Pàgines

dimecres, 15 de juny del 2011

SOPA FREDA DE TOMÀQUET AMB GELAT DE PARMESÀ/SOPA FRIA DE TOMATE



SOPA FREDA DE TOMÀQUET AMB GELAT DE PARMESÀ


DSC01629

Arribades les primeres calors igual que fem canvi d´armari i guardem jequetes i abrics també aparquem al rebost aliments que considerem mes propis d´estacions fredes i ens llencem al mercat mirant només productes que ens permetin fer elaboracions més fresques i apetents en aquests mesos més calurosos.

Jo he de dir que no concebeixo, com a mínim un dia a la setmana , un plat calent , de cullera , possiblement no ho faig amb l´assiduïtat que ho faig a l´hivern però passats uns dies on les amanides en totes les seves vessants i d´altres plats més freds ténen tot el protagonisme necessito "cullera" i agraeixo una sopa , unes llenties o un plat d´escudella, perquè no? o és que un bistec ens el menjem fred? i una cassola de mandonguilles? o una sarsuela de peix i una paella? i no em direu que un dia de "dominguero" , que jo no en tinc masses , no us ve de gust una bona paella a peu de platja.

Però entenc que no sigui així per tothom, hi ha que amb les calors rebutja qualsevol plat calent però s´adona que necessita com jo dic "cullera", aquesta que us presento avui és una bona alternativa i que pot servir tant com un primer plat ,com un entrant o fins i tot formar part d´uns aperitius tant sols servint-ho en porcions més petites.

Per fer la sopa de tomàquet tan sols necessitareu uns bons tomàquets madurs , en aquest cas jo ho he fet amb tomàquet de conserva pròpia, un tomàquet pera italià que es diu "San Marzano"una delícia, carnós molt vermell i quasi sense llavors , podeu fer servir qualsevol tomàquet pera, escaldat i pelat i treient-ne les llavors.

Agafeu una ceba tendra , talleu-la molt petita i feu-la molt tova sense enrosir-la amb un rajolí d´oli d´oliva (jo amb la TH) quan és tova afegiu el tomàquet i deixeu-lo coure amb un pessic de sal , sucre i un polsim de comí en pols , quan veieu que ha reduït i perd aigua afegiu un brou neutre i acabeu de coure-ho, tritureu-ho molt bé i passeu per un colador molt fi per treure´n qualsevol llavor que pugui quedar, reserveu-lo a la nevera quan sigui fred.

Per fer el gelat de Parmesà jo vaig fer servir la geladera , però es pot fer al congelador , podeu seguir els pasos que ens explica la Sara de "Recetas de Sara"al seu blog que surt fantàstic , en aquest cas jo vaig afegir formatge parmesà ratllat, però mireu cuantes possibilitats hi ha.

Pel muntatge de la sopa freda, doncs com us he dit com preferiu , ja veieu que el meu era en una copa coctail , doncs era un entrant al dinar que venia després i que ja us ensenyaré en el proper post, he de dir que va resultar perfecte per gaudir després d´un plat més contundent doncs va resultar lleuger, fresc i alhora complert en conjunt.

DSC01627

Desitjo que us agradi i sobretot donar-vos les gràcies per seguir aquí visitant-me a pesar que no publico massa últimament i tampoc us visito massa , no em vull repetir però qui em coneixeu ja sabeu que ara estic al punt més àlgid de la feina però per poc que puc aniré venint , que no és qüestió de deixar-ho si no després costa posar-se al dia.
Petons per tots i una forta abraçada.



26 comentaris:

  1. Presentación perfecta y el contraste de sabor creo que me puede gustar mucho.

    ResponElimina
  2. Hola preciosisisisisima!!.
    Encantada de volver a entrar en tu cocina, sobre todo para encontrarme con una sopa de tomate como esta.
    Buena manera de comenzar un almuerzo, y que colorcito más lindo tiene. LLegada la calor, estas cositas entran de maravilla.

    Bicos mil :)

    ResponElimina
  3. MARAVILLADA!!.....no solo es la receta.....las fotos!!.....si llego a tocar el romero....me encanto!!..........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  4. Em sembla una passada de recepta, una combinació de luxe!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Tanto la presentacion,como la combinacion de ingredientes esta de lo mas original!Me encanta.
    Besets.

    ResponElimina
  6. Mai, que delicia, se ve super fresco!
    Espero leerte pronto por el huerto.

    besotes


    Carola

    ResponElimina
  7. Una delicia de presentación y de sopa!. me encanta la mezcla. y desde luego que el san Marzano es insuperable. besos

    ResponElimina
  8. Aquesta sopa freda de tomàquet, amb el gelat de parmesà es tota una temptació
    Petonets

    ResponElimina
  9. una copa exquisita vamos de autentico menu festivo, la foto maravillosa
    peto
    miquel

    ResponElimina
  10. Hola,
    Quina combinació més bona!! I la presentació en copa queda esplèndida. Petonets

    ResponElimina
  11. Nena, quina meravella, això deu ser deliciòs no? ho haig de provar.

    Cuidat i no treballis massa.

    petonets reina

    ResponElimina
  12. que delicia y que presentación y esas mezclas me gustan. Bss

    ResponElimina
  13. ¿Sabes que Mai? A mí marido, a diferencia de mí, no le gsutan nada ni las sopas ni las cremas. Pero creo que ahora ya puedo medioconvencerlo, ¡enseñándole tu foto! Qué rica y fresca esta sopa Mai!

    Saludines

    ResponElimina
  14. És veritat que amb la calor d'aquests dies comencen a venir més de gust coses fresques, com aquesta sopa de tomàquet que té una pinta excel·lent. Però jo també agraeixo de tant en tant un plat calent!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  15. Que sopa más rica y con la cantidad de tomates que empiezo a tener esta caerá bien prontito, gracias nenita por esta receta, un besote y buen finde.

    ResponElimina
  16. M'encanta!

    Si el sabor es igual que la presentació, ja m'has guanyat el cor.

    ResponElimina
  17. Hola preciosa, lo importante es que de tan en tan ens veiem per aqui,
    Ostres, sento no poder veuret un altre vegada.
    No coincideixen les datas.
    Petons

    ResponElimina
  18. Ostres que no te dit res d ela copa.
    Amb semble magistal.

    ResponElimina
  19. Mai, aquesta recepta genial!!!! I la foto molt xul.la!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  20. Impossible deixar de venir a contemplar les meravelles que fas!!! Es tot un plaer, i aquesta copa es una recepte fantàstica!!!!! Mil petons bonica

    ResponElimina
  21. Exquisita e ideal para este tiempo.

    Fina y elegante me parece una propuesta maravillosa para empezar una cena de invitados.

    un besazo, guapa

    ResponElimina
  22. Ideal per un entrant d'estiu! Deliciosa segur!

    ResponElimina
  23. Querida Mai, cómo estraño tus visitas, ay, claro y las mías. Es que me da pena decirlo, pero...me no entender. Como verás soy peor que tu jefe para el catalán.
    Sin embargo sabes que te quiero mucho.
    Así que recibe mi afecto desde acá pá allá.

    ResponElimina

VUESTRA OPINIÓN SIEMPRE CUENTA