dijous, 16 d’abril del 2009

LA TÍMIDESA DEL LLAGOSTÍ / LA TIMIDEZ DEL LANGOSTINO



Photobucket

Photobucket

Photobucket

M´agrada el sol d´Abril , es lleva d´hora i deix anar el seus tímids raigs fent notar la lleugeresa de la seva escalfor , són raigs d´una calor incerta i bescanviant , mai saps de quin humor estarà si escalfarà molt o poc , obliga a pensar en ell totes les hores del día i juga a la cuca d´amagar amb els núvols , i nosaltres , amb les portes de l´armari ... al matí la jequeta que fa fred, al mitgdia la rebequeta que fa calor , de tarda mes abrigadet que refresca , a la nit quan no hi soc , sembla dir, agafa  l´abric que fa fred , és juganer el sol d´Abril , juga cada día i despres de milers d´anys encara li seguim el joc.

Els  brots de les pomeres i dels cirers , dels albercoquers i dels presseguers  esclaten amb petites flors sobtades també per la seva escalfor enganyosa , si les nits no acompanyen alguna glaçada o tempesta les farà caure , igual que als nius que s´han posat a les seves branques i tot i així any rere any seguirá el seu curs i acompanyat de les tronades que faran bramar rius i rieres ajudaran a esclatar la vida que tindrà el seu punt àlgid en pocs mesos.

No fem córrer el temps i aprofitem la seva timidesa per jugar al joc de la cuca d´amagar, entre núvols i trons i armaris que s´obren i es tanquen.

Aprofitem també la " timidesa del llagosti..................."

INGREDIENTS

3 FILETS D´UN GALLO P/P
3 LLAGOSTINS MACOS P/P
FARINA DE TEMPURA
AIGUA BEN FREDA
1 POT DE TOMÀQUET PERA
2 DENTS D´ALL
5 FILETS D´ANXOVA
2 FULLES DE MENTA
OLI DE GIRASOL
OLI D´OLIVA
SAL 
PEBRE NEGRE

Suposo que el peixater treurà els filets al gallo, vosaltres només heu de treure la closca als llagostins i salpebrarlos bé, aquests i els gallos.
Poseu un llagostí doblegat enmig del filet del peix amb el cap mirant cap a fora , cargoleu-lo i subjecteu-lo amb un escuradents.
Barrejeu la farina amb aigua ben freda, ( si no en teniu especial per tèmpura feu-la servir normal amb un ou lleujerament batut i aigua igualment freda ) no importa que quedin grumolls, millor així i la pastina ha de ser lleugera , no espesa.
Suqueu els llangostins a la pastina evitant el cap i submergiu-los en oli de girasol ben calent .

A la Thermomix, i per qui no en tingui procediment habitual en una cassola , poseu oli d´oliva i dos grans d´alls a fregir i aboqueu la tomaca com per fer-ne salsa , ho deixeu coure a velocitat 2 70º i uns 20´ i quan estigui ben reduïda d´aigua afegiu les dos fulles de menta i els filets d´anxova i ho tritureu 3´ a velocitat màxima , ha de quedar una salsa molt fina i ben emulsionada , el gust tant de la menta com de l´anxova serà al gust podent treure- n´hi o afegir-n´hi al gust.
Procediu al muntatge del plat amb els rotllets de tímids llagostins i una llàgrima de salsa
 d´anxoves i menta.

Photobucket

Me gusta el sol de abril , se levanta temprano y deja ir sus tímidos rayos haciendo notar la ligereza de su calor , son rayos de calor incierto y cambiante , nunca sabes de que humor estará,
si calentará mucho o poco , te obliga a pensar en él todas las horas del día  ,  juega al escondite con las nubes  y nosotros mientras con las puertas del armario.....por la mañana la chaqueta que que hace frío , a mediodía la rebequita que hace calor , por la tarde mas abrigaditos que refresca , por la noche , cuando no estoy , parece decir , coge el abrigo que hace frío.
Es juguetón el sol de Abril, juega cada día y después de miles de años aún le seguimos el juego.

Los nuevos brotes de los manzanos y de los cerezos , de los albaricoqueros y melocotoneros revientan en pequeñas flores asustadas también por su calidez engañosa , si las noches no les acompañan y se muestran benévolas alguna helada o alguna tempestad las hará caer , igual que a los nidos que se han posado en sus ramas y todo y con eso año tras año seguirá su curso y con las tempestades como acompañante haciendo bramar ríos y rieras ayudarán a reventar la vida que tendrá su punto mas álgido en pocos meses.

No hagamos correr el tiempo y aprovechemos su timidez para jugar al escondite  entre nubes y truenos y armarios que se abren y se cierran.

Aprovechemos de paso " la timidez del langostino...........".

INGREDIENTES

3 FILETES DE GALLO P/P
3 LANGOSTINOS HERMOSOS P/P
HARINA DE TEMPURA
AGUA MUY FRIA
1 BOTE DE TOMATE PERA
2 DIENTES DE AJO
5 FILETES DE ANCHOA
2 HOJAS DE MENTA
ACEITE DE GIRASOL
ACEITE DE OLIVA
SAL
PIMIENTA NEGRA

ELABORACIÓN

Doy por supuesto que el pescadero sacará los filetes a los gallos , así que sólo deberéis sacar el caparazón a a los langostinos y una vez limpio salpimentar bien los pescados.
Una vez hecho esto poned un langostino doblado en medio de cada filete con la cabeza mirando hacia a fuera , lo enrolláis i lo sujetáis con un palillo.
Mezclad la harina con agua muy fría ( si no disponéis de harina especial usad normal con agua igualmente fría y un huevo ligeramente batido ) no importa que queden grumos, mejor así y dejad la pastina ligera , que no esté espesa.
Sumergís los langostinos en la pastina evitando la cabeza y freídlos en aceite de girasol abundante y bien caliente.
A parte y en la Thermomix ,  (y para quién no tenga siga el procedimiento habitual que para una salsa de tomate en una cazuela sólo que luego tendrá que triturar muy bien e incluso pasar la salsa por una estameña ) poned dos dientes de ajo a freír , añadís el tomate y lo dejáis cocer a velocidad 2 , 70º unos 20´, cuando haya perdido el agua le añadís unos cuatro o cinco filetes de anchoa y 2 hojas de menta y lo dejáis cocer  3´mas  a velocidad máxima , tiene que quedar una salsa muy fina y emulsionada , el sabor tanto de anchoa como  de menta a vuestro gusto pudiendo añadirle o quitarle, a mi me gusta equilibrado.
Procedéis a montar el plato con los rollitos de tímidos langostinos y una lágrima de salsa de anchoas y menta.

SALUD