos.
    Qué ricos los dos. Un abrazo

    ResponElimina
  26. Mai no tengo palabras, son alucinantes :)))

    ResponElimina
  27. Mai.Las dos estan preciosas!!Tus ahijados estaran bien contentos...yo me llevo un trocito de cada no quiero perderme ninguna de las dos....aqui tambien hay mucha tradicion de monas,pero son completamente diferentes,no tienen nada que ver con estas.
    Besets.

    ResponElimina
  28. guaaaaaauuuuuuuuu quina mona mes maca.
    Petos preciosa.
    Pasat per el meu blog,podrás gaudir de un regal potser.
    Petons.

    ResponElimina
  29. Quines mones més boniques, els teus fillols estaran ben contents. Que n'ets de treballadora.
    Aquest any estic en baixa forma.
    Suposo que en el darrer moment hauré de còrrer.
    ptons.

    ResponElimina
  30. son las dos preciosas. Y estaran igual de ricas. Bss.

    ResponElimina

VUESTRA OPINIÓN SIEMPRE CUENTA