diumenge, 25 d’octubre del 2009

MUFFINS DE MADUIXA I CREMA DE MENTA

DSC02314

Com ja he dit milers de vegades i no sols aquí, sóc una mica negada per les coses dolces en general , no és pas que sigui una persona " amarga " però si he de ser sincera massa massa dolça no sóc , és per això , crec jo , que no tinc massa traça amb tot el relacionat amb el món del sucre.
I direu? i això que hi té a veure ? doncs crec que molt , i això és una " megachoniteoria " meva que possiblement ningú recolzi , però és meva i com a mi ja em va be.....doncs endavant que fa baixada !
Per treballar els dolços es necessita allò que jo no tinc , paciència , les persones pacients són més dolces i amoroses , detallistes i delicades i jo de tot això tinc carències i tot i que cada dia m´ho treballo més no crec que pugui arribar a fer mai fondants i figures d´aquelles que fan als pastissos tant treballades .....la Hello kitty per la neboda , l´spiderman pel nebot un Pannetone pel golafre del meu fill fins , bombons per les amigues....fins i tot he pensat seriosament fer un curs de pastisseria , crec que m´aniria bé psicològica i professionalment , de moment sóc autodidacta sacarinosa( no sóc prou dolça ) i el dia que em veig mes relaxada i capaç de posar quelcom al forn i esperar que es faci sense remenar-ho ni obrir-lo etc etc doncs faig cosetes com aquesta , ei! que em van quedar molt i molt bons....
(A saber que pensareu de mi amb aquest rotllo avui , i per unes madalenes !!!!! )

INGREDIENTS

MANTEGA
MOTLLES DE PAPER O DE SILICONA PER MUFFINS
250 GRS DE MADUIXES
2 CULLERADES DE SUC DE LLIMONA
250 GRS DDE FARINA
2 CULLERES DE CAFÈ DE LLEVAT EN POLS
1/2 CULLERA CAFÈ DE BICARBONAT
1 OU
125 GRS DE SUCRE
80ML OLI DE GIRASOL
250 GRS DE IOGUR NATURAL

PREPARACIÓ

Posar a escalfar el forn a 180º , si te aire 160º , engreixar una mica els motlles.
Tallar a trocets les maduixes, deixant-ne per decorar si voleu.
Barrejar la farina , el bicarbonat i el llevat .
Batre els ous i incorporar-los el sucre , l´oli el iogur i els trocets de maduixa i afegir-ho a la farina.
Posar la massa als motlles i courel´s al mitg del forn uns 25 minuts.
Deixeu-los reposar 5 minuts avans de desmotllar-los i quan ja estiguin decoreu amb una glassa i uns trocets de maduixa.
Jo vaig fer també una crema de menta, no és res més que una crema anglesa on a la llet que hem fet servir li hem infusionat a baixa temperatura unes fulles de menta.
SALUD

MUFFINS DE FRESAS I CREMA DE MENTA


DSC02323

Como he dicho en miles de ocasiones y no sólo aquí . soy un poco negada para las cosas dulces en general , no es que yo sea una persona "amarga"pero para ser sincera , muy muy dulce no soy , es por eso , creo yo , que no tengo mucha maña para todo lo relacionado con el mundo del azúcar ( y no me faltan ganas, no creáis ).
Y diréis ¿ esto que tiene que ver ? pues creo que mucho , y esto que os diré es mi "megachoniteoria " sólo mía , la cual posiblemente nadie apoye , pero como es mía y a mi ya me va bien ..... ¡ pues p´alante que no hay cuestas !.
Para trabajar el dulce se necesitan cosas de las cuales carezco , paciencia entre ellas , las personas pacientes son mas dulces y amorosas , mas detallistas y delicadas y como digo de todo esto tengo carencias y a pesar de que cada día me lo curro mas , no creo que pueda hacer nunca fondants y figuras de aquellas que hacen en los pasteles tan trabajadas ellas, la Hello kitty para mi sobrina , el spiderman para mi sobrino , para el tragón de mi hijo un pannetone , bombones para las amigas..... he pensado incluso en apuntarme a un curso de pastelería , creo que psicológica y profesionalmente me iría bien , de momento soy una autodidacta sacarinosa ( no endulzo demasiado ) y el día que me veo mas relajada y capaz de meter algo en el horno y esperar a a que se haga sin abrirlo ni meterle la cuchara etc etc..... pues hago cositas como esta , ¡ Eh ! que me quedaron muy y muy buenos....
(A saber que pensaréis de mi hoy con este rollo, ¡ Y por unas madalenas! )

INGREDIENTES

MANTEQUILLA ( es para untar )
MOLDES DE PAPEL O SILICONA PARA MUFFINS
250 GRS DE FRESAS
250 GRS DE HARIAN
2 CUCHARAS DE CAFÉ DE LEVADURA EN POLVO
1/2 CUCHARA DE CAFÉ DE BICARBONATO
1 HUEVO
125 GRS DE AZÚCAR
80 ML DE ACEITE DE GIRASOL
250 GRS DE YOGUR NATURAL

PREPARACIÓN

Calentar el horno a 180º , con aire 160º , engrasar los moldes ligeramente.
Cortar a trozos las fresas , dejad alguna para decorar.
Mezclar la harina , el bicarbonato y la levadura.
Batir los huevos , añadirles el azúcar el aceite el yogur las fresas troceadas y añadirlo a la harina.
Poner al masa en los moldes y cocer unos 25 minutos a mitad del horno.
Dejadlos reposar unos 5 minutos antes de desmoldarlos , cuando se enfríen decorad con una glasa y unos trocitos de fresa.
Y o también hice una crema de menta , no es mas que una crema inglesa donde a la leche que hemos de utilizar le infusionamos unas hojas de menta a baja temperatura.
SALUD