Pàgines

diumenge, 27 de febrer del 2011

SALMÓ AMB CREMA DE PORROS / SALMÓN CON CREMA DE PUERROS

DSC02834

No m´agrada; em confesso, si no existís ,per mi ja estaria bé , però com no és obligat menjar-ne, doncs també m´està bé .
Aquesta confessió no és ni tan sols això i no vol dir que de tant en tant no en mengi i que a més m´agradi treballar amb ell, i és que dóna joc en moltíssimes preparacions .De tota manera, crec que té tants detractors com defensors i a qui li agrada li agrada molt i a qui no, doncs ni veure´l. El meu cas és un cas de predicar amb l´exemple i si dic que s´ha de menjar de tot no seré la primera qui trenqui la regla , però si puc , passo.
Hi ha dies que em ve la inspiració divina , ( altra cosa normal no pot ser) i dic, avui toca salmó, em miren amb cara de: "aquesta s´ha iluminat" i jo hi poso gràcia i amor perque quan el posi a taula me´l miri com si allò no anés amb mi i fos l´espectacle del dia , com si el Jamie Olivier hagués aterrat a la meva cuina i hagués dit: "nena , aquest serà el plat de la teva vida ", però per molt maquetó que el posi, per molt d´amor i gràcia, per molt de Jamie amb devantal i el cul enlaire que imagini....la bèstia quan entra a la meva boca continua tenint aquell regust de peixot que no m´agrada i quan s´acaba després d´un llarg periple entre plat, forquilla i boca, sentint mirades de reüll en veure la meva cara feta poema dic , apa fins l´any que ve que s´ha de menjar de tot.

DSC02837

Per fer-lo necessiteu , a part d´una suprema de salmó , uns porros per la part blanca , nata líquida, les consabudes espècies i uns guarniments de porro i pastanaga com podeu veure en imatges ,també necessiteu imaginació de la que us he parlat avans ( Jamie ), que també hi va bé, i de l´altra , de la normal per cuinar un salmó no cal , que segur que us en sobra.
Primer feu la salsa amb la part més blanca dels porros sofregint-los a foc moooolt suau amb mantega,( ho podeu flamejar amb un brandy claret ) , afegiu-hi la nata quan sigui ben reduït el brandy i deixeu-ho coure fins que es lligui tota sola , coleu sense triturar-ho amb un colador xinès.

La part més verda dels porros, sense ser la mes dura del tot , la feu a tires molt primes i la fregiu fent-la cruixent, talleu les pastanagues i procediu igual que amb les tires de porro.

Per acabar, feu la suprema de peix a la planxa i procediu a montar el plat com més us agradi i si us agrada com jo ho he fet, doncs endavant .

Sobretot i respectant el gust de tothom , deixeu-lo una mica cru per dins , és molt difícil rosegar suro.

Salud


28 comentaris:

  1. Quina bona pinta fa aquest salmó!!! Ha d'estar deliciós, en prenc bona nota.

    Un petó!!

    ResponElimina
  2. Ja som dues doncs!!!! No puc amb el salmó, també faig els intents de posar-li imaginació i amagar-ho amb mil salses i guarnicions, pero ni con esas!!!!Amb el fumat encara, però de tant en tant i ha de ser de molt bona qualitat si no ni acostar-me a la taula. La salsa un 10, m'encanta!!!! Mil petons bonica

    PD; la teva presentació mil millions de vegades més maca que la del Oliver!!!!

    ResponElimina
  3. Mira tu que encara acabarem fent un club jajaja perquè a mi tampoc em mata aquest peix, tan sols en menjo de gust si és marinat....però nena que així com l´has fet ha de ser ben bo i la presentació és de luxe...un petonet

    ResponElimina
  4. doncs si no t'agrada massa el salmó, tranquila que ja em menjaré jo la teva part, jaja ... perquè noia, aquesta recepta ha d'estar més que bona, mmm .. m'encanta.

    ResponElimina
  5. Doncs mira que jo me l'apunto aquesta recepta, a mi si que em fa el pes aquest peix, fumat, cru, marinat...Has probat de fer-lo a la planxa i amb un parell de mandarines escorregudes per sobre tal cual??, xup, xup i al plat... Un altre opció que et dono, per l'any vinent...

    ResponElimina
  6. Yo no soy una apasionada del salmón, pero reconozco que con algunas combinaciones gana mucho, es más creo que son hechas exclusivamente para el salmón. Yo lo hago con curry, miel y pimienta y no me imagino otro pescado con esta combinación. El tuyo desde luego que se ve delicioso y con una presentación que lo realza muchísimo. Un beso.

    ResponElimina
  7. A mi m'encanta el salmó, i aquesta presentació sembla excel.lent!!! I la propera vegada que cuini alguna cosa que no m'agradi, probaré de fer-ho imaginant-me algú amb el devantal...jejeje!!!
    Ptnts
    M

    ResponElimina
  8. Hola Mai,
    Doncs jo m'apunto al club de qui li agrada molt, molt, moltíssim, cru, marinat i cuinat de totes les maneres, així que no cal que te'l mengis tu, em passes aquest meravellós plat i ja veuràs com no deixo res!! A més un presentació que encara m'agrada més! Petons i bona setmana!

    ResponElimina
  9. Tiene que estar delicioso! y la presentación espectacular! me ha encantado!
    saludos Da & Mer

    ResponElimina
  10. te ha quedado un plato de una belleza increible y ademas bueno
    me gusta y buena la foto
    beso
    miquel

    ResponElimina
  11. Esto es comida o arte puro??....la combinacion, las fotos, la estetica.....todo es una maravilla....te felicito!!.........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  12. No pasa nada,si no te gusta,me lo como yo...No hay quien se resista a este plato,eres unica con las presentaciones...es de 10!
    Besets.

    ResponElimina
  13. Mai,
    Jo tampoc soc un fan del salmó, però si toca, toca. La Glòria si, ell es fan irreductible de salmons i bacallans.
    De totes maneres, no està gens malament que quan toca, toqui aquest tan deliciós que has preparat.
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. Ja ja ja! Saps què m'ha passat? He llegit el títol pensant: "salmó amb crema de calçots"!!!!!
    Sort que ho he tornat a llegir millor ;)
    Tot i que segurament... es podria fer igual amb calçots enlloc de porros, oi?
    Jo sí que sóc de salmó, i amb els porros lliga super bé.

    ResponElimina
  15. pues en esto también coincidimos, porque no soy una gran fan del salmón. Y desde que vivo en Canarias, menos, que aquí hay un atún fresco fresco que quita el hipo!!!
    Pero puestos a comerlo, mejor con tu receta. Y me ha encantado la última frase, "que es muy difícil roer corcho", jajajaja ha sido el traductor?
    Por cierto, enhorabuena!! me ha emocionado la noticia. Ser panadero debe ser muy duro, pero creo que hoy en día es una profesión honesta como pocas, yo estaría muy orgullosa!!!

    ResponElimina
  16. Según entré en tu blog se me puso la sonrisa de oreja a oreja. Te excplico: he descongelado unos lomitos de salmón (de LIDL) y los tengo esperando pacientemente en el frigo para mañana. Adivina cómo los voy a preparar, jejeje... Exacto¡¡ tal que así que me parecen una verdadera delicia. Además es raro el día que no tengo puerros en casa, de manera que no tengo que comprar nada.
    Y qué fotos más lindas ¡¡¡¡
    Besotes.

    ResponElimina
  17. Pues chica, a mí sí que me gusta, así que ya sé cómo serán los próximos.

    besos

    ResponElimina
  18. El salmon no me va mucho a mi tampoco la verdad, pero también es verdad que la foto de la receta se mete por los ojos, asiq ue tengo que probarlo.
    Un besito Mai y bona nit

    ResponElimina
  19. Exquisito y una presentación espectacular, te felicito.

    un beso y feliz día

    ResponElimina
  20. Hola maca, dons a mi no m'agarda i no en mengo, el compro per el Miquel.
    Te quedat la foto maravellosa.
    petons maca.
    En veiem aviat;)

    ResponElimina
  21. M´agrada de totes maneres el salmó i aquesta recepta la faré la propera vegada que en compri. Un petó!

    ResponElimina
  22. Doncs a mi no m'agrada cuinat, però fumat i cru m'encanta. Haig de dir que amb la salseta aquesta i tot el guarniment segurament es deixarà menjar molt bé. Ets una artista.

    petons

    ARa.

    ResponElimina
  23. M´ agrada molt es salmo i també es porros!així que ho hauré de tastar!!

    ResponElimina
  24. -Pren-ne nota Delícias i digues que et sem,bla , m´encanta saber lña vostra opinió.
    petons.

    -Elvira, ja se jo que tenim moltes coses en comú jejejeje , però reina, a nadie le amarga un dulce, i és tant mono.....ai....
    mil petons estimada.

    -Ana , muchas gracias y un beso.

    -Mª José lo del club és bona idea, i ben segur en serem m´s dels que ens pensem , la veritat és que així no està malament , per molts segur que una delícia però a mi no m´agrada.
    Una abraçada.

    -Anna, ja et dic jo que molts en gaudirieu força, així que tot per vosaltres jajjaja.
    petons estimada.

    -Carmeta, prenc bona nota per l´any que ve, l´he fet amb una salsa d´aranja, però mab mandarines no.
    Moltes gràcies maca.

    -Anna, aquesta me l´has d´explicar, la del curry i mel , apa doncs , espero recepta que al final en faré més d´un cop l´any.
    petons bonica.

    -Marta, jo és que tinc molta imaginació i quan el davantal me´l poso jo i començo la feina la deixo córrer a #sulibrealbedrio hehehehhehe, i funciona!!!!
    petons

    ResponElimina
  25. te ha quedado delicioso. Que pinta tiene. Bss y buen fin de semana.

    ResponElimina
  26. A mi ' encant el salmó, tan fresc com fumat. Amb aquesta pinta que fa no sé com no t' agrada!

    ResponElimina

VUESTRA OPINIÓN SIEMPRE CUENTA