dijous, 21 d’octubre del 2010

CARXOFES AMB PEUS DE PORC

DSC00986

Porno food , porno food , porno food , porno food,..............

Què és això Mai, pensareu? Aquesta dona s´ha tornat boja , que ténen a veure unes carxofes amb el porno food? intrigant el tema oi? doncs continueu llegint.
No ténen res a veure , però les carxofes són boníssimes, per qui els agradin , es clar, com tot , els peus de porc.... doncs tampoc , però el porc té un caminar tant sensual que bé podría valdre com estrella del porno food , però tampoc és això; la cosa és, que fa uns díes em van comentar que en posar aquesta paraula al google sortia la Mai, be, Maiblog com a estrella invitada , a primera fila! quina gràcia en veure-ho , una tonteria pensareu , però a mi em va divertir moltíssim , serà que últimament massa coses alegresi amb gràcia no em passen i ni que dir d´ estar a primera fila en alguna cosa , bah ,ni parlar-ne! , així que ser la primera en el rànking dels pornofoods ni que fos per unes hores em va divertir moltíssim , però lo bo dura poc i vaig passar a tercera fila en un plis , això es pot arreglar , em dic , així que he decidit començar el post amb aquesta paraula i després ja veurem on em situen, de pas com no, us explico com vaig fer aquestes carxofes amb peus de porc i estic segura que si algú les fa , recordarà la paraula i fins i to potser us treurà un somriure , perquè d´això es tracta no? de somriure , a tot , a la vida , encara que aquesta la majoria dels dies ens faci una ganyota lletja i ens posi a la cua del ranking , ximpleta, pensareu......

Aprofiteu que ara comencen les primeres carxofes , a mi m´agraden mes aquelles que són mes rodones , no en se la classe però sempre tinc la impressió que són mes tendres , potser manies, però m´agraden les meves manies.

Apa , som-hi.


DSC00989
INGREDIENTS

CARXOFES
PEUS DE PORC
LLORER
CEBA
ALLS
TOMÀQUET
PEBRE VERMELL DOLÇ
UN BITXO
AVELLANES
AMETLLES
PA
JULIVERT
VINAGRE

ELABORACIÓ

Posem a coure els peus ben nets i depilats amb aigua , quan arrenca el bull , jo desprecio la primera aigua i n´hi poso de nova amb una ceba , dues fulles de llorer i una cabeça d´alls .

En una caçola amb oli, sofregim una ceba ratllada a foc suau, amb una fulla de llorer i un bitxo , llavors afegim unes cullerades de puré tomàquet , deixem que es sofregeixi tot i tot seguit una bona cullerada de pebre roig i ja radere seu el vi blanc.
Fem una bona picada amb unes avellanes, unes ametlles, una llesca de pa fregit , un branquilló de julivert , un all fregit i un rajolí de vinagre, afegim la picada al sofregit i ho reguem amb brou de coure els peus , deixem que la salseta vagi coent i mentrestant desosem els peus.
Corregim la salseta de sal i de textura, si fos una mica clara , la podem espessir amb una mica de farina diluida en aigua freda, però recordem que ha de coure be si no després tindria gust de farina crua , també podem fer un "roux" amb una mica de farina i mantega , que sempre podem tenir per espessar salses guardat a la nevera però no cal guardar-ho massa temps això.
Un cop la salsa ja és a punt li afegim els peus lliures d´òssos i els deixem fer xup per que agafin el gust.
Posem a coure les carxofes netes al vapor , si voleu que no es facin tant fosques passeu-les amb llimona, però a mi no em fa massa el pes, després acidejen una mica , quan les poseu a coure , feu pressió al mig obrint-les una mica, anirà be per després omplir-les.
Un cop cuites només cal omplir-les amb la carn dels peus i ja fet , salsejar-les al vostre gust , us asseguro que amb el suquet de la foto no n´hi ha prou , perquè estàn per sucar-hi pa i pa i pa......

I Pornofood, per si de cas, hehehe.

SALUD