Pàgines

diumenge, 27 de març del 2011

DIUMENGE : CANELONS I CONILL/ DOMINGO: CANELONES Y CONEJO

DSC01209

Si, ja torna a ser diumenge, els dies no corren que volen , tinc la impressió que va ser ahir que vaig penjar el darrer post on us contava que els diumenges i jo estem barallats, avui només faltava el canvi d´hora , ens hem llevat tard i després d´un esmorzar lleuger per allò que sen´s faria tard per dinar l´Aleix i jo ens hem posat a fer cuinetes ,el meu marit treballava així que el dinar ha estat per tots dos , coincidir amb el meu fill el dia sencer i gaudir de l´esmorzar el dinar i el sopar és suficient perquè passem per alt que no ens agrada aquest dia i el disfrutem .
El primer que hem fet és una coca de panets , en veure-la al bloc de la Mercè vaig recordar que feia molt de temps que tenia ganes de fer-la , una vegada que la vaig provar no em va acabar de fer el pes, així que he agafat les seves mesures i la veritat és que estic contentíssima del resultat, ja us l´enssenyaré més endavant , avui anem al dinar d´aquest diumenge.
La influència dels blogs en blocaires i també en els que no ho són queda palesa en els àpats de cada dia, tots tenim uns plats i unes variants dels mateixos que anem fent i uns altres més novedosos que sen´s acudeixen o que per influència dels que anem veient acaben formant part dels nostres menús , avui ha estat així.
Per dinar hem fet uns Canelons clàssics i Conill rostit ; amb el conill m´ha passat com amb la coca de la Mercè , he passat per la cuina de la Sión i he vist el conill amb cargols , ens encanta! però carai, no tenia cargols , llavors he fet cap a la cuina del Manel i tenia un conill a la manera de la Noguera que feia una fila...., no l´he fet mai i m´ha agradat però tampoc tenia nous , llavors he recordat que la mare feia un suquet deslligat pel conill boníssim així que m´hi he posat i aquí el teniu , les trompetes és l´afegit nou a aquest conill, com tots els bolets deshidratats que faig servir últimament aquests són de cal Coll, a veure que us sembla.


DSC01214

Aquest conill és d´allò més senzill , talleu-lo i salpebreu-lo, poseu una cassola amb oli i quan sigui calent daureu-lo arreu , llavors talleu una ceba en mirepoix , molt petita , i l´afegiu a la carn, deixeu-la que vagi coent a foc fluix amb una branqueta de farigola i una fulla de llorer; Quan sigui ben tova i comenci a ser rossa li afegiu una copa de brandy i una copa de vi , deixeu-lo reduïr i mentre va reduïnt retireu el fetge del conill del rostit i en un morter poseu una dent d´all, mitja dotzena de pets de monja , dues branques de julivert i el fetge del conill i ho piqueu ben picat, afegiu la picada i un got d´aigua a la cassola i les trompetes rehidratades i ho deixeu coure uns 10-12 minuts,molt important que avans d´afegir la picada retireu l´excès d´oli, però no tot , com veieu a la imatge el suquet no queda del tot lligat i tal i com ho fa la mare queda alguna lluna d´oli per sucar-hi pa, a veure si us agrada.

SALUD

44 comentaris:

  1. Nena,
    I tant que està per sucar-hi pa!!
    Ja ho pots ben dir , sencill i cuina de tota la vida. Suposo que totes les meres més o menys ho cuina igual oi?
    petons bonica!

    ResponElimina
  2. Vaya poniendo por aquí una ración de canelones, por favor.
    Que platazos te has marcao!
    Besitos.

    ResponElimina
  3. Ahi m'has dao, canelons i conill, dos dels meus plats preferits, pero preferits preferits, que bons, ha sobrat? q m'en vaig cap allà.

    petons

    Ara

    ResponElimina
  4. Hola Mai,he vingut a coneixer el teu blog i a tu també,i he quedat prendada,quins canelons més deliciossos,a casa hens encanten i aixi no els he fet mai,prenc nota i dirte que ma quedo entre els teus seguidors i les teves fantastiques receptes.
    Mil petons princesa.

    ResponElimina
  5. No sóc massa de conill però els canelons fan una pinteta..

    Muas!

    ResponElimina
  6. Vaya espectaculo....me pido una racion de cada,los dos platos estan de categoria!
    Besets.

    ResponElimina
  7. Hola wapa muxas gracias por la visita y el comentario ,con tu permiso me quedo dando una vuelta para conocer tu cocina.
    Los canelones y el conejo se ven divinos,seguro estaban de muete lenta.
    Bicos mil y feli domingo .

    ResponElimina
  8. Doncs mira jo en quedo el menù sencer tant els canelons com el conil m'agraden.
    Muxutxuak

    ResponElimina
  9. No sé si quedar-me amb els canelons o amb el conill! Serà un dia l'un i un altre dia l'altre! A veure quan ens expliques com fer aquests canelons tant bons!

    ResponElimina
  10. Menú de domingo, si señor.

    Besos!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  11. Los canelones se ven deliciosos con ese dorado encima. me huelen a domingo familiar. y el conejo a mi es que me encanta. es una carne tan agradecida y además sin grasa, por lo que está dentro de las que suelo tomar. creo que esa picada le queda de maravilla y con las setas que también le van fenomenal......Un estupendo menú!!! . Yo hago uno con salvia, cebolla y vino que queda muy rico. La próxima vez que lo haga, espero acordarme de hacer la foto y publicarlo. Moltes Gràcies per aquesta fantastique recepte!!!. petons

    ResponElimina
  12. T'ha quedat fabulós aquest dinar. Si em cuinas això, jo m'oblido de que és diumenge. També és un dia que no m'agrada gens ni mica.

    M'ha agradat tot moltíssim, et felicito.

    Petons!!!

    ResponElimina
  13. Mira, no em sap cap greu que no tinguessis cargols ni nous, així ens has ensenyat aquesta altra recepta de família, que està molt bé!.

    ResponElimina
  14. Me encantan los canelones y el conejo no se queda corto. Has elaborado un menú de lo más rico. Se ven deliciosos ambos platos.

    Besos,

    ResponElimina
  15. Mmmm! Quina bona pinta que tenen els dos plats. Ara mateix en faria un bon mos a cada un. I això que el conill no m'agrada...

    Felicitats als cuiners!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  16. Hola Mai,
    Jo em quedo amb el menú complet. M'agraden molt els canelons,... però aquest conill amb aquesta salseta ha d'estar per llepar-se els dits i sucar-hi pa en les llunes d'oli. Molt bé ambé per la teva mare. Petonets,

    ResponElimina
  17. Mai, renoi quin àpat!! De ministres!!
    Ja tinc ganes de veure la teva coca de panets! ;)
    Petons guapa!

    ResponElimina
  18. vaya lujo disfrutar de tu hijo y de la comida de hoy ,los canalones y este conejo asi estan de sucar pan ya, me gusta tu version de como lo recordabas de tu madre con este suquet deslligat
    peto i bona setmana
    miquel

    ResponElimina
  19. aquests plats fan venir salivera!
    quins canelons més bons!

    ResponElimina
  20. MA che meraviglia! A casa mia sarebbe un vero e proprio successo! Un abbraccio e buonissima settimana

    ResponElimina
  21. un bon àpat de diumenge...em quedo amb les dues receptes

    ResponElimina
  22. Passegem pels blocs i al final ens quedem amb les recptes de les mares, àvies i tietes... és que ens agrada allò de tota la vida, jejej.
    Tot això us heu cruspit? Ja ho dius bé que ets de vida, ja! jejej

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  23. HOLA MAI:
    YA VES QUE VUELVO POR AQUÍ, ME HA ENCANTADO ESTA ENTRADA TUYA, A PESAR DE QUE ME CUESTA ALGO EL ENTENDER BIEN EL CATALÁN, PERO POCO A POCO LO VOY CONSIGUIENDO.

    BESOS

    ResponElimina
  24. Mai, una mica d'aquí , una mica d'allà... però aquest conill t'ha quedat espaterrant!!!

    ResponElimina
  25. que pinta tiene todo. Pero los canelones tienen una pinta estupenda. Bss.

    ResponElimina
  26. aquest conill té un color impressionant, i fa un munt de dies que no en faig... a veure si el cap de setmana m'hi poso i en faig un de bo com aquest.

    ResponElimina
  27. Hola Mai, guapa tu

    quin menú,...es FESTA MAJOR,...

    MIL PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  28. Ummm.... quin menú més sabrós....

    Moltes gràcies per venir a la meva cuina...
    Tens unes receptes molt bones....el bacallá amb fesolets esat per llepar-se els dits.
    Una salutació

    ResponElimina
  29. Ay mujer, siempre hay que sacar los manteles largo con tus platillos. Este y el de abajo se nota que causan una felicidad abasoluta a quien los prueba.
    Te mando mi cariño y aprecio.

    ResponElimina
  30. BUena pinta tienen estas recetas, qué domingo tan agradable!

    ResponElimina
  31. Hola Mai. Cuanto tiempo sin verte, me alegré mucho al leer tu comentario. Siempre es una alegría ver a los amigos aunque sea virtuales, me alegro de verdad y espero que todo te vaya a la perfección.
    Aunque con cambio de hora lo que no cambia es tu manera tan estupenda de cocinar, todo lo contrario, cambia pero para bien.
    Esa comida que preparaste seguro que tanto la disfrutasteis a tope porque desde luego tanto los canelones como el conejo tienen un aspecto fabuloso. Todo un espectáculo.
    Que lo pases estupendamente.
    Saludos

    ResponElimina
  32. Manoi quin conill!, la pinta que té és extraordinària.
    Suquem-hi pa, i tant!
    Una forta abraçada.

    ResponElimina
  33. Caram quines dues receptetes de diumenge... ;)
    M'ha agradat molt el teu bloc. Et segueixo i ens anem veient
    Petonets!

    ResponElimina
  34. Uau, quin menú més contundent, a casa quan fem canelons només mengem canelons, je je je...
    A mi sí que m'agraden els diumenges, tot i que prefereixo els dissabtes ;)

    ResponElimina
  35. Dos plats de festa major, canalons i per si no ni hagués prou doncs conill, per sucar-hi pa, as encertat de ple el meu dinar
    Petonets

    ResponElimina
  36. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  37. Mai, he aplegat molt tart per a poder tastar aquets plats tan rebóns, tindrñe que espavilar un poc més.....paco

    ResponElimina
  38. hola guapa! quin gran àpat!! em quedo amb el conill perquè els canelons no m'agraden 8(!!!! petonets

    ResponElimina
  39. Hola Mai, me preguntas por las especias de las tameyas, yo por Badalona seguro que no las he visto, no sé si en Barcelona las tendrán en algún sitio, imagino que si, pero no sabría decirte donde, tendré que averiguarlo. Estas me las envió Juana. Aprovecho ahora que estoy en tu cocina para hacerme seguidora que veo que aún no lo estoy.
    Besos.

    ResponElimina

VUESTRA OPINIÓN SIEMPRE CUENTA