diumenge, 20 de febrer del 2011

CALÇOTS 2 ; CROQUETES DE CALÇOTS I PERNIL IBÈRIC

DSC00859

Ja podeu començar a riure , que se que ho fareu quan us digui que encara en tinc dos mes , o sigui el 3 i el 4 , i es que un menat de calçots dónen molt de si , i primer, doncs fa gràcia, i que bona la sopa i que bones les croquetes , mmmm qui ho diria mare, de calçots! em diu l´Aleix ( i pernil ibèric clar, que la ceba no fa meravelles , per molt calçot que li posis) però després ve allò de : _que hi ha per sopar? crema de queeeee? més calçots? i l´altre que diu en veu en of:
-els tens plantats en torretes ? perquè no s´acaben mai!
-i espere´t!!!! ,dic jo, que estic estalviant pel viatge a la Pampa!.
La veritat és que m´han cundit força i mireu seria absurd fer contes en aquest cas, però és una cosa a la que li donc voltes fa uns dies i ben segur us presentaré aviat , el que us deia, sense fer contes però els calçots em van costar tres euros el menat i mireu quin rendiment els he donat, ja us dic que es tindría de contar tot el material, però en aquest cas ha resultat BBB i els contes per un altra ocasió.
Avui i com a segona opció per uns calçots tenim......taxan....taxan.....taxan.........

CROQUETES DE CALÇOTS I PERNIL IBÈRIC

DSC00862

L´elaboració és tan senzilla com les de qualsevol altra croqueta , me´n van sortir unes dues dotzenes ben maques i generoses , i el que vaig fer va ser netejar una dotzena de calçots de bona mida , aprofitant fins on comença la part mes verda, els vaig tallar en brunoise i els vaig sofregir amb meitat mantega i meitat oli, quan van començar a posar-se rossets els vaig afegir el pernil tallat quasi a serradures n´hi havia uns 125 grs, (això ja m´ho fan a la botiga del pernil)si no, doncs a picar-lo molt petit , només dos minuts al sofregit i ja hi vaig afegir la farina, unes tres cullerades soperes, que vaig tenir coent una bona estona sense parar de remenar mai , llavors vaig afegir la llet aproximadament un 1/2 litro , remenant sense parar perquè no es fessin grumolls ,vaig rectificar de sal i de pebre i tot va coure entre deu i quinze minuts, molt important que la farina estigui ben cuita.
Un cop es va refredar la massa, (això ho faig a l´abatidor de temperatura terrassa cara Nord)
vaig començar a fer boles, no les passo per farina, per mi ja n´hi ha prou a la massa , només ou i pa ratllat i a fregir-les, i ja us dic, la frase va ser mmmmm, que bones!!!!!!!! em creieu? doncs fàcil i barat, com us he dit les BBB.
Avui he cambiat a un fons més....infernal, m´agrada el vermell , però el blanc el negre i el gris, són els meus colors , i després de veure que bé qeuden en " alguns " plats jejejeje encara m´animo mes a posar-li.
Però aquest vermell demoníac està xulo oi? ja direu que us sembla , tinc la versió negra...