diumenge, 3 d’abril del 2011

MONES DE PASQUA/MONAS DE PASCUA

DSC01301

Hi ha setmanes que passen sense pena ni glòria, arriba el divendres i tens la impressió que s´ha produít un salt en l´espai temps i has perdut tres dies sense saber com fins al punt que penses, que vaig fer dimarts? i dimecres? dies que et lleves al matí i quan t´adones és l´hora de sopar i anar al llit i tens la sensació de no haber aprofitat el temps ; d´altres molt al contrari quan al vespre et deixes anar al sofà presa de l´esgotament després d´un dia frenètic i fas repàs dius, carai, com m´ha cundit avui!aquest és el cas del passat dissabte , al matí ens vam llevar d´hora doncs haviem de sembrar les patates, ja anavem una mica endarrerits i s´acabava la lluna així que s´havia de fer si si so si , el dia acompanyava , sol solet i calor de la bona , tant que em vaig rostir confiant en el traïdor sol d´Abril però a l´hora de dinar ja ho teniem llest, uns bons crestalls de "Red Pontiac "que als voltants de sant Cristòfol si tot ba bé ens donaran la collita de patata de tot l´any , també hem sembrat dues varietats més, poca cosa , però tenia caprici i vaig enredar l´Anton per sembrar unes quantes patates "Ratte" i ell per la seva part va posar unes "Patata bonita" de Canaries que un company i amic ens en va proporcionar la llavor , feta la feina i esgotats, sobre tot ell , cap a dinar , pensant però que a la tarda m´havia de posar a fer les Mones dels meus fillols.

Photobucket
Photobucket

I vet aquí les mones , jo n´estic prou satisfeta , sobretot perquè cansada com estaba hi va haver un moment que vaig pensar, tira i compra-les que avui no te´n surtes , però el resultat final va valdre la pena.
Vaig fer una Sara i una de Gema i no em podria decantar per cap de les dues, vosaltres ja em direu quina us a agradat més.

DSC01296

PA DE PESSIC

4 OUS
125 GRS DE SUCRE
125 GRS DE FARINA
PELL DE LLIMONA

.Preescalfeu el forn a 180º
.En un recipient adient batre els ous amb el sucre fins que es munti
.Afegir la farina tamitzada barrejant la mescla amb molta cura.
. Abocar en un motlle engreixat i coure entre 25 i 30 minuts.

Per fer les dues mones en vaig fer tres tallats per la meitat i tres planxes per cadascuna.

GEMA

3 OUS
175 GRS DE SUCRE

Batre els ous amb el sucre i posar-ho al foc ben baix remenant sense parar fins que comenci a bullir, coure-ho un minut sense deixar de remenar i escampar al marbre remenant-ho amb una espàtula fins que sigui fred.

CREMA DE MANTEGA

TPT MANTEGA/ ALMÍVAR

Amb la mantega a temperatura ambient anar afegint l´almívar i batent-ho enèrgicament fins que quedi ben barrejadai cremosa.

D´ALTRES INGREDIENTS

PLOMES
GALLINES
POLLETS
GRANET D´AMETLLA
AMETLLA FILETEJADA
MELMELADA D´ALBERCOC
FRUITES CONFITADES I TOT ALLÒ QUE US AGRADI

MUNTATGE

Tallar els pans de pessic en dues planxes cadascun , a la primera capa posar mantega i a la segona melmelada, el farcit per tots dos el vaig fer igual.
A la de mantega cobrir amb la crema i enganxar-hi les ametlles laminades, que poden ser crues o torrades, en aquest cas eren crues.
A la de gema, el mateix farcit recobert amb la gema i per les vores amb crocanti d´ametlla, acabar amb fruites confitades .

Desitjo que us agradi.


Tallar el pa de pessic per la meitat

30 comentaris:

Jordi ha dit...

T'han quedat totes dues genials! Però a mi personalment, m'agrada més la de gemma!

sole | puragula.wordpress.com ha dit...

wow, Mai! son hermosas ambas! increíblemente hermosas! ya me gustaría que las tortas me salieran como a vos, pardiez! maravillas :)

Chez Silvia ha dit...

Si no et fa res posam un trosset de cada i un tallat!...je je. M´en porto la de gemma que no la tinc. Ptons

Miquel ha dit...

pues yo como tengo dos sobrinos me las llevo las dos y una para cada uno je,je
preciosas te han quedado y el huevo como tiene que ser grande!!
peto
miquel

Com Gat i Gos ha dit...

Nosaltres som uns clàssics, preferim la de yema, però la nostra fillola sempre la demana de xocolata!!!

Cuinagenerosa ha dit...

precioses totes dues, com les fotos, i com el fet de plantar, cuidar, recollir... així el menjar és molt més bo. realment el dia va donar molt i molt de sí!

Unknown ha dit...

Te han quedado las dos preciosas, así que es difícil decidirte por una. Al ver la primera, me ha impresionado, pero después con la de gemma me ha dado más sensación de pascua. Jo!, qué lio...... en fín, si tengo que decidir una, la de gemma. Un petonet!!!.

marianna franchi ha dit...

Che bella! La decorazione poi è stupenda, non posso non farti i miei complimenti ma non solo per questo ma anche per il resto! Un abbraccio e buonissima giornata

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola Mai,
Després d'un matí tant profitos.. fas aquestes dues Mones tan maques!! Quins ànims. Jo no puc dir-te quina m'agrada més.. el que segur que els fillols gaudiran molt amb elles. Petonets

TROTAMUNDOS ha dit...

Me gustan las dos se ven preciosas y además tienen que ser tan ricas¡¡

Besotes

Maduixa ha dit...

Doncs jo no sabria quina triar, noia! per que t'han quedat maquísimes les dues, però maques de veritat. quin goig que fan. Ai senyor, quin poc negoci faran les pastisseries, pobres :-))

margot ha dit...

Que bones.
Mai ni fet cap.
Sempre les compro.
Petons preciosa.

Arantxa ha dit...

A mí me ha gustado más la de almendras laminadas, quizás mi opinión venga influenciada por esas preciosas gallinitas rosas que has puesto encima, ¡son estupendas!

Yo no sé si me atreveré este año a hacer una mona... más bien haré bunyols!

No tot són postres ha dit...

Ahir vaig fer la prova de la mona de gema, i veient la teva foto em sembla que em va sortir prou bé. Ara em toca provar la de glaça de xocolata i la sara.

PTNTS
Dolça

Unknown ha dit...

Em quedo amb les dues!! Pots creure que no he fet mai??? Aquest any no tinc excusa, els meus fills me les han demanat i no puc dir que no. Unes fotos impecables. M'has donat molta enveja amb aixó de plantar les patates, m'encantaría fer-ho.
Mil petons bonica

Anònim ha dit...

LEs dues t'han quedat fantàstiques... però em demano dos talls de la de gema! jejeje Boníssimes i molt maques!
Petonets
Sandra

paco ha dit...

Mai, he aplegat tart ja no quedará res per a provar, crec que em fet gandul...........son pressioçes Mai, paco

maria ha dit...

Ohhhh maravillosa, fantástica, preciosa, buenísima, unas fotos estupendas
Bsos

Mercè ha dit...

Mai, ja et vaig dir que totes dues són precioses!! Els teus fillols segur que van quedar ben contents! Renoi, lo teu té mèrit perquè fer-ne dues després de plantar patates... déu n'hi do!
Petons!

Nélida ha dit...

Pues yo tendría grandes dificultades si tuviera que decidirme por una. Me quedo con las dos.

besos

Trini Altea ha dit...

Muy bueno y la presentación de lujo, amiga capricornio yo tambien soy capricornio. Un saludo

ARA ha dit...

Mira que no sòc de mones jo, pero t'han quedat ben boniques, tradicionals tradicionals, digues que si.

petonets guapa

Ara.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Jo en vull un bocí de cada!!! les dues són precioses i em costaria molt i molt decidir-me per una i descartar l´altra...
Estic amb tu, no hi ha res com un dia ben aprofitat...encara que de vegades m´agradaria passar de dilluns a divendres amb un sospir :))
Molts petonets

ANNAFS ha dit...

Bonísimes totes dues, i precioses, jo em, quedo amb la sara, m' encnata la amentega!

Carmen ha dit...

Mai: mi vecino dice que él es el papá de los pollitos. Así de dice aquí cuando alguién se siente muy alzado, muy presumido. Pero lo que pasa es que tiene un montón de gallinas y gallos, unos recondenados gallos que cantan toda la noche y no me dejan dormir.
Este pastel sería estupendo para él. Pero más más para mi. Me han encantado los dos.
Qué ricos los dos. Un abrazo

Raquel ha dit...

Mai no tengo palabras, son alucinantes :)))

Mesilda ha dit...

Mai.Las dos estan preciosas!!Tus ahijados estaran bien contentos...yo me llevo un trocito de cada no quiero perderme ninguna de las dos....aqui tambien hay mucha tradicion de monas,pero son completamente diferentes,no tienen nada que ver con estas.
Besets.

margot ha dit...

guaaaaaauuuuuuuuu quina mona mes maca.
Petos preciosa.
Pasat per el meu blog,podrás gaudir de un regal potser.
Petons.

Cuinetes-Carme ha dit...

Quines mones més boniques, els teus fillols estaran ben contents. Que n'ets de treballadora.
Aquest any estic en baixa forma.
Suposo que en el darrer moment hauré de còrrer.
ptons.

Luisa Morón ha dit...

son las dos preciosas. Y estaran igual de ricas. Bss.