dimarts, 19 d’abril del 2011

FIDEUS A LA CASSOLA AMB POLLASTRE

DSC01198

Fideus a la caçola o l´important que poden ser les coses senzilles ; aquest és el nom que crec que li aniria millor al plat d´avui.
Fa uns dies que he s´han acabat les vacances obligades , de nou a la feina , afortunadament la meva no és una feina massa rutinaria doncs tot i que no deixa de ser cada dia el mateix sempre hi ha coses noves , gent nova que comença , tasques diferents a fer....però hi ha situacions i moments que fan que em senti com en aquella película de "El dia de la marmota"de vegades no sé si es repeteixen les situacions o és un "déjà vu".
Enyoro la cuina de casa i els plats de diari , ara que l´Anton i jo dinem a la feina només en faig per l´Aleix ,enyoro quan arriba de l´escola, para la taula i ens posem a dinar tots dos a dos quarts de dues ( hora normal per dinar tot sigui dit), avui que si unes bajoques tendres i patata, demà unes llenties , passat uns fideus a la cassola.... a molts us semblarà una tonteria però vuit dies després d´engegar la temporada i arribades cada dia les tres o les quatre de la tarda i pensar, que dinem avui? que ha quedat al menjador del personal?i trobar les restes d´una verdura o una pasta o d´un lluç de fa dues hores fan que valoris molt el menjar de casa i ahir precisament vaig recordar aquests fideus.
Deu fer unes setmanes que els vaig fer però són aquelles receptes i fotografies que tots tenim enmagatzemades i que sempre deixem per quan no tenim temps de posar-nos a fer fotos als plats o massa feina per fer un post i com avui em passa a mi surten a la llum.
Avui és el meu dia lliure, m´he llevat molt d´hora i a les set erem camí de Porrera per anar a regar l´hort, ara em llevo a dos quarts de sis i en arribar a la tarda doncs entre una cosa i l´altra no tinc temps de posar-me amb el bloc així que ja us dic pel davant que no us visitaré tant ni publicaré tal i com venia fent fins ara , us enyoraré una mica però estaré pendent de la feinada que feu i de com dineu de bé a casa.
Aquí teniu l´hort , està impressionant , les cols mireu quin goig que fan i que us he de dir dels enciams? "maravilla","fulla de roure" i "trocadero"l´Anton ha fet una bona selecció i aquí el teniu regant les tomateres i pebrots recent plantats , les cebes i els alls tant estirats esperem que surtin tant bé com l´any passat que fins ara encara no n´hem comprat ni d´unes ni dels altres .Veieu quina mota d´orenga més maca? al costat de la parra la menta , les patates que vam plantar fa uns dies ja surten , i els ravens! de terra a la taula, els cogombres ténen pressa i el Jovenal, tan groc i florit guarneig el marge , fa pena arrencar-lo.
Esperem bona collita i que la poguem disfrutar nosaltres i no els lladregots que ens fan visita cada any.

Photobucket

Per dinar em faré unes bledes que he collit havien sortit soletes a la vora d´un marge , penseu que hi pot haber res millor? si es clar , però avui per mi no i demà.....demà ja tornaré a enyorar aquests fideus.
Secret pels fideus cap ni un , menjar de tota la vida i que accepta mil i una variacions, amb pollastre, conill, costella de porc, peix, només verdures ....a casa nostra és un dels plats que més ens agraden i pel meu germà una delicatessen , aquests que veieu només eren fets amb pollastre .
Un bon sofregit que ja tinc fet en pots en conserva de la verdura de l´any passat és el principal per donar-li tot el gustet; jo poso a la cassola amb un bon oli d´oliva el pollastre a sofregir,sal i pebre i quan és dauradet li afegeixo pebrot verd tallat a daus, una fulla de llorer i una cabeça d´alls sencera , quan és a punt l´hi afegeixo el sofregit, ho deixo uns minuts hi ja hi poso l´aigua , es cou una estona fins que el pollastre comença a ser tovet i l´ hi afegeixo els fideus, aquests o bé dels del forat que m´agraden i els teniu en diferents marques on varia la mida o bé els que en diem del "motlle nou" que serien sense forat i del 4.
Quan arrenquen el bull uns pèsols li van de meravella doncs treuen l´acidesa que pot donar la tomata i queda boníssim, uns brins de safrà torrat li donen gust i color i fet això tot plegat es deix coure fins que són a punt , en quant a si més o menys caldosos això ja va al gust, jo els faig una vegada de cada manera, a mi m´agraden caldosos , a l´Aleix sequets i a l´Anton de totes maneres , i a vosaltres?

DSC01200

27 comentaris:

xisco ha dit...

ostres maiiiiiii quin hortet!!!!!

Chez Silvia ha dit...

Els fideus a la cassola sempre els he fet amb cap de costella, amb pollastre han de ser molt bons!tens un hort molt maco i molt ben cuidat!ptons

Ana Powell ha dit...

El pollito se ve muy jugoso.
Excelentes fotos de la horta ♥

Lídia ha dit...

aquest hort em recorda el dels meus sogres.....
per cert, a mi m'encantan els fideus a la cassola, a vegades els faig amb costella i salsitxa, altres amb pollastre, de vegades només amb marisc......
tens molta raó, com el menjar cassolà res de res

Restaurante Valerie ha dit...

Se ve muy rico! No puedo traducir tu pagina y no entiendo lo que dices pero por lo que veo no hace falta traducir para ver lo bueno que debe ser!!

Besos

No tot són postres ha dit...

Nena, quin bé de Déu d'hort!!!!
i dels fideus cap comentari, el dia que en tornis a fer m'avises i portaré la carmanyola.

PTNTS
Dolça

Anònim ha dit...

Quina pinta tan tremenda tenen aquests fideus, m'encanten!!
I aquest hort, què puc dir?! Enveja pura! jejeje
Petonets
Sandra

Unknown ha dit...

Mai, que envidia de huerto. Yo acabo de sembrarlo, pero lo dejo en otras manos hasta Junio. lo tienes precioso. los fideos con pollo no los he hecho nunca, es una buena opción porque yo lo que más como es pollo y la pinta se ve deliciosa. besos

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola Mai!
A mi caldosos, que m'agrada sucar-hi el pa! però si estan sequets també m'els menjo molt a gust. Quina enveja que em feu quan veig aquest hort... Quin goig que fa mare meva!! Petonets

Neus ha dit...

Quin hort, quina meravella...es fantastic.
Els fideus a la cassola m'agraden molt com els has fet.
Una abraçada

josep ha dit...

Com a pollastrer convicte i confés, trobo la recepta i la presentació sensacional. Felicitats per aquest hort tan productiu i ben cuidat!.
Una abraçada

ARA ha dit...

Ohhhhhhhh, com m'agraden els fideus a la cassola, moltissim, m'agraden, ara m'en menjava aquest plat que has posat a tu tan magnífic.

Bonissims

petons guapa

Ara

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

A nosaltres ens agraden més sequets el fideus a la cassola, però aquests es veuen molt bons amb el pollastre.
Tens un hort preciós.
Petons.

Ricard Sampere ha dit...

Gràcies per visitar-me i ja veus que ara torno. Tens un bloc molt interessant i tot i que actualment cuino
poc, el seguiré per agafar idees. Salut!.

Unknown ha dit...

Mai jo si et trovo molt a faltar!!! Però que t'entenc perfectament, la feina es la feina i el blog per quant es té una estoneta. Quina enveja d'hort!!! Puc imaginar-me el gust de les bledes!!! Escolta, saps que els fideus a la cassola son el meu plat preferit?? Al meu cumple la meva mare sempre feia el nostre plat preferit, i jo sempre sempre li demanava lo mateix, fideus a la cassola!!! Mirant la foto he babejat una miqueta jajaja. Mil petons bonica

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Mai; Uns fideus a la cassola, amb pollastre que sembla que estiguin a la taula...
L'hort?, en fi... sense paraules¡¡
QUe vaig de gust Mai¡¡ :-D ;-D

Nenalinda ha dit...

Ummmmmmmmmm deliciosa a mi costy le sobran los guisantes pero para mi esta perfecta ,te ha quedado de lujo.
Las monas de pascua preciosas.
Bicos mil y feli semana wapa.

Valdomicer ha dit...

He intentado ponerme en contacto contigo a través del correo y me devuelven todos los mensajes.
Se trata de la exposición de fotografías.

Delicias ha dit...

Mai m'ha enamorat aquest hort!!! Quina meravella poder menjar directament de l'hort propi, ha de ser un plaer. Com els fideus que has preparat, no em diguis on vius que no em podràs treure de sobre ni amb aigua, jejejeje.

Petons!!!

La Taula d'en Bernat ha dit...

No saps l'enveja que em fas amb aquest hort! Tenir un hortet amb algunes hortalisses plantades és un dels meus somnis. De moment em conformo amb quatre tomaqueres i quatre madueixeres plantades en jardineres i alguns testos amb herbes aromàtiques que he de tenir al terrat... És el que té viure a ciutat!

La cassoleta de fideus amb pollastre té una pinta divina!

Fins aviat!
La Taula d'en Bernat

foodtravelandwine ha dit...

Que delicioso se ve ....esos fideos matan!!....de ganas!!.....hoy no puedo traducirte (problemas con google)....PERO ME ENCANTO TU HUERTO!!!.....Felices Pascuas......Abrazotes, Marcela.....voy a hacer un concurso.....ojala puedas participar......pasa a verme!....

zer0gluten ha dit...

Estos guisos son los que templan el alma.
Tiene una pinta más que estupenda.
Besitos.

Fem un mos ha dit...

He deixat per fer-te el comentari desprès de dinar, perquè semblava que tenia el plat a taula Umm que bons i amb pollastret.
Quin hort mes preciós i les bledes que m’encanten, en vull unes quantes per sopar por faaaaaaaa
Molts petons

ANNAFS ha dit...

No hi ha res millor que el menjar de sempre senzill i bo, com aquests fideus, que a casa meva sempre hem menjat, amb costella enlloc de pollastre.
I quin goig que fa l' hort! Porta molt feina, si però es tant bo menjar les verdures cultivades a casa.

Cuinetes-Carme ha dit...

Mai,
Quina bona cassola, tens raó, els fideus de totes maneres són bons, jo avui per dinar n'he fet d'aprofitament de botifarres a la brssa d'ahir i amb una mica de ceps han quedat d'allò més bon.
Quin hort més maco, espero que no tinguis lladragots, doncs el nostre fa més que pena, su han endut tot i tot, fins i tot les canonades de l'aigua, les aixetes el cablejat, bé ens han deixat pelats.
M'alegro que tornis a la feina i de debó, et trobarem a faltar.
Una abraçada bonica.
Salut,

Claudia Zeta ha dit...

Hola,Mai!Soc la Claudia i acabo de descobrir el teu blog.Magrada molt aquest plat de pollastre i més a més,m'agrada moltissím el teu hort.Yo també somni amb el meu.Veig que també som veines!!!

Gabriela, clavo y canela ha dit...

Que ricooooooo!!!! madre mia ya lo quiero comer!