dimecres, 22 de setembre del 2010

POLLASTRE AMB SALSIFINS

DSC01963
Que si m´hi poso , que si no m´hi poso, que no se que fer, que no se que dir, que si el que he fet no te la foto maca....ai quin dilema!
M´hi poso o no? si es que tampoc cal dir massa, no sempre tinc a dir , o si? n´hi ha qui diu que mentida, que per be o per mal, ben triat o pensat amb el cul enlloc del cap jo sempre tinc quelcom a dir, encara que sigui no dir res com ara faig , però no és el que fa molta gent?parlar sense dir res? perquè mira , si això ho faig jo,el parlar i no dir res , la cosa no passa d´un : que coi diu ara aquesta beneita ?, blablaba , blablabla....però si per fer això molts s´hi guanyen la vida molt mes ben que guanyada que jo d´aquí a Roma, doncs no puc mes que preguntar-me , que faig jo truita va truita ve que si una de braves i uns clamars a l´andalusa que si posa les olles al foc i estem a 40º a l´ombra....?
Potser que ho rumiï unes quantes vegades mes i canvii els fogons per un blablabla sense sentit ,ves a saber , entrenant una mica fins i tot encara ho puc fer pitjor que ara , de moment però i assegurant-me les garrofes he posat l´olla al foc i ha sortit un platet ben complert , o no?


DSC01964
INGREDIENTS I INSTRUCCIONS

UN POLLASTRE
UNA CEBA DE FIGUERES BEN MACA
DOS TOMAQUES MADURES
UNA CABEÇA D´ALLS
DUES FULLES DE LLORER
DUES ALBERGÍNIES
SALSIFINS ( DE LLAUNA)
OLI D´OLIVA
SAL
BRANDY
PEBRE NEGRE EN GRA
AMOR I RES A DIR PERÒ MOLT PER FER

Un cop el pollastre net poseu-lo a enrossir amb oli d´oliva , la cabeça d´alls i les fulles de llorer, saleu-lo i afegiu el pebre negre en gra .
Quan sigui ros per tot arreu afegiu la ceba ben picada en brunoise , deixeu-la ofegar un parell de minuts i afegiu la tomaca pelada sense llavors i ben picada , doneu-li dos tombs i afegiu l´albergínia pelada i tallada a daus petits , feu el mateix pas anterior , ofegueu-lo uns minuts i deixeu que el conjunt es faci una mica mes, llavors afegiu el brandy, que és l´ingredient líquit que ajudarà a coure-ho tot, deixant-lo uns minuts perquè perdi l´alcohol , tot seguit tapeu la cassola i deixeu que es vagi fent a foc molt suau ,passat un temps les verdures cuites quasi es desfaràn i faràn una salseta espessa , quan el pollastre veieu que és quasi cuit, afegiu els salsifins escorreguts de la llauna i deixeu-los coure amb el conjunt uns minuts mes .
Tot plegat és senzill i amb un resultat molt i molt bo , els salsifins els vaig comprar de llauna en un supermercat d´aquests de costa on venen productes d´arreu , no els faré propaganda perquè a mi no em fan descompte así que se siente, però si algú ho vol saber encantada li diré.
Apa, que vagi molt molt de gust si us decidiu a fer-lo.