divendres, 11 de febrer del 2011

SEGONA TROBADA GASTROBLOCAIRE

DSC03238
Set dies han passat des que una colla de blocaires ens vam reunir per disfrutar del que va ser un gran dia en bona companyia, vam aprendre, vam riure, vam xerrar, vam disfrutar de la que en podem dir la "Segona Trobada Gastroblocaire " en aquesta ocasió al Pla de l´Estany i l´Empordà, el Mas Alba ens va rebre amb portes obertes a casa seva , una preciosa masia rural i alhora formatgeria on vam poder gaudir de les explicacions d´en Martí en l´elaboració de formatges dels quals jo mateixa i tots els amics i companys que allà erem donem fe que eren una autèntica delícia.

DSC03240

Vam atendre les explicacions, vam fer preguntes i com no vam visitar el racó mes interessant de la casa, la cova on reposen els formatges molts d´ells ja llestos per fer-ne les delícies dels paladars mes sibarites, si en teniu ocasió de comprar-los recordeu noms com el " Petitot Alba" o l´Uff!! el Tupí o el Terós amb una llarga curació, per mi el millor seguit del Petitot , però formatgera com sóc tots em van semblar brutals.

DSC03252

La granja de les cabres va ser evidentment part de la visita, allà vam veure com es crien les bèsties per obtenir-ne la millor llet i també la millor carn .


DSC03257

La que podriem dir segona part de l´acte , doncs ens vam separar en dos grups , va ser en companyia del Manu del "Rebost de l´Empordanet", un artesà melmelader innovador i atrevit que ens va explicar tot allò que li vam demanar i més de l´elaboració de les melmelades i ens va fer in situ la presentació d´una de les seves últimes creacions, les" llàgrimes de gin tonic"

DSC03270

DSC03271

Acabades les xerrades on podeu veure es van prendre moltes notes i es van atendre molt be les explicacions , com no podia ser d´un altra manera vam compartir una gran taula on es va xerrar, riure i compartir moltes coses que és el que en definitiva fem els blocaires tant si estem junts com és el cas, com si estem "conectats" que és el més habitual.


DSC03279
DSC03276

DSC03283

DSC03281

DSC03285

DSC03273


Com no, una forta abraçada a tos els companys blocaires que allà erem , un plaer tornar-nos a veure després d´un any i tenir l´oportunirat de coneixen´s una mica mes i comprobar que sou encara mes macos del que us recordava.
Als que no vau venir si voleu ampliar el que vam veure doncs visiteu al Manel , l´Òscar , la Maragda , el Josep i la Glòria , la Sión , el Massitet .... i me´n deixo uns quants , bastants, quasitots ,però des d´aquests enllaços anireu trobant la resta.

Una abraçada a tots i fins la propera, espero que aquest petit recull de fotografies ho digui tot.