dissabte, 20 de febrer del 2010

FERMALL DE TÒFONA NEGRA / BROCHE DE TRUFA NEGRA

DSC01650

Suposo que estareu tots d´acord amb mi quan dic que són les coses mes simples les que de vegades ens fan mes feliços , els petits detalls els que omplen els pitjors moments , una dolça paraula la que aixeca els ànims mes abatuts , una ma que s´estira per ajudar-te a fer el camí , una esquena que suporta el teu pes , un amic a qui cridar i a qui plorar i a qui queixar-te , ells sempre hi són a la meva vida....i els estimo tant!

A l´Anton i a l´Aleix , els meus dos amors els va encantar , i són igual d´agraïts que de crítics, van dir d´ell que era simple però elegant , que no feia el ridícul perquè omplia , en general boníssim.
La nostra amiga la tòfona és com un bon fermall en un vestit senzill , i si el conjunt es porta amb gràcia , mireu que be pot resultar.

INGREDIENTS

PATATA
BOTIFARRA NEGRA DE PEROL
PINYONS
OU
TÒFONA NEGRA
OLI DE TÒFONA
PEBROT VERMELL ESCALIVAT
OLI D´OLIVA
NATA LÍQUIDA

ELABORACIÓ.

Avans de començar només dir-vos que es tracta d´un plat mol senzill i alhora força humil, doncs a pesar de tenir un ingredient de luxe , com és la tòfona , la resta com podeu comprobar no son ingredients ni rebuscats ni cars , això si , procureu que siguin de qualitat.
No entraré en si les patates han de ser tal o qual i el ous de corral o de ca la Pepi , si la tòfona al natural o envasada doncs no tothom disposa de segons quins productes i molts d´ells dupliquen i tripliquen el seu preu i en els temps que corren són coses a tenir en conte.

Fet l´aclariment i dit això, que tot sigui bonet però no cal deixar-nos fotre el pel , patata patatera bona , ous ben frescos , la botifarra , la que compreu al vostre carnicer, la clàssica , ni ceba ni espècies , la tòfona .... doncs aquesta trieu segons butxaca , però us diré que vistes les que he vist i comparant-les entre algunes marques la de "Conserves Coll" ofereix total garantia de qualitat i preu i també teniu de la mateixa casa l´oli de tòfona , els meus són d´aquí , la tòfona natural és tot un plaer pels sentits , i de tant en quan val molt molt la pena.

Som-hi al plat.

Posem a bullir les patates amb pell amb aigua salada ,el temps dependrà de lo grosses que siguin.
Escalivem un pebrot o n´agafem 6 ó 7 del piquillo , el posem a la batedora i el triturem , un cop triturats afegim la sal i un rajolí d´oli d´oliva i ho anem lligant tal qual fessim un all-i-oli.
Treiem la pell a la botifarra i la tallem a trocets , posem una paella al foc amb un rajolí d´oli just per engreixar una mica la paella i daurem els pinyons , hi aboquem la botifarra , la sofregim i ho reservem calentet.
Treiem les patates de l´aigua ja cuites i les deixem refredar una mica per poder-les pelar i després xafar-les amb una forquilla.
Xafem les patates amb la forquilla i els hi afegim una mica de nata líquida per amorosir-les i oli de tòfona mentre les anem xafant , les reservem calentes..
Un cop fet els passos, patata-botifarra i fals all-i-oli de pebrots , fem els ous , en un plàstic film posem un ou el tanquem be i el posem en un caçó en aigua calenta , quan cualla la clara el retirem .
Ara ja procedim a montar el plat tal qual veieu a la fotografia , jo ho vaig fer amb un aro , primer la patata , seguida de la botifarra , a sobre l´ou escalfat i llavors el toc de gràcia , la tòfona llescada , important que tot sigui calent per gaudir millor del flaire de la tòfona.
Acabem amb uns flocs de flor de sal i oli de tòfona i al costat el fals all-i-oli de pebrots vermells.
SALUD

DSC01653
supongo que estaréis todos de acuerdo conmigo cuando digo que son las cosas más simples las que a veces nos hacen más felices, los pequeños detalles los que llenan los peores momentos, una dulce palabra la que levanta los ánimos más abatidos, una mano que se estira para ayudarte a hacer el camino, una espalda que soporta tu peso, un amigo a quien llamar ya quien llorar y a quien quejarte... ellos siempre están en mi vida , y les amo tanto.

A Anton y a Aleix , mis dos amores, les encantó, dijeron de él que era simple , pero elegante, que no hacía el ridículo porque llenaba, en general buenísimo , y es que son igual de agradecidos que de críticos.
Nuestra amiga la trufa es como un buen broche en un vestido sencillo, y si el conjunto se lleva con gracia, mirad que bien puede resultar.

INGREDIENTES

PATATA
BUTIFARRA NEGRA DE PEROL
PIÑONES
HUEVO
TRUFA NEGRA
ACEITE DE TRUFA
PIMIENTO ROJO ASADO
ACEITE DE OLIVA
NATA LÍQUIDA

ELABORACIÓN.

Antes de empezar sólo deciros que se trata de un plato muy sencillo ya la vez muy humilde, pues a pesar de tener un ingrediente de lujo, como es la trufa resto de ingredientes como podéis comprobar no son ni rebuscados ni caros, eso sí, procurad que sean de buena calidad.
No entraré en si las patatas deben ser tal o cual y los huevos de corral o de casa Pepi, si la trufa al natural o envasada pues no todo el mundo dispone de algunos productos y muchos de ellos duplican y triplican su precio y en los tiempos que corren son cosas a tener en cuenta.

Hecha la aclaración y dicho esto, que todo sea "buenete" pero no hay que dejarnos tomar el pelo, patata , patata buena, huevos muy frescos, la butifarra, la que compréis a vuestro carnicero, la clásica, ni cebolla ni especies, la trufa .... pues esta elegidla según bolsillo, pero os diré que vistas las que he visto y comparándolas entre algunas marcas la de "Conservas Coll" ofrece total garantía de calidad y precio y también tienen el aceite de trufa, mis trufas son de ellos , la trufa natural es todo un placer para los sentidos, y de vez en cuando vale la pena gozar de una.

Vamos al plato.

Ponemos a hervir las patatas con piel en agua salada, el tiempo dependerá de lo grandes que sean.
Asamos un pimiento o usáis 6 ó 7 del piquillo, lo ponemos en la batidora y trituramos, una vez triturado añadimos la sal y un chorrito de aceite de oliva y lo vamos ligando tal cual hiciéramos un all-i-oli.
Sacamos la piel a la butifarra y la cortamos en trocitos, ponemos una sartén al fuego con un chorrito de aceite justo para engrasar un poco la sartén y doramos los piñones, vertemos la butifarra, la sofreímos y lo reservamos calentito.
Sacamos las patatas del agua ya cocidas y las dejamos enfriar un poco para poder pelarlas y después aplastarlas con un tenedor.
Reducimos las patatas a puré con el tenedor y les añadimos un poco de nata líquida para hacer el puré mas suave y amoroso y aceite de trufa mientras las vamos chafando, las reservamos calientes ..
Una vez hecho los pasos, patata-butifarra y falso all-i-oli de pimientos, hacemos los huevos, en un plástico film ponemos un huevo lo cerramos bien y lo ponemos en un cazo en agua caliente, cuando ha cuajado la clara lo retiramos.
Ahora procedemos a montar el plato tal cual veis en la fotografía, yo lo hice con un aro, primero la patata, seguida de la butifarra, encima el huevo escalfado y entonces el toque de gracia, la trufa lascada, importante que todo sea caliente para disfrutar mejor del aroma de la trufa.
Acabamos con unos copos de flor de sal y aceite de trufa y al lado el falso all-i-oli de pimientos rojos.
SALUD


DSC01652