dijous, 11 de novembre del 2010

CREMA DE CARBASSA AMB OLI D´ARGAN I FOIE BRASSEJAT

Photobucket

Tinc fred , comença a fer fred però em ressisteixo a fer el ridícul posant-me abrics jerseis, colls alts guants i bufanda , camino pel carrer i no puc deixar d´observar a la gent , s´adonen de que molts aires acondicionats a ple estiu estan a una temperatura mes baixa de la que estem ara al carrer i tothom va en mániga curta? sempre he pensat que són ganes de treure " los pellejos" i la llana com diu un amic meu , ja estàn cansats de la roba d´estiu , no deixo de pensar en aquella roba que avans en deiem d´entre temps , ara vas a una botiga a buscar un jersei i hi ha mes samarretes de tirants i mànigues curtes que a l´estiu , no ho entenc , anar en tirants per portar un abric a sobre?, estic "out" totalment , però "cada loco con su tema" jo a l´agost contava els dies que mancaven per fer una escudella fumejant i un bon "cocido" i sopes calentes, per que ja n´estaba cansada de tanta amanida i cosa seca , exagerada direu..... però no manca un àpat sense un plat ben calentet i és que m´encanta!
Aquí la reina , la reina de novembre .

INGREDIENTS

CARBASSA
PORRO
CEBA TENDRA
PATATA
OLI D´ARGÀN
FETGE D´ÀNEC FRESC

ELABORACIÓ

Posem en una olla l´oli dArgàn, sense escalfar-lo massa , si el posessiu tot sol que es cremaria ,llavors hi afegim el porro i la ceba tendra tallats a juliana , els sofregim a foc lent sense que arribin a enrossir i afegim la patata i la carbassa , deixem coure junt uns minuts i afegim un brou , en aquest cas aigua .
Courem el conjunt fins que la carbassa i la patata siguin toves, si teniu una Th. queda molt mes fina si no , "methode traditionelle": turmix i xino , ben triturat i després passat pel colador.
Tallem el fetge a llenques i el passem per la planxa, el disposem al plat a sobre d´una torrada de pa o uns crostons i hi afegim la crema , salem amb uns flocs de sal .
La presentació ja la veieu, però aquí sou vosaltres qui disposeu, segur que us queda fantàstic .
Salud i a disfrutar de la curcubitàcea més famosa del món.


27 comentaris:

El pare ha dit...

Mai,
Té una pinta esplèndida. Mira que arriba a tenir aplicacions la carbassa, la crema amb aquest fetge ha d'estar boníssima.
Salut.

Miriam ha dit...

Guau, qué original! Aunque confieso que una vez me trajeron aceite de argán de Marruecos y no me volvió loca, ejem.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Maaaaaiiiii que penso el mateix que tuuuu jajaja i ho he comentat més d´una vegada amb la meva mare això que la gent va d´estiu baix la roba d´abric ;) jo també tinc ganes de tapar-me bé...i aquesta crema em sembla molt bona...petonets estimada

Mai ha dit...

-Fogons , ja comença a ser hora que li fem honors oi? fins ara menja de bestiar i de pobres, casa com veiem amb els plats més sofisticats, que estaràs d´acord amb mi, si bons, no els millors.
La trobo fantàstica jo, suau, saborosa, elegant, divertida i dóna tant de joc...
Una abraçada.

-Miriam a mi me lo trajo un compañero de Marruecos y te vas a reir, el sablazo por un litro fue tal que me parece una maravilla y le doy buen uso , unas gotas en la cara antes de acostarse iluminan! o eso quiero creer, tengo que amortizarlo, jajajaja.
De todas formas, tiene un sabor muy especial y que me gusta.
Un abrazo.

Mai ha dit...

-Mª José, guapísima ja et dic jo que tenim moltes coses en comú , és cert el que dic, ahir dues sres anaven amb guants i bufanda !!! home, que fa fresca, però al sol encara podem anar amb jequeta sense borrego jajajja.
mil petons estimada!

paco ha dit...

maiiiii, yo por ese plato MA-TO, jajajaja entre otras cosas lo digo por el foié, me encanta........saludos paco

Visc a la Cuina ha dit...

Aquesta crema amb aquest foie és de luxe,per fer una festa grossa!

starbase ha dit...

Tens tota la raó que la carbassa està resurgint amb un prestigi que desconec si havia arribat a tenir mai.

Ho té tot, sabor, color, textura,... tot. És una meravella, com el teu plat :)

la gemmota ha dit...

Hola Mai! Gràcies per visitar el meu blog! i més perquè això m'ha fet descubrir el teu...el trobo molt bonic i m'agrada les receptes que hi tens! Ens veiem per aquí!!

Gemma ha dit...

A mi també m'agrade el fred per poder menjar sopes calentones com aquesta... Tot i que foie no m'agrada, la crema de carbassa em torna boja :)

Mesilda ha dit...

El otoño me gusta y lo resisto bien...pero el frio lo llevo fatal!Soy muy friolera,de las primeras en abrigarme y de comidas bien calientes...asi que tu plato me va de perlas,para calentar el cuerpo.
Besets.

★Mandarina★ ha dit...

Mai, ¡qué tremenda pinta tiene esta cremita! Me encantan todos los ingredientes así que doy por hecho que el resultado de esta combinación es excelente. Me lo llevo para el próximo invierno. ¡Saludos desde BA y buen fin de semana! :)

No tot són postres ha dit...

UN luxe de plat per pujar de categoria a la carabassa.
M'agrada.
PTNTS
Dolça

Mercè ha dit...

Mai, gràcies per les teves paraules.
Tens tota la raó. Al final acabarem a l'hivern portant tiretes i a l'estiu la bufanda. :S
I pel que fa a aquesta deliciosa crema, ai que n'haig d'aprendre de tu. Això sí que és enriquir una bona crema!
Petons!

Ingrid ha dit...

Quina delícia de crema, m'encanta la carbassa! t'ha quedat una recepta original y exquisita! i una presentació impecable!
Molts petons

Margarida ha dit...

Jo també fa temps que tenia ganes que refresqués una mica per començar a fer coses ben calentetes. I ja he fet dues vegades estofat de vedella! La crema de carbassa la faig pràcticament tot l'any, ara calenteta i quan fa calor, freda. I és que a casa agrada molt.

I saps què és el que més ràbia em fa d'aquest temps? que vas a comprar alguna cosa prima de màniga llarga i no trobes res de res! O coses de tirants o jerseis supergruixuts! Així que en aquesta època sempre vaig amb mànigues de camisa...

ANNAFS ha dit...

Al Berguedà ja fa fresqueta ( tot i que ara fa uns dies que estem passant l' estiuet de St. Martí) sobretot als vespres i als matins,i ja fa temps que cuinem coses calentes... Aquesta crema de carbassa m' encanta, tan pel color tan bonic que té com pel gust que deu ser explèndid...

Mai ha dit...

-Paco no cal que mates a ningú, estàs convidat quan vulgues , t´apunto a la llista dels amants del foie hehehe.
Una abraçada.

-Visc a la cuina , la combinació t´asseguro que és bona, de luxe...tal i com està el foie, segur, però el coonjunt és senzill oi? al menys de fer.
petons

-Starbase, a mi es que em sembla tant atractiu el color de la carbassa i la textura que deix a tot la trobo inmillorable, sobre tot la d´una crema .
petons

-Gemmota, ja et dic que el plaer ha estat meu, per descomptat ens anem veient i m´agrada que t´agradi.
una forta abraçada.

-Gemma, a mi el foie m´agrada, però de tant en quan i sense abús que m´embafa , tirem de sopetes ara oi?
un petó.

-Mesilda, jo es que sóc d´hivern, de fred i de neu, suposo que el temps quan neixes et deix una empremta, i jo que vaig nèixer en un gener nevat i gelat doncs la calor m´espanta i m´aplaca moltíssim , per sort hi ha estacions per que trii tothom.
un petonàs.

-Mandarina, caray si es que estás al otro lado del mundo jajaj, pues si, para el invierno que viene, ahora nos cuentas tu platos de verano, así es de divertido este mundillo.
un abrazo.

-Dolça, avui n´he vist a carretades! i eren de categoria eh? et truco aquesta setmaan.
petons

-Mercè bonica , aprendre de mi? ai no em facis riure , si be tots podem aprendre moltíssim els uns dels altres tu ja en saps molt i jo tinc poquet d´enssenyar, però m´afalaga moltíssim i em fas crèixer el cor.
mil petons i gràcies.

-Ingrid, moltes gràcies em fa molta alegria veure que agrada tant, gracies pel teu comentari tant generós.
molts petons

-Ostres Margarida, això és al que em refereixo, jo també sóc de les mànigues de camisa, avui mateix a mitgdia una calor....ara a la tarda refrescaba i jequeta de llana, vull un intermitg!
una abraçada i presentem el teu estofat.
petons

-

Mai ha dit...

Anna al Berguedà ja comença a fer el temps que a mi m´agrada, ja s´acosta el fred valent , que fa córrer, que em dóna vidilla, tindré de començar a pensar en un canvi de residència, cap al´alta muntanya , per aquí m´hi voldrieu? sóc inofensiva , pacífica i tinc un gos petit un marit que mira els estels i un fill encantador, com veus podem quallar arreu, hehehe.
mil petons.

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola Mai,
Gràcies per visitar el meu bloc, això m’ha portat a conèixer el teu!
He fet una volta per la teva cuina i estic impressionada. He trobat receptes fantàstiques que ja estan apuntades per provar. Les fotos de totes són precioses.
La combinació de la carbassa amb el foie ha d’estar d’allò més bo!

Helena ha dit...

Aquesta crema amb el foie té una pinta espectacular, ara mateix sembla que me l'estigui menjant i tot.
Em penso que cindré sovint per aquest blog, tens unes receptes molt bones! Fins aviat ;)

Marta Padenous ha dit...

TInc una carbassa a casa ia aquest plat m'agrada...te'l copiaré...amb permís!
Ptnts guapa
M

El plat blanc ha dit...

Gràcies per visitar el meu blog i deixar-me un comentari. M'ha agradat molt aquest plat. No sabia que també es podia cuinar amb l'oli d'Argan. No l'he tastat mai. A on es pot trobar? Jo només conec la línia de cosmètica d'oli d'argan, je, je.
T'ha sigut difícil tallar i coure el fetge d'ànec?

Nenalinda ha dit...

Divinaaaaaaaaaaa wapa ,a mi peque y a mi nos gusta muxo la crema de calabaza y asi seguro esta deliciosaaaaaa.
Una receta y presentacion de 10 points.
Bicos mil.

El Horchatero ha dit...

¡¡¡Pero que buena pinta tiene!!!

Mai ha dit...

-Eri, és tot un honor per mi que hagis apuntat les meves receptes , si t´animes a fer-les m´encantarà que m´ho expliquis i per descomptat, ens seguim veient.
una abraçada.

-Acabat de fer, sempre seràs benvinguda, moltes gràcies per la teva visita, ens veiem molt aviat.
petons.

-Marteta, tu copia el que vulguis, per una sopera cremera que ets com jo segur que en gaudiràs molt d´aquesta.
molts petons.

-El plat blanc, visitar-te ha estat un plaer que repetiré sense cap mena de dubte.
Doncs si que es cuina amb oli d´Argàn i te moltíssimes propietats, però cura que és molt aromàtici te un gust peculiar.
A mi me´l va portar un noi que treballa amb mi , la seva família en fa, però tot i així ben caret.
El fetge no te cap dificultat ni per tallar-lo ni per coure´l , jo sempre ho faig amb planxa o paella ben calenta i marcar per dos costats i llest si el deixes massa començarà a treure greix i fum i minva molt.
una abraçada

-Nenalinda tu y tu peque si sabeis lo que es bueno, y por ahí apetece mucho también no?
me gusta que te guste jejejeje.
mil bicos para ti i para tu peque.

-Orxatero muy buena pinta si señor, siempre es un placer verte por aquí.
saludos.

Arantxa ha dit...

Madre mia Mai esta receta se me habia pasado! Mira que entro en tu blog pero esta receta de foie y crema de calabaza no sé porque no la habia visto...vamos, decirte que soy adicta a las cremas (mi marido las odia) y al foie y me has dejao "muerta" con la combinacion!!