dimecres, 23 de febrer del 2011

CALÇOTS 3; LA CREMA


CREMA DE CALÇOTS I CELÉRY

DSC00849

Sant tornem-hi! després d´aquesta ja no se si posar-ne cap mes , idees en tinc alguna mes, però llavors ja tindría d´anar a buscar un altre menat de calçots i com diu la Mamen...ja sabem on afecta tant calçot , més si tenim en conte que aquestes tres receptes es van anar fent al llarg d´una setmana, tampoc vull temptar la sort o a casa començaràn a pensar que m´he fet amant d´un pagès de Valls, i dic de Valls perquè si he de triar bon gènere és on hi ha els millors calçots.

La crema he de dir que no només era de calçot, tenia célery , recordeu que us en vaig parlar d´ell? aquell mix api-nap, la veritat és que m´encanta, i han casat tant be tots dos que aquesta passarà a ser part d´una de les meves receptes de temporada , com ja sabeu calçots no n´hi ha tot l´any, però amb unes cebes tendres jo crec que tindríem bons resultats sense cap mena de dubte i aquesta cremeta tèbia ha de ser fantàstica fins i tot a l´estiu.

Ahir passejant pels blocs, cosa que últimament faig bastant, doncs n´hi ha algun que per no ser-ne seguidor el perdo de vista , vaig fer cap al blog de l´Isabel, ohhhh, tenia unes vieires d´impressió , allà vaig llegir que estava molt contenta per que li havien triat una recepta al Directo al paladar, mira que bé! aquest no l´he vist gaire i allà que me´n hi vaig, quina va ser la sorpresa en veure que la meva Sopa de Calçots també havia estat triada , guaita tu que be !vaig pensar, qui ho diria, de vegades , les coses mes senzilles són les que més ens sorprenen , espero que si en teniu ocasió probeu aquesta crema , estic segura que us sorprendrà molt gratament.


DSC00852

Jo la vaig fer a la TH , però l´elaboració de manera tradicional és exactament igual, només us diria que després de triturada la passessiu per un colador xinès per tal d´evitar algún fil que hi pogués quedar i així fer-la ben fina.

Netejar i tallar els calçots en juliana, fer el mateix amb el célery, però talleu-lo com si fos una patata.
Escalfar una nou de mantega amb unes gotes d´oli i sofregir els calçots procurant que no quedin daurats , millor a foc ben lent, jo els vaig tindre a foc al mínim una bona estona , llavors afegiu el célery , deixeu-lo un parell de minuts sofregint-se i saleu, ara ja hi podeu afegir un brou de pollastre lleuger, jo sempre en tinc congelat, va be per tot.
Deixeu -ho coure tot fins que veieu que el célery és tou , llavors li afegiu un formatge cremós tipus " quesito" aquesta vegada jo li vaig afegir un camembert , però això a gust.
Ara ja ho podeu triturar sense por una bona estona, fins que veieu la crema ben fina ,rectifiqueu de sal i coleu si cal.
Per acabar el plat jo li vaig posar unes gotes d´oli verd d´api i unes gotes d´oli de romesco , l´Aleix s´hi va posar uns crostons de pa torrat i jo el vaig acompanyar, era tant bona......
Una cosa mes, sopa o crema i croquetes no seria una bona idea , procureu que en sobrin pocs cada setmana de calçotada.


DSC00851