dilluns, 14 de setembre del 2009

BUNYOLS DE BACALLÀ ( NÚVOLS DE LA MAR SALADA)

Pasen els dies com núvols arrossegats pel vent , deixant al seu pas instants de sol enlluernador i d´ombra fosca , d´escalfor i de fredor.
De vegades s´aturen tapant el sol , minuts , hores i fins i tot dies , d´altres vegades , escalfats en sobremanera s´inflen i esclaten descarregant la seva furia en cortines d´aigua mogudes pel vent i netejant la pols acumulada d´arreu on pasen , si l´escalfor és forta i persistent es fan grans ,molt grans i s´ennegreixen omplint l´espai d´una foscor grisa que espanta , llavors esclaten bramant amenaçants , descarregant tot el seu poder i arrasant tot allò que hi ha al seu pas sense importar-los tot el mal que fan .
Quan desapareix la ira ,torna a sortir el sol ,però mai res és igual , han fet esquerdes a la terra , han canviat les pedres de lloc i el curs de molts rius , trencat els arbres i inundat la plana anegant-la i deixant-la tipa d´aigua , cal temps per tornar a deixar-ho a lloc, però mai torna a ser igual i mentrestant dies i nuvols pasen , de pressa esperant un sol que els escalfi amb mesura.

Photobucket

BUNYOLS DE BACALLÀ ( NÚVOLS DE LA MAR SALADA )

250 GRS D´AIGUA
125 GRS DE MANTEGA
250 GRS DE FARINA
6 OUS GROSSOS
400 GRS DE BACALLÀ
ALLS
JULIVERT
UN POLSIM DE SAL

ELABORACIÓ

Primer que res el bacallà ha d´estar desalat , un cop en assegurem d´això , l´esqueixem i el reservem .
Tamissar la farina i reservar-la.
Picar l´all i el julivert i reservar-los.
Poseu l´aigua en un cassó a escalfar, amb la matega i un polsim de sal . Quan arrenqui el bull d´un cop afegiu la farina i remeneu constantment amb una cullera de fusta o una espàtula i aneu coent la massa, s´ha d´anar desprenent de les parets del cassó.
Deixeu-la atemperar, una mica tèbia ,i ja podeu anar afegint els ous , aquest procès el farem afegint els ous d´un a un sense deixar de remenar i no posar el següent fins que no s´hagi emulsionat totalment l´anterior amb la massa.
Acontinuació afegiu-hi el bacallà i tot seguit l´all i el julivert fins aconsseguir una massa homogènia.
Poseu l´oli d´oliva al foc a escalfar 160º està be, en paella o fregidora , si és en paella sigueu generosos.
Feu els bunyols amb l´ajuda de dues culleres o bé amb una mànega pastissera, a mi m´agraden les culleres , decidiu vosaltres, però no els feu massa grans doncs crèixen força i aneu fregint-los, si s´enrosseixen massa de pressa aneu baixant el foc i si al posar-ne més es va refredant doncs l´apujeu, regulant així la temperatura.
Per acompanyar el plat una fantàstica amanida d´enciam ( del nostre hort , es clar ) i maduixes amanit amb una reducció de balsàmic i
SALUD
BUÑUELOS DE BACALAO ( NUBES DE LA MAR SALADA )

Pasan los días como nubes arrastradas por el viento , dejando a su paso instantes de luz cegadora y de oscuras sombras , de frío y de calor.
A veces se detienen y tapan el sol , unos minutos , unas horas incluso durante días , otras recalentados en sobremanera ,s e hinchan y explotan descargando su furia en forma de cortinas de agua vapuleadas por el viento, limpiando el polvo acumulado por allí donde pasan , si el calor es fuerte y persistente , se hacen grandes, muy grandes llenando el espacio de una oscuridad gris que espanta , entonces explotan, bramando amenazantes , descargando todo su poder y arrasando todo aquello que encuentran a su paso , sin importarles todo el daño que hacen.
Cuando la ira desaparece , el sol vuelve a salir , pero nada es igual , han hecho surcos en la tierra , cambiado las piedras de lugar i el curso de algunos ríos , roto los árboles e inundado el llano anegando la tierra y dejándola harta de agua , hace falta tiempo para que todo vuelva a su lugar , pero nunca vuelve a ser nada igual y mientras , días y nubes pasan, de prisa , esperando un sol que los caliente con medida .

Photobucket

BUÑUELOS DE BACALAO ( NUBES DE LA MAR SALADA )

250 GRS DE AGUA
125 GRS DE MANTEQUILLA
250 GRS DE HARINA
6 HUEVOS GORDOS
400 GRS DE BACALAO
AJOS
JULIVERT
UN PELLIZCO DE SAL

Antes que nada debemos asegurarnos que el bacalao está bien desalado,una vez hecho esto lo desmigamos y lo reservamos.
Tamizar la harina y reservarla.
Picar el ajo y perejil y reservar también.
Poned el agua en un cazo a calentar, con la mantequilla y un pellizco de sal, Cuando arranque el hervor echad la harina de una vez y removed constantemente con una cuchara de madera o ua espátula e id cociendo la masa , esta se debe ir desprendiendo de las paredes del cazo.
Dejadla templar, cuando haya perdido casi el calor id añadiendo los huevos, este proceso lo haremos añadiendo los huevos de uno en uno sin dejar de remover y no añadiendo el siguiente hasta que no se haya amalgamado el anterior a la masa.
A continuación añadid el bacalao desmigado y el ajo y perejil y removed hasta conseguir una masa homogénea..
Poned el aceite de oliva a calentar, unos 160º está bien, en sartén o freidora, si es en sartén sed generosos.
Haced los buñuelos con la ayuda de dos cucharas o con una manga pastelera, a a mi me gusta las cucharas, vosotros decidid , pero no los hagáis muy grandes pues crecen e id friéndolos , si se doran muy a prisa , bajad el fuego y si a medida que vais añadiendo se enfría lo vais subiendo regulando así la temperatura.
Para acompañar , una fantástica ensalada de lechuga ( de nuestra huerta por supuesto , este año chuleo de huerta jejeje) y fresas aliñado con una reducción de balsámico y grosellas.

SALUD Y UN PLACER ENCONTRAROS DE NUEVO