dimarts, 12 de gener del 2010

CREMA DE CARBASSA I XIPS VIOLETA

DSC01032

No se pas com es van conèixer , diuen que un amor a primera vista , però jo no crec massa en aquestes coses , simplement va ser la casualitat .
Eren ben diferents en molts aspectes , l´una una femella daurada entrada en carns , voluptuosa , fermosa i de bon color , de familia mes aviat humil sempre havia passat desapercebuda en l´alta societat , pero era molt ben acceptada i valorada entre els altres sectors .
Des de feia un temps i suposo que com a consecuència de saber-se relacionar be principalment , havia entrat , tot i que no per la porta gran , de puntetes en les cases mes renombrades i de mes prestigi , ara el seu carisma , la dolçor i la voluptuositat del seu cos compartien llit amb la petita dama francesa.
La francesa no era pas perfecta , de fet cap de les dues ho era i si he de valorar la parella que feien era mes aviat estranya , però un cop les vaig tenir juntes vaig saber que eren l´una per l´altra .
La Violeta una pija extravagant que ronda per les millors cases i us diré que d´orígens mes aviat humils , ( Vitellotte pels nostres veins i pels snobs que estan al dia a base de revistes i magazines de regal) era petita , intensa i penetrant , no podia deixar de mirarla , per fora semblava dura, aspra, pero un cop li veies l´interior només podies pensar que aquell vellut morat era dolç i totes dues serien la parella ideal.
Els entesos en el tema , en cantaven lloances d´ella , i els teresines parlaven dels seus orígens , que si de francesa res de res que si els parents eren d´allò mes vulgar , coses de la fama però.
El meu amor per la dama Daurada venia de lluny i la Violeta va ser un caprici , juntes vam aconsseguir un trio orgàsmic , d´escàndol , mireu si no......

INGREDIENTS

1 CARBASSA MITJANA
2 BLANCS DE PORRO
2 PATATES GROSSES
OLI D´OLIVA
3 GRANS DE CARDÀMOM SENSE LA CLOSCA
2 CULLERES SOPERES DE FORMATGE CREMETTE( per la crema)
4CULLERES DE POSTRES DE FORMATGE CREMETTE ( per la queneille)
6 PATATES VIOLETA

ELABORACIÓ

Pelar i tallar la carbassa a daus.
Netejar els porros i aprofitar només la part mes blanca tallada en juliana ( guardar la resta per un brou ).
Infusionar els grans de cardàmom en una taça d´aigua calenta i reservar.
Pelar i tallar les patates a daus.
En una olla posar l´oli a escalfar i confitar els porros tallats i la carbassa , quan veiem que comencen a estar tous i afegim la patata , l´ofeguem una mica , salem i li afegim l´aigua per coure´li la taça de cardàmom infusionat.
Deixem coure-ho tot uns vint minuts i un cop cuit ho passem pel turmix, afegint a última hora el formatge i rectificant-ho de sal.
Tot aquest procès jo el vaig fer a la Thermomix , tingueu en conte la quantitat d´aigua per que no quedés massa líquid, si no n´esteu segurs treieu-ne avans de triturar i si cal ja li afegireu després.
Talleu les patates molt fines, per fer-ne xips i fregiu-les en abundant oli posant-les sobre paper de cuina.
Feu quatre queneilles de formatge , una per cadascun , poseu-ne una a cada plat , després la crema de carbassa i acabeu amb unes xips de violet.
Senzilla , simple , dolça i saborosa com l´amor.


DSC01033