divendres, 4 de març del 2011

COCA DE LLARDONS/ COCA DE CHICHARRONES

DSC00944
Com ja sabeu els que em coneixeu i els que ja fa que em llegiu m´agrada molt conservar la nostra tradició gastronòmica i com no podia ser d´un altra manera avui en llevar-me he preparat la tradicional coca de llardons per berenar, he pujat al mercat i he comprat butifarres, d´ou, blanca i negra per fer un dijous gras rodó , en arribar l´Aleix de l´escola, tota contenta li dic, avui coca de llardons que és dijous gras!, foterri com és em contesta, la teva serà de divendres gras si n´hi ha oi? nen, sembla mentida , dijous gras és el primer dia de carnaval i tradicionalment i sobre tot aquí menjem coca de llardons , si mare això ja ho se, però avui és divendres, no dijous.
Suposo que aquestes coses li deuen passar a algú més que a mi si no l´assumpte em comença a preocupar, tot i que la preocupació m´ha durat el que he tardat en menjar-me´n el primer tall , renoi que bona, us animo a que la feu que tot i no ser dijous gras també la disfrutareu , per si de cas per l´any vinent que algú em recordi a quin dia estem.

Per fer la coca només necessitareu pasta de full, llardons , pinyons, sucre i matafaluga, si teniu temps per fer la pasta de full no ho dubteu ni un moment, té feina no us enganyaré, però val la pena , si no és així doncs ja la venen feta i n´hi ha que dónen molts bons resultats , no tinc ganes de fer propaganda a ningú que no em paguen un ral així que deixo que trieu la que més us agradi.
Si decidiu fer-la us recomano el blog Food&cook tenim els passos molt ben detallats i són els que jo he seguit.
Un cop tingueu la massa feta, estireu-la molt be amb un corró fins fer-ne una làmina fina, escampeu per sobre uns grans de matafaluga i els llardons picats torneu-hi a passar el corró perquè quedin ben enganxats i llavors l´ensucreu i hi escampeu els pinyons , poseu-la al forn calent a 180º fins que estigui ben dauradeta, a mi m´agrada fina i cruixent, si us agrada més gruixuda doncs no l´estireu tant.
Que vagi de gus ti bon dijous( divendres) gras.

DSC00945

28 comentaris:

Tito ha dit...

Cocaaa más pissiosssaaaa Maiiii!!! me encanta del todo!!! y ahora mismo una cosina así dulciña como esta me vendría de perlillassssssss!!!

que tengas un maravilloso finde amiga!!! ;-)

Cuinagenerosa ha dit...

quina sort, viure sense haver d'estar pendent del dia que vius, i tenir temps per fer la pasa de full a mà i unes coques precioses com aquestes. i tenir tan bona mà.

Maria Pilar-COCINICA ha dit...

Que ricas te han quedado, me encantan las cocas de chicharrones.

Un beso

foodtravelandwine ha dit...

Se ve divina....que buena la foto!!....tiene volumen!!....deben ser deliciosas estas galletas......Abrazotes, Marcela

MaryLou ha dit...

T'ha quedat preciosa!!!! i segur que boníssima!!!!
Encara no he fet la pasta de full, bé ho he provat i em va sortir un xurro...
Petonets

L'art de la cuina ha dit...

Tu trqnuil.la Mai... jo me la vaig menjar dimecres!! jajaja La teva t'ha quedat sensacional, amb aquest formeta tan maca!
PEtons
Sandra

ARA ha dit...

Mmmm q bones nena, m'encanta la coca de llardons, t'han quedat precioses

Petons

Ara

josep ha dit...

Quina coca!! i quina presentació!!
tot plegat, sensacional.

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola Mai,
Una petita distracció de dia la te qualsevol! El més important és no deixar de seguir les tradicions. En el meu marit no li agraden els llardons .. però ha vist la teva foto i m'ha dit aquesta si que la probaria.. i no ha volgut provar-la mai. Una preciositat i ben bona. Petonets!!

Ingrid ha dit...

La gran coca de llardons.... tot un clàssic i més per aquestes dates!! t'ha quedat deliciosa, super fina i cruixent!!!
Molts petonetss

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

No vaig tenir temps de ferla dijous, però ja la faré un altre dia.
T'ha quedat espectacular, encara que no fos dijous.
Petons.

Luisa Morón ha dit...

te ha quedado super rico. Bss

Mesilda ha dit...

Como estarian de buenas....te han quedado tan finitas y crujientes ummm...quien las pillara.
Besets.

Unknown ha dit...

Me encantan las cocas de llardons!!!, y las tuyas se ven para no parar de comer. son tan crujientes!!!!..... besos.

Peggy ha dit...

This looks like a really tasty treat!

Miquel ha dit...

me encantan las cocas de llardons y esta vez no la he podido hacer a tiempoo pero la semana que viene cae.Buenas fotos
peto
miquel

Empar ha dit...

Hola Mai!
Veo que ya no soy la única en padecer mala memoria. Aunque en mí últimamente suele ser bastante asiduo. Voy a tener que comer pasas. Je jeje.
Me encanta esa coca pero no sabia que era típica de tu tierra.
Me encantan las fotos.
Un beso.

Delicias ha dit...

Mai quina meravella de coca, m'agrada molt la de llardons, és la que més preparo. A mi el problema de saber en el dia que visc, és normal. Cada dia quan em llevo he de pensar, avui es dijous? avui es divendres??? Però mai es ni dijous ni divendres, encara estem a dilluns, dimarts, jejejejeej.

Molts petons i una entrada de 10.

paco ha dit...

Mai, qué preciosidad de cocas, creo que nunca las habia visto preparadas asi, si señorita muy ricas.........saludos ....paco

Carmeta ha dit...

mai¡¡ jo també en vaig fer una però no em va donar temps ni a fer una sola foto¡¡ va volar¡¡¡

Mai ha dit...

Tito, pues ya has visto lo facilita que es , en un periquete te pones manos a la obra y lista y si no pues ya sabes, la masa la venden echa y te aseguro que sale buena.
bicos

-Manel, amic meu, pendent hi estic, però no se per quina raó se m´oblida , i ara temps en tinc d´aquí un mes ja en parlarem , es qüestió d´aprofitar-ho, ja veus que porto bon ritme eh?
petons.

- Maria Pilar, es que están muy ricas verdad?
besos.

-Marcela si consigues chicharrones prueba, seguro qeu repites .
besos

-Marielou a mi la primera vegada em va passar igual, però tot és no defallir i quan surt ja vs de corrido.
petons bonica.

-Sandra, quedo tranquila, gràcies per solidaritzar-te amb mi maca, són coses que passen, si no que escriuriem jejejeeje.
petons.

-Ara, bonica, trobo a fatar mes publis teves, enssenyens les galetes que estàs fent que segur són la bomba de boniques.
petonets reina.

-Josep, moltes gràcies, la coca molt bona, si, però jo continuo pensant en el vostre pastís de nutella.
petons

-Eri, ara tens una excusa fenomenal, i et ben asseguro que li encantarà, molt important que els llardons siguin bons iben fet,, si no trobo que tocinegen.
petons i endavant amb la coca.

-Ingrid, primer vaig pensar que m´havia passat, però m´agrada torradeta i cruixent,en tastar-la jo la vaig trobar perfecta i els que la van menjar també.
petons.

-Cocinera, és temps de coques de llardons, aprofita que està rebona i segur que tu la brodes.
petons

-Donibaneko, fes-les i no esperis, segur que pots trobar uns llardons deliciosos i que est surten boníssimmes i les disfruteu molt, apa i després m´ho expliques.
petonets maca.

-Luisa, grácias guapa.
besos.

-Mesilda, en eixes mans que tu tens segur que les fas mil vegades millors, ara paso per la teva cuina que segur que m´he perdut cosa bona.
besets.

-

Mai ha dit...

-Anna, lo digo de veras, estaban buenísimas, las mejores que me han salido, pero he de decir que estos chicharrones los pagué mejor que ningunos de los que he comprado, pensé si eran los del cerdo de oro...
besos.

-Peggy ,was very tasty, I hope you have not had many problems with translation.
thanks and a kiss.

-Miquel, ja estás tardant eh? jejejejejeeje, penja-la que la vull veure, que ben segur et queda divina.
petons

-Empar, cuetes de pansa hem de menjar jajajaja. Doncs si, a Tarragona i comarca, i a Reus on visc jo dijous llarder coca de llardons fins i tot en reparteixen als nens, al menys a l´escola i a la guarderia on anava el emu fill i fins i tot si mal no recordo l´ajuntament alguna vegada.
petons

-Delicias, ahí le has dao, aquesta és la pregunta del millón, quin dia és ? ah i l´altra és i avui quin dia és i que toca a la tele? jajajaja
una abraçada reina.

Mai ha dit...

-Paco, és molt facileta, animét i fes-la que la disfrutaràs amb unc copeta de vi dolç.
molts petons

-Carmeta, a mi això em passa moltess vegades , em fa peresa i dic, després, elñ després ja ha volat. jajaj
una abraçada estimada.

ANNAFS ha dit...

Quines coques tan boniques... Al Berguedà hi ha molts forns que en venen tot l' any, encara que no es amb pasta de full sino amb pasta de brioix. He de dir, però, que a mi no m' agrada la coca de llardons.

Mercè ha dit...

Mai, quina preciositat de coques!! T'han quedat de luxe!! I amb la pasta de full feta a casa segur que extraordinàries! Jo també les he fet amb la matafaluga (a banda de l'anís). De fet, la clàssica sempre la fem amb matafaluga (I a banda de la de full, de la clàssica ja n'he fet un parell ;)).
I sort del teu fill que et recorda al dia que vivim, eh? ;) jeje
Petons!

Margarida ha dit...

Doncs jo no havia menjat mai llardons (ecs, quin fàstic!), fins que el meu fill Oriol me la va demanar (i és que per dinar de dijous gras a l'escola sempre n'hi havia). I tot va ser fer-la i enamorar-me d'aquesta coca!!!! Des de llavors cada any la faig , però.... aquest any no vaig pensar de comprar llardons fins dimecres i ja no en vaig trobar (els compro en un lloc de confiança!!!). Així que potser ens la menjarem el dia de la truita!
Com veus no ets la única. I tu rai, que te la vas menjar amb un dia de retard, només!!!!

Quines fotos més maques! Ara encara em sap més greu no haver-ne pogut menjar dijous....

Petons

Cuinetes-Carme ha dit...

Mai,
Que bona, m'encanta la coca de llardons. Jo la primera vegada que la vaig fer, també va ser per un dijous larder, just el dia que vaig inaugurar el bloc, vaig serguir el passos de la margarida, molt bona.
la vaig tornar a penjar l'any passat amb xatonada també, diumenge de comparsa, aquest any l'he fet el dimarts als taller de cuina i et diré que diumenge els llardons es van quedar a la nevera, doncs com havia de perseguir a la Laia per la Comparsa, a casa aquest any ni tastar-la, bé tampoc ens comvé.
la teva fa una pinta estupenda i la flaire me la imagino el m'agafa salivera.
Petons bonica i a seguir un bon Carnaval.

Núria ha dit...

Mai, massa temps sense parlar!! espero que estiguis bé.
Aquestes coques tenen una pitna magnífica!!

I bueno, això del día, també em passa una mica a mi..jaja.

Petons bonica
Núria