dijous, 27 de maig del 2010

AMANIDA DE PATATA , SALMÓ, OLIVES DE KALAMATA I FETA

DSC01645

Dieu-me , i si pot ser la veritat , ni que sigui dolorosa , vosaltres no mireu el cistell o el carro de la compra de la gent del super? jo si , i en faig un bon anàlisi ; quasi sempre és igual , una ma al costat meu estira una barqueta d´aquelles de porexpan que acabo de deixar després d´observar com la carn intenta reabsorbir la sang que dque ja porta dies deixant anar lliurement , no aixeco la vista , de reüll observo els moviments de la ma parada a l´aire subjectant la barqueta uns segons , i penso, dubta , s´ha adonat que és una porqueria , no !!!!, li dona la volta , com si tingués raig "x " als ulls i pogués veure l´estat dels filets de llom nedant en el seu bany de descomposició a través del porexpan , bah , deu pensar , encara no caduca i va i la posa al carro, ohhhhhhhhhh !!!!!!! , poso uns ull com a plats , no pot ser , no pot ser! si tira cap al verd ! increíble.

Segueixo el meu recorregut per neveres i congeladors , una manera com un altra de perdre el temps segons l´Anton , perquè quasi mai compro ni carn ni peix a les grans superfícies m´agrada passejar pel mercat i si no al super del costat de casa que és petit i se on es tot i no em perdo , jo en un carrefour necessito un "GPS" i sempre ho canvien tot de lloc.

Com us deia... el meu recorregut em porta als congelats....un espectacle veure com s´emporten aquells llangostins salats pintadets de color taronja , però amb molt bon aspecte això si..el que no té tant bona cara són els seus amics i parents , gambes i gambots , escamarlans i nècores....tots ells amagats sota una capa de gel granitzat , simptoma de que s´ha perdut , en algun moment de la seva vida rondant per congeladors , la cadena de fred, malooooooooo , per que els que sobreviuen a la glacera tenen les closques blanques cremades pel fred , però les mans segueixen allargant-se cap als taüts de gel i segueixen agafant les víctimes de la mala manipulació , la ignorància i la poca professionalitat , miro i miro i reüllo , perquè ja he passat d´observar les mans i els carros a les cares , escolto el que diuen , com parlen , com es mouen entre neveres , congeladors i prestatges de sabó , pasta , papers i cereals, tot juntet al carro , tot barrejat , ai , que diu la senyora que l´ampolla de lleixiu perd i s`ha tacat el paquet de galetes , les deixa al prestatge l´ assassina enverinadora! i l´àvia seguent agafa el paquet de "maries "!!!!!! demà quan les suqui a la llet pensarà que les suca a la taça del water , però no passa res i sabeu perquè?? he arribat a una conclusió , el meu marit diu que cada dia que surto a comprar dic el mateix , però m´agrada repetir la meva deducció :
_ Anton , la gent s´ho fot tot...
_Cada dia dius el mateix
_ Collons! has vist el fetge que ha agafat la dona? si és verd !! la paia és daltònica.
Guaita aquells dos , el marquès de Montoliu i sra. s´emporten tots els gambot cremats del congelador ," osea Pepon a treinta euros , una ganga osea" estic per dir-los que amb el favor que li fan a l´establiment els hi haurien de regalar , pero au! " y chúpeles la cabeza para aprovechar!" estic per dir-li.

Doncs el que us dic , i conclusió :- Anton que la gent s´ho fot tot !!!!

Donem la benvinguda a la calor amb una deliciosa amanida.

INGREDIENTS

PATATES
SALMÓ MARINAT O FUMAT
CEBA VERMELLA
OUS
OLIVES DE KALAMATA
FORMATGE FETA
TÀPERES GROSSES ( ALCAPARRONES)
MOSTASSA
OLI D´OLIVA
SAL I PEBRE

Bulliu les patates amb la pell , deixeu-les refredar peleu-les ( jo en vaig fer boletes amb un bolejador de fruita, el que queda per puré o una cremeta).
Bulliu els ous i refredeu-los també , un cop pelats tallar-los a gallons.
Talleu la ceba morada en juliana .
El salmó al gust si el voleu marinar ja sabeu , unes hores amb sal i un cop tret de la sal , oli i herbes fesques.
Per la vinagreta de mostassa , tan sols cal que emulsioneu mostassa amb oli i sal i pebre i un rajolí de vinagre.
Pel demès tot és ben simple , les olives de Kalamata, que són ideals , tot i que si no en teniu unes de l´Aragó hi van de perles , les tàperes grosses que siguin ben maques i el formatge feta el trobareu en qualsevol supermercat , tot i que aquest és del LIDL i m´agrada força.
Com veieu simplicitat al màxim , una miqueta de gust per montar el plat que hi fa molt i bons productes , ah! i gana que amb la calor es perd però aquesta amanideta passa la mar de bé.

SALUD AMICS ESTIMATS


DSC01638
Decidme, y si puede ser la verdad, aunque sea dolorosa, ¿vosotros no miráis la cesta o el carrito de la compra de la gente que está en el super comprando? yo si, y le hago un buen análisis.... aunque casi siempre es igual, una mano a mi lado tira una barqueta de esas de "porexpan" , la que yo acabo de dejar tras un minucioso análisis y observar como la carne intenta reabsorber la sangre que ya lleva días soltando libremente, no levanto la vista, de reojo observo los movimientos de la mano parada al aire sujetando la barqueta unos segundos, y pienso, duda, se ha dado cuenta de que es una porquería, ¡¡¡no !!!!, le da la vuelta ,como si tuviera rayos "x" en los ojos y pudiera ver el estado de los filetes de lomo nadando en su baño de descomposición a través del porexpan, bah, debe pensar, no caduca y va y la pone en el carro, ¡¡¡¡¡¡¡ohhhhhhhhhh! !!!!! , Pongo unos ojo como platos, ¡no puede ser, no puede ser ! ¡si tira hacia el verde! increíble.

Sigo mi recorrido por neveras y congeladores, una manera como otra de perder el tiempo según Anton, porque casi nunca compro ni carne ni pescado en las grandes superficies me gusta pasear por el mercado y si no en el super de al lado de casa que es pequeño y se donde está todo y no me pierdo, yo en un carrefour necesito un "GPS" y siempre lo cambian todo de lugar.

Como os decía ... mi recorrido me lleva a los congelados .... un espectáculo ver cómo se llevan los langostinos salados pintaditos de color naranja , pero con muy buen aspecto eso si .. lo que no tiene tan buena cara son sus amigos y parientes, gambas y gambones, cigalas y nécoras .... todos ellos escondidos bajo una capa de hielo granizado, síntoma de que se ha perdido, en algún momento de su vida merodeando por congeladores, la cadena de frío , malooooooooo, para que los que sobreviven en el glaciar tienen las conchas blancas quemadas por el frío, pero las manos siguen alargándose hacia los ataúdes de hielo y siguen cogiendo a las víctimas de la mala manipulación, la ignorancia y la poca profesionalidad, miro y miro de reojo, porque ya he pasado de observar las manos y los carros a las caras, escucho lo que dicen, como hablan, como se mueven entre neveras, congeladores y estantes de jabón, pasta, papeles y cereales, todo juntito al carro, todo mezclado, !ay¡, que dice la señora que la botella de lejía pierde y se ha manchado el paquete de las galletas, ¡las deja en la estantería la asesina envenenadora! la abuela siguiente toma el paquete de "marías "..... mañana cuando las moje en la leche pensará que las moja en la taza del water, pero no pasa nada ¿ y sabéis porque? he llegado a una conclusión, mi marido dice que cada día que salgo a comprar digo lo mismo, pero me gusta repetir mi deducción:
_ Anton, la gente se lo come todo ...
_Cada día dices lo mismo
_ Cojones! has visto el hígado que ha tomado la mujer? si es verde! la paya es daltónica.
-Mira aquellos dos, el marqués de Montoliu y sra. se llevan todos los carabineros quemados del congelador, "osea Pepón a treinta euros, una ganga osea" estoy para decirles que con el favor que le hacen al establecimiento se los deberían de regalar, pero ¡ anda ya! "Y chúpeles la cabeza para aprovecharlo todo!" estoy por decirle.

Pues lo que os digo, y conclusión: - Anton ! que la gente se lo come todo!

Demos la bienvenida al calor con una deliciosa ensalada.

INGREDIENTES

PATATAS
SALMÓN MARINADO O AHUMADO
CEBOLLA ROJA
HUEVOS
ACEITUNAS DE KALAMATA
QUESO FETA
ALCAPARRONES
MOSTAZA
ACEITE DE OLIVA
SAL Y PIMIENTA

Hervir las patatas con la piel, dejarlas enfriar y pelarlas (yo hice bolitas con un boleador de fruta, lo que queda para puré o una cremita).
Hervir los huevos y enfriar los también, una vez pelados cortarlos en gajos.
Cortar la cebolla morada en juliana.
El salmón al gusto si deseáis marinarlo ya sabéis, unas horas con sal y una vez sacado de la sal, aceite y hierbas frescas.
Para la vinagreta de mostaza, tan sólo hay que emulsionar mostaza con aceite y sal y pimienta y un chorrito de vinagre.
Por lo demás todo es muy simple, las aceitunas de Kalamata, que son ideales, aunque si no tenéis unas de Aragón van de perlas, las alcaparras grandes que sean bien bonitas y el queso feta lo encontrareis en cualquier supermercado, aunque este es del LIDL y me gusta bastante.
Como veis simplicidad al máximo, un poco de gusto para montar el plato que hace mucho y buenos productos, ah! y hambre que con el calor se pierde pero esta ensalada pasa la mar de bien.

SALUD AMIGOS QUERIDOS