Ja podeu començar a riure , que se que ho fareu quan us digui que encara en tinc dos mes , o sigui el 3 i el 4 , i es que un menat de calçots dónen molt de si , i primer, doncs fa gràcia, i que bona la sopa i que bones les croquetes , mmmm qui ho diria mare, de calçots! em diu l´Aleix ( i pernil ibèric clar, que la ceba no fa meravelles , per molt calçot que li posis) però després ve allò de : _que hi ha per sopar? crema de queeeee? més calçots? i l´altre que diu en veu en of:
-els tens plantats en torretes ? perquè no s´acaben mai!
-i espere´t!!!! ,dic jo, que estic estalviant pel viatge a la Pampa!.
La veritat és que m´han cundit força i mireu seria absurd fer contes en aquest cas, però és una cosa a la que li donc voltes fa uns dies i ben segur us presentaré aviat , el que us deia, sense fer contes però els calçots em van costar tres euros el menat i mireu quin rendiment els he donat, ja us dic que es tindría de contar tot el material, però en aquest cas ha resultat BBB i els contes per un altra ocasió.
Avui i com a segona opció per uns calçots tenim......taxan....taxan.....taxan.........
CROQUETES DE CALÇOTS I PERNIL IBÈRIC
L´elaboració és tan senzilla com les de qualsevol altra croqueta , me´n van sortir unes dues dotzenes ben maques i generoses , i el que vaig fer va ser netejar una dotzena de calçots de bona mida , aprofitant fins on comença la part mes verda, els vaig tallar en brunoise i els vaig sofregir amb meitat mantega i meitat oli, quan van començar a posar-se rossets els vaig afegir el pernil tallat quasi a serradures n´hi havia uns 125 grs, (això ja m´ho fan a la botiga del pernil)si no, doncs a picar-lo molt petit , només dos minuts al sofregit i ja hi vaig afegir la farina, unes tres cullerades soperes, que vaig tenir coent una bona estona sense parar de remenar mai , llavors vaig afegir la llet aproximadament un 1/2 litro , remenant sense parar perquè no es fessin grumolls ,vaig rectificar de sal i de pebre i tot va coure entre deu i quinze minuts, molt important que la farina estigui ben cuita.
Un cop es va refredar la massa, (això ho faig a l´abatidor de temperatura terrassa cara Nord)
vaig començar a fer boles, no les passo per farina, per mi ja n´hi ha prou a la massa , només ou i pa ratllat i a fregir-les, i ja us dic, la frase va ser mmmmm, que bones!!!!!!!! em creieu? doncs fàcil i barat, com us he dit les BBB.
Avui he cambiat a un fons més....infernal, m´agrada el vermell , però el blanc el negre i el gris, són els meus colors , i després de veure que bé qeuden en " alguns " plats jejejeje encara m´animo mes a posar-li.
Però aquest vermell demoníac està xulo oi? ja direu que us sembla , tinc la versió negra...
24 comentaris:
una bona opcio estos croquetas me gustan porque los calçots me pierden
peto
miquel
¿Croquetas de calçots? Es que no quiero ni imaginarme cómo está esto.
¡qué bueno!
besos
Es la primera vez que veo croquetas de calçots, pero claro que si se hace con cebolla, imagino que de calçots tienen que quedar muy buenas también, desde luego las fotos hablan por sí solas y tiene un aspecto delicioso. besos.
Yo con todo gusto estoy dispuesto a disfrutar de tu receta!
Que delicia de croquetas ah !!
Deliciosa combinación de ingredinetes `para que unas sencillas croquetas se conviertan en un plazo de lujo.
un biquiño
mai! quina delicia de croquetes! com trobo a faltar el pernil iberic i els calcots! gracies per trobar-me i comentar! :)
se ven muy ricas. Bss
Vaya croquetas que te has marcado Mai,espernado estoy las proximas recetas con calçots,si son tan buenas como esta,vamos a disfrutar.
Besets.
Mai tienen un aspecto tremendo, me imagino su saborcito, crujientitas por fuera y suavitas por dentro mmmmm.......... estupendo y las fotos muy bonitas
Un besote
Que bones i originals, les haig de fer. Una pregunta com puc rebre les teves receptes per email? no veig cap pestanya o no m´entero:)))
Sorprenents i originals, han de quedar delicioses! I ja estic intrigada per verure les pròximes entregues ;)
El fons vermell queda molt molt bé!
Buenisimas, suelo hacerlas a menudo por mi nieta, pero a mi me encantan y si no las como mas ya sabes porque,
un besito
Unes croquetes que queden anotades, doncs al Miquel l’encanten els calçots i de ben segur que aquestes croquetes també.
Ja estic encuriosida per beure les receptes que falten.
Molts petons
Mai; sense perdre el ritme de la primera recepta -la sopa de calçots- aquestes croquetes estàn d'igual manera... sorprenents... i d'una tonalitat al gust impresionant, felicitacions Mai¡¡
Que vagi de gust¡¡ :-D :-D
Mai, ostres segur que han de ser rebones!! Jo en vull mitja dotzena!! ;)
Petons!
Mai, ahir vaig menjar calçots al forn...fets a casa...no és el mateix que al camp, però els que ens agraden els calçots...a disfrutar!!!
Quines croquetes!!!
ptnts
Hola, corazón!! Has de perdonar mi tardanza en visitarte. Ayer hubiese querido venir a felicitarte y no me fue posible.
Claro que vi tu receta en Directo al Paladar, impresionante de buena y de preciosa la foto, te felicito.
un besazo, te voy a enlazar ahora mismo para no perderte.
-Miquel, jo no en sóc gaire de calçots amb mitja dotzena ja en tinc prou , però he de dir que tant en sopes com a les croquetes em van encantar, i espera la que ve.....
una abraçada.
-Nélida, te aseguro que riquísimas, suaves con ese toque del buen jamón...vamos que tienes que probarlas.
un beso.
-Si Anna, la diferencia és en la cantidad de calçots, qeu en este caso junto con el jamón sómn por así decir-lo la carne de la croqueta , en las de carne o atun , la cebolla es mas complemento de sabor.
un beso guapa.
-Capricornio, por ahí tenéis calçots, lo cierto es que son unas cebolletas muy tiernas, así qeu igual se puede hacer muy parecido.
una abrazo, amigo.
-Pilar, que gusto verte, hace mucho que no nos veíamos, ahora estoy ocios y paseo por todas partes jajajaj, he de decir que algo tan sencillito nos encantó.
Una fuerte abrazo.
-Adriana, ha estat un plaertrobar-te i tenir e teu bloc entre els meus favorits, m´encanta el que fas, doncs mira jo trobaria més en falta la diversitat de formatges que tenim , però ves a saber, un cop fora....tot i qeu al majoria apunteu al pernil eh?
una abraçadota, maca.
-Luisa, riquísimas, doy fe.
un abrazo.
-Maria, la próxima ya ha caído, seguro que al ves antes qeu el comentario, a que tienen buena pinta? jiji
un abrazo guapa!
-Maria, tal cual las describes, crujientitas por fuera, jugosas y suaves por dentro,mmmmm con esta dieta no puedo ni acordarme de las croquetas.
un abrazote.
-Silvia, doncs no se com fer-ho això però ho preguntaré, de totes maneres et vaig deixar una alternativa als comentaris del teu blog.
Una forta abraçada maca
-Gràcies Gemma, necessitava un estilista i a tothom li ha degut agradar doncs ningú ha dit res de mal als ulls jajajajaja.
la pròxima entrega je és al kiosko- mai.
Molts petons bonica.
-mamen yo si se que pasa si se comen muchos calçots, bueno, yo y todo el que los come jajajaj.
Muchos besos cielo.
-Sión , que al que falta ja és a lloc, i no crec que en faci més eh? enguany crec que no , ja veuràs perquè quan la llegeixis.
Una abraçada per tu i el Miquel i molt petons.
-Gràcies josep, no perdo el ritme com be dius ni ara, que m´he posat al Miles Davis i vaigg escrivint a bon ritme jajaja.
una abraçada.
-Mercè bonica, per tu la dotzena sencera si vols, ep, t´envio e-mail que t´he de contar.
petons estimada
-Marta, doncs ja saps les alternatives que hi ah i ara ve la tercera i ja paro, però em qeuden idees eh?
un petó
-Isabel cariño, para nada , pues me di cuenta gracias a ti, que si no ni me entero, me hizo mucha gracia y cierto es que me visitó alguien mas.
Ya nos vemos, un besazo.
HOla Mai, Tienes unas recetas impresionantes! Las croquetas lucen divinas. De pernil no la he probado.
Me quedo a seguir tu blog.
Un saludo desde Rep. Dominicana :)
Em semblen unes croquetes super originals i gustoses que no passarà una setmana que les provarem...
M'encanta la fotografia amb el fons vermell ;)
Petons!
guauuuuu Mai! se me está haciendo la boca agua sólo de imaginarme el sabor de estas croquetas, tienen que estar bien ricas y son originales, de veras!
Eiii!
Avui he descobert el teu bloc i m'ha agradat molt. Amb el teu permís faig un enllaç
Les faré. Gràcies.
Publica un comentari a l'entrada