Que si m´hi poso , que si no m´hi poso, que no se que fer, que no se que dir, que si el que he fet no te la foto maca....ai quin dilema!
M´hi poso o no? si es que tampoc cal dir massa, no sempre tinc a dir , o si? n´hi ha qui diu que mentida, que per be o per mal, ben triat o pensat amb el cul enlloc del cap jo sempre tinc quelcom a dir, encara que sigui no dir res com ara faig , però no és el que fa molta gent?parlar sense dir res? perquè mira , si això ho faig jo,el parlar i no dir res , la cosa no passa d´un : que coi diu ara aquesta beneita ?, blablaba , blablabla....però si per fer això molts s´hi guanyen la vida molt mes ben que guanyada que jo d´aquí a Roma, doncs no puc mes que preguntar-me , que faig jo truita va truita ve que si una de braves i uns clamars a l´andalusa que si posa les olles al foc i estem a 40º a l´ombra....?
Potser que ho rumiï unes quantes vegades mes i canvii els fogons per un blablabla sense sentit ,ves a saber , entrenant una mica fins i tot encara ho puc fer pitjor que ara , de moment però i assegurant-me les garrofes he posat l´olla al foc i ha sortit un platet ben complert , o no?
INGREDIENTS I INSTRUCCIONS
UN POLLASTRE
UNA CEBA DE FIGUERES BEN MACA
DOS TOMAQUES MADURES
UNA CABEÇA D´ALLS
DUES FULLES DE LLORER
DUES ALBERGÍNIES
SALSIFINS ( DE LLAUNA)
OLI D´OLIVA
SAL
BRANDY
PEBRE NEGRE EN GRA
AMOR I RES A DIR PERÒ MOLT PER FER
Un cop el pollastre net poseu-lo a enrossir amb oli d´oliva , la cabeça d´alls i les fulles de llorer, saleu-lo i afegiu el pebre negre en gra .
Quan sigui ros per tot arreu afegiu la ceba ben picada en brunoise , deixeu-la ofegar un parell de minuts i afegiu la tomaca pelada sense llavors i ben picada , doneu-li dos tombs i afegiu l´albergínia pelada i tallada a daus petits , feu el mateix pas anterior , ofegueu-lo uns minuts i deixeu que el conjunt es faci una mica mes, llavors afegiu el brandy, que és l´ingredient líquit que ajudarà a coure-ho tot, deixant-lo uns minuts perquè perdi l´alcohol , tot seguit tapeu la cassola i deixeu que es vagi fent a foc molt suau ,passat un temps les verdures cuites quasi es desfaràn i faràn una salseta espessa , quan el pollastre veieu que és quasi cuit, afegiu els salsifins escorreguts de la llauna i deixeu-los coure amb el conjunt uns minuts mes .
Tot plegat és senzill i amb un resultat molt i molt bo , els salsifins els vaig comprar de llauna en un supermercat d´aquests de costa on venen productes d´arreu , no els faré propaganda perquè a mi no em fan descompte así que se siente, però si algú ho vol saber encantada li diré.
Apa, que vagi molt molt de gust si us decidiu a fer-lo.
23 comentaris:
Se ve delicioso ese pollo, y si esta hecho con amor mucha mas sano, un beso guapa
Que bueno!!Ya lo creo que te ha quedado bien completo....buenisima eleccion!
Besets.
Mai,
Avui he fet aquesta mateixa cocció amb pollastre i conill però... sense els salsafins. La resta idènticament.
Així enllaunats no els he vist mai. Si en trobo ho provaré.
Salut.
Un guisat de festa major, dels que ens agraden a casa!
No tornis a dubtar Mai més!!
Ens agrada, et volem llegir i et trovem a faltar quan ens fas esperar.
El pollastre també molt bó ;-)
Que n'ha sobrat un platet per demà a dinar?...si no hauré de tirar un altre cop del meu plat preferit: "el primer que trovi"...
Ptnts guapa
M
Un plato divino, super completo y que seguro hizo las delicias de quienes pudieron degustarlo.
Ainss que cosas más ricas haces, hija!! :)
Besitos
Mai, qué buena pinta tiene el pollo. Tengo que leer la receta con tranquilidad (y con el traductor de google, jajajaja) pero la foto habla por si sola :)
Oye, esta última semana me he acordado mucho de ti, ¿sabes por qué? Bueno, pues porque desde el mes de julio cambié de contrato, ahora tengo que subir al observatorio, y mi jefe me apuntó a un curso de conducción en situaciones peligrosas, y le dije "mira, tengo que carnet, pero me lo saqué hace 5 años y llevo 4 sin conducir" y me dijo, "me da igual, vas a hacer el curso". Así que el pasado fin de semana me tuve que poner de nuevo al volante, y ¿sabes qué? Que de pronto, ya no me da miedo el coche.... así de raro, te lo juro.
En resumen, que lo digo para animarte. Lo del coche se nos hace bola, hasta que te pones al volante. Es peor pensarlo que hacerlo. ¡Ánimo!
Un beso, guapa.
M'agrada molt el pollastre i aquest en particular. No sabia que hi havien salsifins en llauna.
Per cert, el millor ingredient: el darrer, imprescindible per a qualsevol plat.
Una abraçada
Me encanta el pollo y la receta es divina. Un beso
No he menjat mai salsifins i no sé quin gust deuen tenir, però aquest plat es veu d'una hora lluny que ha de ser boníssim!
M'ha sorprès veure les fotos tan petites, tu que ens tens acostumats a fotos mida XXXL! (Ara, la foto sí és maca, eh?)
Petons, maca
Qué bonito es leerte así en catalán... Lástima que muchas cosas se me escapan. No te imaginás cuánto he tardado en darme cuenta qué eran las fulles de llorer! :D Y eso que una está en la foto.
Los salsifíes los conocí recién acá en Alemania, y me gustan tanto que este fin de semana seguro compro unos en el mercado. ;)
Un besote,
Marcela
Muy buena receta con una pinta espectacular y esa salsita para mojar ya indescriptible! Seguro que triunfó.
besitos guapa
Como siempre un post bien divino ♥
Mai, perdona la meva ignorància, però que són els slsifins?
Una excelente receta que te quedó estupenda. Las fotos súper buenas como si el plato fuera real en la pantalla, falta solo el aroma que me lo imagino, riquiísimo.
Muy buen fin de semana, besos!
UMMMMMM!
Que bueno que te ha quedado.
Pero no conozco una cosa...
¿que son los salsafins?
Petosn maca.
Jo aquí amb la carmanyola d'amanida i tu ensenyant-me aquesta meravellosa recepta!!!
No els he vist mai els salsafins enllaunats, m'hauré de passejar pels supers de Salou, per tropbar-ne!
PTNTS
Dolça
Menuda pintaza, nena.
ÑAAAAAM ;)
Hoooola a tod@s y perdón por la tardanza, últimamente pues me cuesta mas contestaros, bueno ,me cuesta mas todo, pero es que he entrado en un bucle hace tiempo y....ya se sabe, así que prefiero , el poco tiempo que tengo entrar y visitar y comentar vuestros blogs que cada día hay mas y son interesantísimos.
-Mamen, hacia tiempo que no te veia y me encanta que te guste , y por supuesto y lo que no olvido es darle mucho amor a lo que hago seguro que como tu.
mil besos mamita de los blogs.
-Mesilda no sólo de pan vive el hombre y a qui no li agraden aquestes cassoletes?molts besets per tu maca.
-Els Fogons, si t´agrada mestre segur que és bo , els salsifins surten bastant be, prova-ho si els trobes.
una abraçada.
-Visc a la cuina , això dels plats de festamajor ho hem de treballar, veig que estem molt d´acord tu i jo.
petons bonica.
-Starbase, ets un solet, tu saps com fer somriure una dona, no m´estranya que la nineta dels teus ulls badi amb tu jejej.
petons
-Marteta, el priimer que trobi és un plat molt resolutiu, però només cal que ho diguis i et preparo una garmanyola la propera.
petons reina
-Merchi cielo, estaban encantadisimos y sabes una cosa? a los clásicos nadie se resiste.
un abrazo querida mia.
-
Menudo plato, da gusto ver ese guiso y la salsa ... un buen pan y a disfrutar como dioses
Besotes
Por aquí, en Bélgica, se usan mucho los salsifis (en francés se llaman así, con acento en la última i, claro). La primera vez que los vi, cuando llegué a Bruselas, como acompañamiento de una carne o algo así en la cantina de mi oficina pensé que eran espárragos. Luego me di cuanta de mi error. Ahora ya me gustan y seguro que en el plato que nos cuentas tienen que quedar bien.
Hola Mai, bon dia!
Sóc l'Ester del programa "Pagesos de ciutat". Hem de parlar dels salsifins i ens agradaria molt que compartissis aquesta recepta amb els nostres oients, et vé de gust?
Envia'm un mail a picaronablog gmail punt com i parlem.
Gràcies!!!
Publica un comentari a l'entrada