Pàgines

dimecres, 23 de febrer del 2011

CALÇOTS 3; LA CREMA


CREMA DE CALÇOTS I CELÉRY

DSC00849

Sant tornem-hi! després d´aquesta ja no se si posar-ne cap mes , idees en tinc alguna mes, però llavors ja tindría d´anar a buscar un altre menat de calçots i com diu la Mamen...ja sabem on afecta tant calçot , més si tenim en conte que aquestes tres receptes es van anar fent al llarg d´una setmana, tampoc vull temptar la sort o a casa començaràn a pensar que m´he fet amant d´un pagès de Valls, i dic de Valls perquè si he de triar bon gènere és on hi ha els millors calçots.

La crema he de dir que no només era de calçot, tenia célery , recordeu que us en vaig parlar d´ell? aquell mix api-nap, la veritat és que m´encanta, i han casat tant be tots dos que aquesta passarà a ser part d´una de les meves receptes de temporada , com ja sabeu calçots no n´hi ha tot l´any, però amb unes cebes tendres jo crec que tindríem bons resultats sense cap mena de dubte i aquesta cremeta tèbia ha de ser fantàstica fins i tot a l´estiu.

Ahir passejant pels blocs, cosa que últimament faig bastant, doncs n´hi ha algun que per no ser-ne seguidor el perdo de vista , vaig fer cap al blog de l´Isabel, ohhhh, tenia unes vieires d´impressió , allà vaig llegir que estava molt contenta per que li havien triat una recepta al Directo al paladar, mira que bé! aquest no l´he vist gaire i allà que me´n hi vaig, quina va ser la sorpresa en veure que la meva Sopa de Calçots també havia estat triada , guaita tu que be !vaig pensar, qui ho diria, de vegades , les coses mes senzilles són les que més ens sorprenen , espero que si en teniu ocasió probeu aquesta crema , estic segura que us sorprendrà molt gratament.


DSC00852

Jo la vaig fer a la TH , però l´elaboració de manera tradicional és exactament igual, només us diria que després de triturada la passessiu per un colador xinès per tal d´evitar algún fil que hi pogués quedar i així fer-la ben fina.

Netejar i tallar els calçots en juliana, fer el mateix amb el célery, però talleu-lo com si fos una patata.
Escalfar una nou de mantega amb unes gotes d´oli i sofregir els calçots procurant que no quedin daurats , millor a foc ben lent, jo els vaig tindre a foc al mínim una bona estona , llavors afegiu el célery , deixeu-lo un parell de minuts sofregint-se i saleu, ara ja hi podeu afegir un brou de pollastre lleuger, jo sempre en tinc congelat, va be per tot.
Deixeu -ho coure tot fins que veieu que el célery és tou , llavors li afegiu un formatge cremós tipus " quesito" aquesta vegada jo li vaig afegir un camembert , però això a gust.
Ara ja ho podeu triturar sense por una bona estona, fins que veieu la crema ben fina ,rectifiqueu de sal i coleu si cal.
Per acabar el plat jo li vaig posar unes gotes d´oli verd d´api i unes gotes d´oli de romesco , l´Aleix s´hi va posar uns crostons de pa torrat i jo el vaig acompanyar, era tant bona......
Una cosa mes, sopa o crema i croquetes no seria una bona idea , procureu que en sobrin pocs cada setmana de calçotada.


DSC00851

33 comentaris:

  1. Qué preciosidad de foto!. me encanta el célery. yo suelo hacer un puré también con el. y me imagino que en la crema con los calçots estará riquísima. me ha encantado elstilismo. Un beso

    ResponElimina
  2. Me gusta mucho tu foto! Los puntos en la crema son hermosos y le da alegría a la foto y al plato.

    Besos

    ResponElimina
  3. Ei que maca!!!

    De sabor segur que es ben bona i la presentació brutal.
    Un 10

    ResponElimina
  4. Ostres MAi quines fotos!!! Felicitats!I quina recepta tan sencilla...la probaré de fer segur!!!
    Aquesta crema és de premi!!
    Ptns

    ResponElimina
  5. Una crema de diseño....tiene un aspecto muy delicado.
    Besets.

    ResponElimina
  6. Ha de ser molt bona, i la presentació m'encanta!

    ResponElimina
  7. mmm, por acá aún no lo he encontrado, pero en cuanto sepa dónde lo puedo conseguir ya probaré alguna de tus recetas. :)

    ResponElimina
  8. Que rica sopa! y la presentación, hermosa! que buena idea...
    besitos :)

    ResponElimina
  9. Una crema amb gràcia i salero, amb topets inclosos, me l'apunto ràpidament ;)
    Això del celéry ho haurem de provar...
    I que bé que es menja a casa teva!
    Besades!

    ResponElimina
  10. Reina,
    això es màgia!!
    Quins topos més bonics, però m'imagino la crema i m'entra salivera.
    ptons.

    ResponElimina
  11. una receta sencilla pero con la presentaqcion que le has dado lo elevas a plato de restaurante 10.
    me gusta
    Miquel

    ResponElimina
  12. Esa fiesta de los calcots yo la quisiera conocer algún día. He oido hablar tanto de ella.
    Hija, que extraño la traducción en castellano. Mira esta sopita con sus lunares de colores, me apetece bastante.
    Te mando muchos abrazos llenos de gusto y cariño.
    besos

    ResponElimina
  13. Que estetica mas hermosa....le has dado luz y color a una sopa de color claro....que maravilla....debe estar buenisima....pero la foto es maravillosa!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  14. Ummmm aquesta cremeta amb el celeri i aquesta topets, es que ja no amb queden mes paraules que deliciosaaaaaaa
    Petons

    ResponElimina
  15. Aquest monogràfic de calçots m'encanta!
    La crema amb el celerí ha de quedar gustosíssima, i la decoració amb els dos olis queda preciosa. El toc de camembert i els crostonets de pa l'han d'arrodonir del tot. Boníssima!

    ResponElimina
  16. Madre de Dios, saluda a tu verdulero

    ResponElimina
  17. La foto ya te atrapa... pero sólo con la palabra calçots ya me tiene en sus manos... a cualquier hora y de cualquier manera...

    ResponElimina
  18. Amb aquesta foto ningú es pot resistir en aquesta cremaIII!!
    Felicitas per haver estat escollida la recepta a Directo al Paladar, no hi ha per menys.
    Petonets

    ResponElimina
  19. Mai, la crema es veu exquisida! molt fina i segur que és boníssima, però el que més m'ha agradat és la decoració, quina cosa més bonica aquests puntets amb el fondo blanc! preciós! i quin bon gust li han de donar l'api i el romesco.

    ResponElimina
  20. Nena, quin tip de calçots, jajajajaja, la veritat es que es veu bonissima, quan acavi la dieta, si es q no s'ha acabat els calçots la faré.

    petons reina mora

    Ara.

    ResponElimina
  21. Deliciosa.
    Esos lunares son de Olé!!!
    Besos

    ResponElimina
  22. Una delicia Mai y has conseguido una gran originalidad con esos fantásticos lunares.Ha quedado precioso.
    Me ha encantado,está lleno de estilo y sencillez.
    Un besote Mai

    ResponElimina
  23. quedes nomenada calçotaire major!
    vindràs a la del dia 12?

    ResponElimina
  24. Caram, quantes receptes amb calçots i què bones totes!
    Petonets.

    ResponElimina
  25. Que bonita presentación para una crema excelente!!! Buen fin de semana, besos

    ResponElimina
  26. Mai; Quin "punt" més visual que tè aquesta crema...¡¡¡
    Com tots els plats que has fet amb calçots, aquets pagesos de Valls, ja saben el que tenen entre mans...
    Que vagi de gust Mai¡¡

    ResponElimina
  27. Jejej. Tenir un amant a Valls inspira tant? Jo només hi tinc amics, per això no tinc tanta creativitat!!! Aquesta és la que volia!! Em poso mans a la TMX i al calçot.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  28. Qué sopa tan deliciosa y qué presentación tan espectacular, te felicito.

    un beso y feliz domingo

    ResponElimina
  29. Que bona amb aquestes llunetes de colors, super vistosa. Exel.lent!

    ResponElimina
  30. quina presentació més exquisida!! Mira que no m'agraden ni sopes ni cremes, i aquesta la provaria!! :) felicitats!

    ResponElimina

VUESTRA OPINIÓN SIEMPRE CUENTA