dissabte, 20 de novembre del 2010

GOT D´EXTREMADURA AL CUB/ VASO DE EXTREMADURA AL CUBO

DSC03039
Recordeu que fa un temps, us vaig presentar el Fals ravioli de torta del casar amb ceps i pernil ibèric etc etc ? si home ! feu memòria , aquell plat que vaig presentar al concurs de receptes d´Extremadura ! siiii , molt be , el de la gerreta de sopes d´all , si? el recordeu ?, us he de dir que: HA GUANYAT!!!!! SIIIIIII .
Estic d´allò més contenta , jo pensava que no , que ni el mirarien , doncs vaig enviar l´enllaç i el plat estaba en català ," craso errror" , l´organització em va dir molt amablement que a les bases del concurs deia que l´idioma havia de ser en castellà , que si seria tant amable de traduïr-lo , normal coi ! que és a Extremadura i ells decideixen ! n´hi hi vaig pensar mai mes en la traducció ( be alguna vegada si ) i el senyor organitzador va tornar a insistir-hi , apa nena , em deia al seu e-mail , canvia l´idioma ( nena ho dic jo, que em trec anys ) i jo sense recordar-me´n , ja havia entrat amb mal peu , però el món és ple de gent de bona voluntad .... i jo havent traduït el text que és una feinada ( és que el traductor és un nyap) i ells podent-ho llegir hem arribat fins aquí.
Be ara, havent fet salts i saltirons d´alegria i joia continuem fent memòria, recordeu que quan el vaig crear us vaig dir que hi havia dos germanets més i que ja us els aniria presentant? si ? au vaaaaaaa , torneu a pensar o aneu directament a l´enllaç, o no, no cal , anem per feina , doncs un dels germanets us el porto avui que en conèixer l´èxit del seu germà ha volgut sortir a celebrar-ho.

GOT D´EXTREMADURA AL CUB

M´agradaria que us sorprengués el fet que aquest plat està fet amb els mateixos ingredients que vaig fer el ravioli pel que molts passos els estalviaré , només dir que per l´escuma de la sopa d´all necessitareu un sifó .

DSC03045

INGREDIENTS Y ELABORACIÓ

PER LA GELÉE DE PERNIL IBÈRIC

UN GARRÓ DE PERNIL IBÈRIC ( important que no tingui moll l´òs )
AGAR -AGAR
MOSCATELL

Per un costat poseu a reduïr el moscatell i reserveu-lo
Poseu al foc un olla amb aigua i el garró amb uns retalls de pernil si està molt pelat , i feu-ne un brou , aneu escumant-lo , passada una hora més o menys , el coleu amb una estamenya i en poseu la quantitat de brou que volgueu fer servir juntament amb la reducció de moscatell i arrenqueu el bull de nou , la dolçor del moscatell fa més amorós el brou i li dóna aquest color daurat.
Afegiu l´agar-agar i poseu la que serà la gelée al recipient que us agradi .

CREMA DE TORTA DEL CASAR

TORTA DEL CASAR
CREMA DE LLET

Tant simple com posar a reduïr la crema de llet en un caçó, quan aquesta agafi una mica de cos hi afegiu la torta del casar i aneu remenant fins que emulsioni tot i tingui la textura una mica més líquida .

ESCUMA DE SOPA D´ALL

INGREDIENTS I ELABORACIÓ

ALLS
PIMENTÓN DE LA VERA
UN BROU DE PERNIL IBÈRIC
PA VELL
OLI D´OLIVA

Poseu l´oli en una paella i sofregiu els alls , afegiu el pebre vermell i tot seguit el brou de pernil . Afegiu el pa vell tallat i deixeu coure tot uns minuts, rectifiqueu de sal vigilant, que el brou pot ser saborós , quan sigui cuit tritureu-la , jo la faig fer a la Thermomix , no ha de tenir una textura massa espessa i si molt fina i suau, vellutada en diria jo.
Per fer l´escuma de sopa d´all, remullem la gelatina en una mica d´aigua i l´afegim a la sopa remenat fins que es disolgui per complert.
La posem dins el sifó , tanquem l´aparell i li posem la cárrega corresponent.

DSC03046

Jo he muntat el got tal i com ho veieu i per acabar ho he fet amb una teula cruixent de pernil ibèric , una mica de pols de pebre vermell i una branca de romaní que li dona un flaire impressionant.
SALUD

26 comentaris:

Gemma ha dit...

Felicitast! No m'estranya gens que guanyessis els concurs, tots i els problemes amb l'idioma el plat era sensacional i es mereixia guanyar!
Aquests gotets també han de ser molt bons, un aperitiu de luxe de restaurant!!!

La cuina vermella ha dit...

Estimada, felicitats, de tot cor, bravo per la guanyadora més guapa, eixerida i simpàtica del món mundial.
Ens n'alegrem molt per tu. A nosaltres, només ens falta demanar el sifò per nadal i per poder preparar aquest got, ple de bones menges!!
Bravo, guapa!!

No tot són postres ha dit...

I tu què et pensaves???? Amb una preparació com aquesta no podies fer altra cosa que GUANYARRRRR!!! M'ho acabo de tornar a mirar per recordar-ho i és una passada!!!
Bé anem per feina, quan t'arribi el "lote de productos extremeños" espero la teva trucadeta, ehhhhhh!!!! jejej

PTNTS i a disfrutar-ho que guanyar un concurs fa molta ilu!
Dolça

ANNAFS ha dit...

Felcitats per guanyar, el plat era sensacional, i aquesta altre recepta també ho és!

Mesilda ha dit...

Enhorabuena!!!!No me extraña para nada que seas la ganadora,la receta es fantastica y la presentacion genial!
Besets.

Empar ha dit...

¡Enhorabuena! Eso si que es una buena noticia.
Y seguro que su hermano no se queda corto en éxito.
Debe ser una autentica gozada poder meterle la cuchara.
Un beso.

Mai ha dit...

Ep ! gràcies, gràcies i gràcies a tots i totes , no us enganyo si us dic que el millor sou vosaltres, sempre dic que quan jo faig quelcom, primer ho faig per mi, quan ho penjo jah faig per vosaltres i és la vostra aprobació la que de veritat conta, si no, posar tot això aquí no te cap sentit.
A tots us envio la mes forta abraçada trencaossos que us puguin donar.

-Gemma , són contundents pels ingredients, segons la quantitat be podrien ser un entrant eh?
un petonàs i moltes gràcies.

-Txell, se que venint de tu, de vosaltres,tot el que dius, no pot sortir d´enlloc que no sigui del cor , una abraçada i mil petons i a veure aquests reis si són ben generosos i et porten el sifó, sort que la cuina vermella és gran i hi ha on posar "trastos" la de cala mai , està overbooking ja.
de nou , mil petons.

-Glòria, m´ha tocat un lot de productes extremenyos? si? apa i tu com ho saps? a mi em sembla que era una paletilla , sigui el que sigui , a ca la mai hi ha berenar eh?
t´ho dec, us ho dec , i ho recordo.
petons.

-Anna , moltes gràcies bonica, m´alegra que t´agradin tots dos.
un petonàs.

-Maria, lo dabas por hecho? jajaja, muchas gràcias es todo un halago.
un beset guapa!

Mai ha dit...

-Empar, gràcies, el hermano, es distinto, como pasa con los hermanos , llevan la misma sangre pero ninguno es igual, aunque si igual de buenos.
un fuerte abrazo

ARA ha dit...

Deu meu, m'encanten tots els ingredients, i la presentació la trobo d'allo mes encertada. Moltes felicitats, t'ho mereixes.

Petons

Ara.

paco ha dit...

mai, a fuerza de ser sincero te doy mi enhorabuena por el premio conseguido, y en cuanto al vaso que has preparado, si la vista es maravillosa, el sabor inenarrable.......felidades Mai........paco

starbase ha dit...

Moltes felicitats, i ben merescudes perque la recepta era molt i molt bona -ja et vaig comentar que tinc familia extremenya i era un autèntic homenatge als seus productes-

I aquest got és igual de bó, la veritat. Fins i tot té el toc modern que a mi particularment m'agrada tant.

:)

Anònim ha dit...

Uo! Felicitats pel premi! si quan un plat val la pena a pot estar en qualsevol idioma... m'encanta aquest gotet!! I les espumes, són la meva perdició jejeje des de que em van regalar el sifó estic com un nen amb sabates noves!
Em quedo buscant idees pel teu bloc, que té una pinta fantàstica! ;)
Petonets,
Sandra i Xavi

Mercè ha dit...

Moltes felicitats Mai!!! Jo m'havia perdut el fals ravioli però ja l'he anat a veure i té una pinta increïble!!! No m'extranya que guanyéssis! Ah! I el seu germà no es queda enrera! ;)
Petons!

pepa cooks ha dit...

Felicidades guapita, si es que estas hecha una artista, claro que el vaso es digno, de comer, enhorabuena, besitos, pepa.

Gabriela, clavo y canela ha dit...

Mai! buaaa no funciona el traductor! no entiendo, voy a volver mas tarde a ver si ya se compuso, al menos paso a mandarte besitos
Gaby

Norma Ruiz ha dit...

Que delicia, gracias por compartir con nosotros, saludos cariñosos.

Ingrid ha dit...

oHHHH... quins vasets tant delicats i sobretot exquisits!! m'encanten!
Moooooltes felicitats per ser la guanyadora!!!!!!
Molts petons

Marta Padenous ha dit...

Felicitats guapetona!!!! És que tu en saps mooooooolt, ara els d'extremadura ja ho saben!!!
ptnts guapa
M

cristina ha dit...

Mai quines receptes més bones que tens!!! Fas unes fotos increibles! M'encanta el teu blog!! M'ho menjaria tot!! Felicitats per la teva dedicació!! Una abraçada

Lídia ha dit...

Hola Mai, primer agraïr-te que haguis passat per el meu blog. He donat una volta per el teu, una mica per sobra i m'ha encnatat la presentació dels teus plats, felicitats perque està genial.
I aqui m'he quedat, com a seguidora teva per tenir-te controlada jiji

petons

Fem un mos ha dit...

Moltes felicitats per el premi, es que amb aquest plats, gotets i presentacions tens tots els premis molt ben merescuts, els de extremadura ja saben que els catalans tenim una gran cuinera !!!
Petons

Kako ha dit...

Mai, primero que nada felicidades por ese premio tan merecido.
Tus recetas son de cine y esta es otra muestra, hay que ser maestra para lograr algo así, ya lo quisiera yo.
Un beso.

La cuina de l'Eri ha dit...

Mai,
Quina meravella. Com no havies de guanyar, si ho té tot: l’elaboració, el sabor me l’imagino, i una presentació exquisida. Moltes felicitats!

Cuinetes-Carme ha dit...

Mai, moltes i moltes FELICITATS NENA!! sàpigues que comparteixo la teva alegria, doncs fa molta il·lusió gunayar un premi.
Un petonàs!!

Juan Hernández ha dit...

Hola Rosa. Cuando he visto lo de vaso de Extremadura al cubo he pensado que te había salido mal jj, aunque por otro lado me costaba trabajo pensar que a ti te salga algo mal, cosa que nunca ha sucedido ni sucederá.
Al ver la copa me he dado cuenta del título jj. Yo la habría elevado a la enésima potencia porque la copa tiene que estar para relamerse y no dejar ni señal.
Exquisito.
Saludos

Jordi ha dit...

No m'extranya que guanyés, és fantàstic!!!