dilluns, 14 setembre de 2009

BUNYOLS DE BACALLÀ ( NÚVOLS DE LA MAR SALADA)

Pasen els dies com núvols arrossegats pel vent , deixant al seu pas instants de sol enlluernador i d´ombra fosca , d´escalfor i de fredor.
De vegades s´aturen tapant el sol , minuts , hores i fins i tot dies , d´altres vegades , escalfats en sobremanera s´inflen i esclaten descarregant la seva furia en cortines d´aigua mogudes pel vent i netejant la pols acumulada d´arreu on pasen , si l´escalfor és forta i persistent es fan grans ,molt grans i s´ennegreixen omplint l´espai d´una foscor grisa que espanta , llavors esclaten bramant amenaçants , descarregant tot el seu poder i arrasant tot allò que hi ha al seu pas sense importar-los tot el mal que fan .
Quan desapareix la ira ,torna a sortir el sol ,però mai res és igual , han fet esquerdes a la terra , han canviat les pedres de lloc i el curs de molts rius , trencat els arbres i inundat la plana anegant-la i deixant-la tipa d´aigua , cal temps per tornar a deixar-ho a lloc, però mai torna a ser igual i mentrestant dies i nuvols pasen , de pressa esperant un sol que els escalfi amb mesura.

Photobucket

BUNYOLS DE BACALLÀ ( NÚVOLS DE LA MAR SALADA )

250 GRS D´AIGUA
125 GRS DE MANTEGA
250 GRS DE FARINA
6 OUS GROSSOS
400 GRS DE BACALLÀ
ALLS
JULIVERT
UN POLSIM DE SAL

ELABORACIÓ

Primer que res el bacallà ha d´estar desalat , un cop en assegurem d´això , l´esqueixem i el reservem .
Tamissar la farina i reservar-la.
Picar l´all i el julivert i reservar-los.
Poseu l´aigua en un cassó a escalfar, amb la matega i un polsim de sal . Quan arrenqui el bull d´un cop afegiu la farina i remeneu constantment amb una cullera de fusta o una espàtula i aneu coent la massa, s´ha d´anar desprenent de les parets del cassó.
Deixeu-la atemperar, una mica tèbia ,i ja podeu anar afegint els ous , aquest procès el farem afegint els ous d´un a un sense deixar de remenar i no posar el següent fins que no s´hagi emulsionat totalment l´anterior amb la massa.
Acontinuació afegiu-hi el bacallà i tot seguit l´all i el julivert fins aconsseguir una massa homogènia.
Poseu l´oli d´oliva al foc a escalfar 160º està be, en paella o fregidora , si és en paella sigueu generosos.
Feu els bunyols amb l´ajuda de dues culleres o bé amb una mànega pastissera, a mi m´agraden les culleres , decidiu vosaltres, però no els feu massa grans doncs crèixen força i aneu fregint-los, si s´enrosseixen massa de pressa aneu baixant el foc i si al posar-ne més es va refredant doncs l´apujeu, regulant així la temperatura.
Per acompanyar el plat una fantàstica amanida d´enciam ( del nostre hort , es clar ) i maduixes amanit amb una reducció de balsàmic i
SALUD
BUÑUELOS DE BACALAO ( NUBES DE LA MAR SALADA )

Pasan los días como nubes arrastradas por el viento , dejando a su paso instantes de luz cegadora y de oscuras sombras , de frío y de calor.
A veces se detienen y tapan el sol , unos minutos , unas horas incluso durante días , otras recalentados en sobremanera ,s e hinchan y explotan descargando su furia en forma de cortinas de agua vapuleadas por el viento, limpiando el polvo acumulado por allí donde pasan , si el calor es fuerte y persistente , se hacen grandes, muy grandes llenando el espacio de una oscuridad gris que espanta , entonces explotan, bramando amenazantes , descargando todo su poder y arrasando todo aquello que encuentran a su paso , sin importarles todo el daño que hacen.
Cuando la ira desaparece , el sol vuelve a salir , pero nada es igual , han hecho surcos en la tierra , cambiado las piedras de lugar i el curso de algunos ríos , roto los árboles e inundado el llano anegando la tierra y dejándola harta de agua , hace falta tiempo para que todo vuelva a su lugar , pero nunca vuelve a ser nada igual y mientras , días y nubes pasan, de prisa , esperando un sol que los caliente con medida .

Photobucket

BUÑUELOS DE BACALAO ( NUBES DE LA MAR SALADA )

250 GRS DE AGUA
125 GRS DE MANTEQUILLA
250 GRS DE HARINA
6 HUEVOS GORDOS
400 GRS DE BACALAO
AJOS
JULIVERT
UN PELLIZCO DE SAL

Antes que nada debemos asegurarnos que el bacalao está bien desalado,una vez hecho esto lo desmigamos y lo reservamos.
Tamizar la harina y reservarla.
Picar el ajo y perejil y reservar también.
Poned el agua en un cazo a calentar, con la mantequilla y un pellizco de sal, Cuando arranque el hervor echad la harina de una vez y removed constantemente con una cuchara de madera o ua espátula e id cociendo la masa , esta se debe ir desprendiendo de las paredes del cazo.
Dejadla templar, cuando haya perdido casi el calor id añadiendo los huevos, este proceso lo haremos añadiendo los huevos de uno en uno sin dejar de remover y no añadiendo el siguiente hasta que no se haya amalgamado el anterior a la masa.
A continuación añadid el bacalao desmigado y el ajo y perejil y removed hasta conseguir una masa homogénea..
Poned el aceite de oliva a calentar, unos 160º está bien, en sartén o freidora, si es en sartén sed generosos.
Haced los buñuelos con la ayuda de dos cucharas o con una manga pastelera, a a mi me gusta las cucharas, vosotros decidid , pero no los hagáis muy grandes pues crecen e id friéndolos , si se doran muy a prisa , bajad el fuego y si a medida que vais añadiendo se enfría lo vais subiendo regulando así la temperatura.
Para acompañar , una fantástica ensalada de lechuga ( de nuestra huerta por supuesto , este año chuleo de huerta jejeje) y fresas aliñado con una reducción de balsámico y grosellas.

SALUD Y UN PLACER ENCONTRAROS DE NUEVO


40 comentaris:

Milena ha dit...

Quería ser la primera en felicitarte, sinceramente no he leído la receta porque son tus escritos los que siempre captan primero mi atención, sólo tengo que agregar,"gracias" eres una persona bellísima y soy muy feliz de tenerte cerquita de mi corazón.
Un beso querida Mai...

Alicia ha dit...

Mmmmmmm, tienen una pinta buenísima, me chiflan los buñuelos (los de calabaza sobretodo) y me encanta el bacalao, así que todo junto debe ser la monda. Con tu permiso me copio la receta pra probarlos y ya los publicaré en mi blog, eso si,haciendo mención a tu blog.
Saludos.

Gemma ha dit...

M'alegro llegir de nou receptes al teu blog! Suposo que ara que les tempestes s'allunyen, brillarà el sol i tot tornarà a la calma de sempre... Mentrestant, anirem picant aquests deliciosos bunyols que segur que ens faran l'espera més agradable ;)

La cuina vermella ha dit...

Hola bonica, quin plaer tornar-te a llegir, quina alegria!!! Has començat amb una recepta ben bona, de fet, la única manera com em menjo el bacallà és amb els bunyols!! Molts petons i moltes gràcies per tornar a ser aquí.

TROTAMUNDOS ha dit...

Mai, preciosa lectura, siempre traes escritos maravillosos, cargados de sentimientos.

Tus buñuelos una maravilla para disfrutar en cualquier momento, una buena fuente de ellos es todo un manjar que no se lo salta nadie...

Besotes guapa.

Kako ha dit...

Que foto mas maravillosa, estupenda manera de decidir preparárlos.
Bienvenida, se te echaba de menos, vuelves con toda la gloria.
Besos mil!

Lolah ha dit...

Los buñuelos de bacalao me encantan, pero nunca los he hecho con pasta choux como los tuyos, con la pinta que tienen...tengo que probarlos.
Qué gusto verte de nuevo por aquí!
Un beso.

josep ha dit...

M'encanten els bunyols de bacallà i aquests que has fet, estan dient(més aviat cridant): MENJAMMMM!!
Una abraçada

Maria ha dit...

Doncs a mi també m'encanta la sopa, i la prenc també, com tu, a l'estiu, molt sovint.
I sí, l'estofat aquell de cua...mmm, bo de debó. I quina olor que fa...
Però aquests bunyols han de ser molt i molt bons, i ja me'ls imagino calents, acabats de fer... I has encertat amb el bonic nom amb el que els has batejat...

manel ha dit...

quins bunyols més bonics! (i bons, n'estic segur). celebro poder-te tornar a llegir, i veig que durant les vacances has tingut temps per descansar i estudiar les boires. tant de bo ho puguis tornar a fer aviat.
un petó.

Ivana ha dit...

que maravilla de buñuelos! que pinta!!
la verdad es que nunca los he hecho caseros, asi que tu receta va a favoritos para hacerlos!
besitos

Lola ha dit...

Deliciosos y diferentes! te echaba de menos Mai... un besito fuerte.

Mercè ha dit...

Mai, bentornada!! :) I amb quina recepta més bona!! Mira, jo amb el bacallà no puc, però de la única manera que me'l menjo és amb uns bunyols com els teus, croquetes o brandada! :)
Petons!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Per fiiiii!!!! no tardis tan a escriure plis t´anyorem moltíssim...i ja saps després de la tempesta queden els núvols i després brilla el sol...m´agraden moltissim els teus bunyolets de bacallà...petonets guapíssima!!!

SANDY ha dit...

Deliciosos se ven, con esas fotos tan bonitas me los comería ya mismo.
Un saludo.

Ajonjoli ha dit...

Mai, bienvenida. Y vuelves con estos buñuelos bajo el brazo, ¡me encantan los buñuelos! Y me encanta leerte :)
un beso.

mesilda ha dit...

Buenos dias Mai,que receta mas buena,el bacalao me encanta y viendo tus fotos se nota lo riquisimos que estaran estos buñuelos.
Besets.

Arantxi ha dit...

Has vuelto y cómo has vuelto! Qué texto! Qué receta, qué foto y qué plato!

Un saludín Mai

pepa cooks ha dit...

De verdad eres toda una poeta, me encantas y me encantan tus escritos, siempre hay gente buena por el mundo y tu eres una de ellas eso se nota, los buñuelos de escándalo, besos, pepa.

p.d: no cambies nunca.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Hola Mai, quina tornada! M'encanten els bunyols de bacallà i la foto que has penjat m'ha fet entrar ganes e menjar-ne. M'animaré a fer-ne. Salut!!!!

Mai ha dit...

Ante todo a tod@s un abrazo , a los que me habéis visitado después de esta ausencia y muchas gracias por seguir aquí.

-Milena , amiga querida , gracias aunque sabes de sobras que siempre estás en mi corazón.
Un abrazo.

-Alicia, bienvenida , tienes todo mi permiso aunque ni tu ni nadie que paséis por aquí lo necesita , y estoy encantada si haces mis recetas, a saborearlo y hasta la próxima que espero te guste tanto.
un abrazo.

-Gemma l´alegría és meva de veure´t aquí ,ho saps , i de bunyol en bunyol , tens raó l´espera serà més bona.
Una abraçada , bonica.

_Txell estimada , em sento bé de veure-us , molt bé i m´alegra poder fer-te menjar el bacallà hehehe , jo faig menjar de tot sense resistència d´una manera o d´un altra.
Molts petons.

-Trota , viniendo de ti un halago encantador , y después de estos buñuelos..... seguro que hay un delicioso pastel preparado en tu blog con el que deleitar los sentidos.
Mil besos.

-Kako aunque no lo creas yo también os echaba de menos , pero ya sabes como es esto, un día por otro y la casa sin barrer , un placer verte de nuevo por aquí querida.
Un abrazo.

-Lolah, pues están de vicio , pruébalos si te gustan y me cuentas, no te decepcionarán en absoluto , son como .... nubes de la mar salada!!!!!.
Un abrazo.

-josep , i a tu t´han cridat i per això has passat per aquí i com els demés per alegrar-me el dia.
Una abraçada

-Maria oi que si?oi que sel´s hi escau molt el nom?, crec qeu ningú imagina que quan estic cuinant i sóc tota sola vaig pensant en coses imaginant i mentre els feia pensaba en una amiga,i com són de vegades les nostres vides, plenes de núvols que passen , quan vaig probar el primer vaig pensar, és com un núvol d´aquests....
m´agrada que t´hi hagis fixat.
Petons reina.

-Manel, amic estimat, celebro veure´t de nou per aquí, m´has fet riure molt , ara sóc una estudiosa de les boires???? hehehe ,doncs mira els de Lleida em diran boja , i uns quants més però la boira m´agrada, un dia en parlaré.
He descansat poquet, la veritat, les nostres vacances són un no parar, però he desconectat força i això sempre va bé, a més de menjar molt i bo, ja te´n parlaré.
Els bunyols eren molt bons, els has de probar.
Un petonàs.

-Ivana, bienvenida , ni lo dudes un momento , no te decepcionarán porqué están riquísimos , hazlos y cuéntame.
Un abrazo

-Lola, guapa, que tal va todo? yo también te he echado de menos, pero aunqeu no lo creas me he ido pasando alguna que otra vez para ver que hacíais y sois tan trabajadores y perseverantes que casi me da vergüenza jajajaja.
Un fuerte abrazo.

Mai ha dit...

_Mercè , reina, tu com la Txell oi? doncs m´alegra moltíssim de que aquesta manera de fer el bacallà us agradi , a mi es que mágrada de tota manera.
Ei com va tot per allà? i com han anat les vacances?
Petons bonica i ens veiem.

_Mª Joseeeeeeeeee , estimada, com va tot per ses illes? els millors bunyols que he mejat els vaig menjar allà, oh , encara els recordo, allò si que eren núvols a la boca i eren d´uns peixets petitons (pecat, ho sé però eren....divins) .
Passo a veure´t segur que hi ha cosa boan.
una besada.

-Sandy, deliciosos son, te digo lo mismo, se bienvenida y a probar!!!!!.
Un abrazo.

-Ajonjolí, bien hallada!!!!! vuelvo ante todo con ganas , sobre todo de leeros , aunque ya he leído y releído i mirado y remirado tus Dosas y esas preciosas calabazas nosecuantasveces , ah y la Pollock , que foto tan acertadísima.
Un beso querida.

-Mesilda si és que ja en tenia ganes, com va tot? tinc molta feina per posar-me al dia, segur que tens un munt de coses bones per veure oi?
molt besets per tu maca!!!

-Arantxi, a ti imposible seguirte , es que me da un apetito y unas ganas de salir cada vez que entro a tu blog que no veas! eso si , entre tu y Sol, conseguiréis hacer una libreta de rutas que ni la guia Campsa.
Un diez por ti!!! besos.

-Pepa, tu es que me quieres bien, reconócelo , porqué en realidad yo soy un bicho, dice mi madre (y esas siempre tienen razón), que el que le picó al tren jejeje .
Me alegra mucho tenerte aquí de veras, un abrazo amiga.

-Ganxeta, que tenim un cafè pendent!!!!!! aquí tothom queda i nosaltres que sóm a la vora encara no ens hem vist mai i això ho hem d´arreglar eh?
El bacallà de la parada del mercat central , bò boníssim hehehe.
Una abraçada.

Zerogluten ha dit...

Desde luego cocinas bien, pero chica, que bien escribes!!!!!!!! Da gusto venir y pasar un rato agradable en tu casita.
Despues de una agradable lectura, te pillo prestados un par de buñuelos, que tienen una pinta maravillosa.
Bienvenida y besitos sin gluten

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Moixó??? vina i en faré val? ;) un petó fortíssim!!!!

Carmen ha dit...

No sé que me gusta más si la receta o la música de la película de Amelí.

Tus fotos Mai son deliciosas y tus recetas ricas.

Yo tengo una receta postuguesa de buñuelos de bacalao que me dió una mujer en Brasil. Nunca los he hecho, espero que sea pronto.

Un abrazo y no te pierdas tanto tiempo sin saber de ti.
Un abrazo fraterno, se feliz

Marta ha dit...

Me encanta el texto, es un placer leerte, me gusta la música, me trae muy buenos recuerdos y me encantan los buñuelos, toda una delicia.
Bienvenida!
Besos

Ana Powell ha dit...

Excelente texto y para completar publicas una receta muy rica.
Las fotos son muy bonitas x

Dolça ha dit...

Mai,ganxeta, me n'alegro molt de retrobar-te. Espero que tot vagi bé i ja saps, per qualsevol cosa som aquí!
M'ha agradat veure aquests bunyols, són molt semblants a una de les receptes que fem a casa. l'altra la fem canviant la farina per patata bullida, i també surten boníssims.
PTNTS
Dolça

ANNAFS ha dit...

Jo els faig també així i surten molt bons. He povat altres receptes i cap és tan bona.
ptns.

ANNAFS ha dit...

Jo els faig també així i surten molt bons. He povat altres receptes i cap és tan bona.
ptns.

starbase ha dit...

Una salutació que m'ha fet sentir afortunat m'ha portat fins aquí. I es confirma la fortuna.

Hi tornarè perque es cuina i es viu especialment per aquí...

IDania ha dit...

Mai,

Qué alegría que estés de vuelta!!!
Reflexionar con lo que escribir y disfrutar de tus recetas es fantástico....

Una pregunta: ¿Qué es "jilavert"?

Un beso,
IDania

martuki ha dit...

Cuando sensibilidad y buena mano en la cocina se unen surgen maravillas como ésta... tenerte cerca debe ser una maravilla... desprendes tantas cosas positivas... un abrazote...la de ganas que tenía de pasarme por estos lares...

Eva ha dit...

Hola Mai, moltes gràcies per visitar el meu bloc, m'alegro de que t'hagi agradat.
Pt!
Ma Petite Boulangerie
Ma Petite MyCook

María José ha dit...

El placer ha sido mío. He disfrutado con tus palabras, con la música de fondo y con esta receta que me recuerda tiempos pasados. Tenía muchas ganas de hacerlos y me has puesto la receta en bandeja. Muchas gracias .
Ún abrazo,
María José.

María José ha dit...

Aquí estoy de nuevo. Acabamos de comer estos deliciosos buñuelos.Ya he pasado la receta a mi recetrario personal.
¡ Cómo hemos disfrutado !
Muchas gracias por la receta,
María José.

pityenlacocina ha dit...

estos bunuelos tienen una pinta que se salen de la foto, por cierto que fotos mas chulas! lo mismo que el resto del blog, felicidades!

besitos,

pity

Carmen ha dit...

¿Qué es el Julivert, quérida?

Mai ha dit...

-Zerogluten , si supiera que van a llegar bien, te los mandaba yo misma en envío urgente , y me encanta que vengas por mi casita y me gusta muucho mas aún ir a la tuya!!!!!!!

besitos.

-MªJosé crec que si, que hlo eren , no facis propostes tan arriscades reina que estic molt estresada i cansada i qualsevol día em presento a les illes.

Petons

-Carmen, ya estás tardando en presentarnos a tus buñuelos.
Yo tampoco se que me gusta mas , aunque podría ver la película picoteando unos buñuelos con una buena cervecita.

Un fuerte abrazo.

-Marta un gusto tenerte de nuevo, hacia mucho que no ponia nada así que ha sido un enorme placer ver que habeis regresado.

uN beso

-Ana , muchas gracias por estar aquí y por tu opinión , es muy agradable que guste lo que haces.

Un abrazo.

-Dolça, moltes gràcies, tot va bé si no os que l´esgotament i l´estress no passen amb vuit dies de vacances , estic una mica colapsada però aquest raconet fa be per desconectar i relaxar-se i ho he reprès amb tranquilitat i ganes.
Una abraçada.

-

Mai ha dit...

- Annafs , tu en dones fe oi?

Petonets

-Starbase , doncs som dos afortunats, és un plaer tenir-te aquí , amb les bones amistats que aquí ronden i les que us aneu afegint, es viu bé , si , i encara es viurà millor.

Una abraçada.

-Idania , nunca me he ido, sólo andaba dormida , pero entre sueño y sueño me he ido pasando por vuestras casas a veros mientras dormíais jejejee, para mi si que es todo un placer encontraros aquí.

Besos

Ah, me reí muchísimo con lo del "jilavert" porqué primero no entendía de donde lo sacasteis tu y Carmen , hasta que Carmen me preguntó y pensé :"algo no he traducido ".
Es perejil en catalán , y no es jilavert sinó " julivert".

-Martuki, las ganas, las que tenía yo de verte , si no quién me va a decir cosas tan lindas ? bueno, tenerme cerca , para ser sincera no es ninguna bicoca y no voy ha hacer una encuesta porqué si no voy a necesitarte a mi lado 24 horas para que me levantes la moral jejeje.

Besitos cielo.

-Eva ha estat to un plaer , ja ens anem veient.

Una abraçada.

-Maria José si hay algo que me gusta mas que comer bien , es que alguien venga por aquí y me diga:" hice esto y me ha encantado " nada es comparable, gracias y encantada , es todo un placer.

Besos.

-Pityenlacocina, gracias y bien venida, un placer tenenrte aquí.

Un abrazo

-Carmen es PEREJIL , Julivert es perejil , es un nombre tan bonito, suena tan bien cuando lo dices , claro está con acento catalán , es una de mis palabras favoritas y tiene hasta una canción infantil , un dia te la canto jejeje.

besos .